Πέμπτη 8 Οκτωβρίου 2015

ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΕΣ ΕΠΙΠΛΟΚΕΣ.

Επίκαιρο αφήγημα.
Tο κινητό στο καφενείο χτύπησε αλαφιασμένο και η φωνή της κόρης μου ακούστηκε απελπισμένη .
- Μπαμπά- μπαμπά έλα σπίτι γρήγορα.
- Έλα παιδί μου τι συμβαίνει;
- Η μαμά δεν είναι καλά. Έλα γρήγορα την χάνουμε!
Η Κυρά ήταν σωριασμένη στον καναπέ. Ο υπολογιστής ήταν ανοιγμένος στο taxisnet του Υπουργείου Οικονομικών, ενώ η κόρη μου της έβαζε στο μέτωπο παγάκια και την παρακαλούσε .
- Έλα ρε μάνα σε παρακαλώ σύνελθε. Να ήρθε κι μπαμπάς
- Έλα ρε παιδί μου τι έγινε. Λεφτά είναι. Μην κάνεις έτσι κάτι θα κάνουμε θα τα πληρώσουμε. Μίλησα και με το πρώην αφεντικό για εκείνα τα χρωστούμενα. Κάτι θα δώσει είπε.
Στο άκουσμα η ασθενούσα σαν να σάλεψε. Κούνησε το κεφάλι πέρα δώθε κοίταξε με θολό βλέμμα και αναστέναξε.
- Ψέματα λες.
- Όχι αλήθεια λέω, ήθελα να πω. Έχασα όμως τον κόσμο σαν είδα το ποσό επάνω στην οθόνη του υπολογιστή, κι ίσα που πρόλαβα να σωριαστώ στην πολυθρόνα.
- Καλά έχουν βαλθεί να μας ξεκάνουν; Έλεγε η κόρη μου προτείνοντας ένα ποτήρι με νερό. Για πλούσιους μας πέρασαν; Γι αυτό το καθυστέρησαν οι αληταράδες. Για να περάσουν οι εκλογές; Οι κλέφτες, οι απατεώνες!
Τέτοιες σκηνές αλλοφροσύνης ακολουθούν την ανακοίνωση των φετινών εκκαθαριστικών. Όποιος μπαίνει στον υπολογιστή τέτοιες μέρες, να δει τι έγινε με τη φορολογική του δήλωση, «πετρώνει» σαν να βλέπει τον ίδιο τον διάολο μπροστά του. Ως γνωστό ο διάολος ήτανε Άγγελος πριν. Ήταν όμως τσογλαναράς και ο Θεός τον έδιωξε με τις κλοτσιές και αυτός από αντίδραση έγινε αριστερός και εγκαταστάθηκε όπου υπάρχει χρήμα. Εκεί στο Υπουργείο Οικονομικών έχει αράξει τώρα, και του αρέσει να πηδάει μόνο τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους.
Έτσι σε λίγο εκτός από τις συνεχιζόμενες μνημονιακές αυτοκτονίες θα έχουμε και θανάτους λόγω φορολογικών. Άλλος θα πάει από καρδιά , άλλος από εγκεφαλικό αλλα οι περισσότεροι θα αποχαιρετήσουν τον μάταιο τούτο κόσμο από κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις. Έτσι γίνεται πάντα όταν χτυπάς το κεφάλι σου στον τοίχο που πήγες και τους ξαναψήφισες!
Κάνω λοιπόν μια πρόταση στο σεβαστό νέο υπουργό τώρα που είναι νωρίς ακόμα, τουλάχιστον να πάρει κανένα μέτρο. Όπως επί παραδείγματος πριν μπεις στο taxis για να δεις τι «κουστούμι σου έκοψε η εφορία», να μην μπαίνεις αμέσως και σου ’ρχεται ο «ταμπλάς». Να προσθέσει πριν άλλη μια σελίδα, με ευδιάκριτη νεκροκεφαλή που θα προειδοποιεί: ΠΡΟΣΟΧΗ: Η ανάγνωση του περιεχομένου μπορεί να σκοτώσει. Όπως στα μπακέτα με τα τσιγάρα ρε αδερφέ. Και να υπάρχουν οδηγίες χρήσεως, - οι παρενέργειες (σε καρδιά , στομάχι ,νεφρά κλπ) - και το κυριότερο πρώτες βοήθειες. Να συνίσταται δε απαραιτήτως η προμήθεια αιθέρα, κουβά παγωμένου νερού και σακιδίου με παγάκια.
Αν αυτά δεν τα χρειαστείτε βλέποντας φέτος τη φορολογική σας κατάσταση, θα πει ότι έχετε γερή κράση και δεν έχετε να φοβηθείτε τίποτα. Ίσως αντέξετε το τρίτο αριστερό μνημόνιο, άμα βάλει λίγο βέβαια και το χέρι του και ο Πανάγαθος.
Μπούτιβας Κώστας - Καστρινός.

Δεν υπάρχουν σχόλια :