Δευτέρα 5 Οκτωβρίου 2015

Πνευματικό Κέντρο ενορίας Αγγελοκάστρου. Η πρόσκληση και η πρόκληση!

Στη φωτογραφία εικονίζεται το υπό ανέγερση Πνευματικό Κέντρο της ενορίας του Αγγελοκάστρου, στη θέση του παλιού καφενείου της εκκλησίας. Το έργο έφτασε ως εδώ με τις πενιχρές οικονομίες του ενοριακού ναού των Αγίων Αποστόλων, κάποιων - ενός ή δύο Αγγελοκαστριτών - κυρίως όμως με τη γενναία, αυθόρμητη και ευγενική προσφορά των αδελφών Ντόβα του Μιχαήλ, προς τους οποίους πρέπει η δημόσια ευχαριστία και τα συγχαρητήρια.
Το κτήριο θα είναι στον επάνω όροφο ένα διαμέρισμα και σε ξεχωριστό, ανεξάρτητο χώρο, από διαφορετική είσοδο, θα λειτουργήσει βιβλιοθήκη. Το ισόγειο θα αποτελέσει αίθουσα για τις κοινωνικές ανάγκες των κηδειών και των μνημοσύνων, για το κατηχητικό σχολείο, για δημιουργική απασχόληση των παιδιών στον ελεύθερο χρόνο τους, αλλά και για κάθε ωφέλιμη δραστηριότητα της ενορίας και του χωριού. Για να φτάσουμε όμως έως εκεί χρειάζεται να βοηθήσουμε όλοι, όσοι πιστεύουμε στο σκοπό αυτό. Ο ενοριακός ναός των Αγίων Αποστόλων δεν έχει απολύτως κανένα άλλο εισόδημα, πέρα από το κερί που θα ανάψουμε! Με δυσκολία ανταποκρίνεται - και πολλές φορές δεν μπορεί - στις στοιχειώδεις υποχρεώσεις του, δηλαδή στο φως, το νερό, το τηλέφωνο, τη θέρμανση, την καθαριότητα κλπ. Γι αυτό όσοι ειλικρινά αγαπάμε το χωριό και καταλαβαίνουμε τη σημασία και το σκοπό του έργου, ας σπεύσουμε να γίνουμε βοηθοί στην ολοκλήρωσή του, όπως και όσο μπορεί ο καθένας, μια και από αλλού δεν υπάρχει βοήθεια.
Ήδη ενδιαφέρθηκαν Αγγελοκαστρίτες, τεχνίτες διαφόρων ειδικοτήτων, για να αναλάβουν δωρεάν συγκεκριμένες εργασίες, όπως την πλακόστρωση κλπ. Μην επαναπαυτούμε όμως στη γενναιοδωρία, στην ευαισθησία, στην ευγένεια και την καλοσύνη των συνανθρώπων μας! Το έργο αυτό μας χρειάζεται όλους, γιατί θα μας εξυπηρετεί και θα μας αγκαλιάζει όλους! Αν το πιστέψουμε και θέλουμε να βάλουμε το λιθαράκι μας, όσο μικρό και αν είναι, ας το κάνουμε. Μην αργοπορούμε. Όποιος θέλει ας απευθυνθεί στον παπά του χωριού μας, τον παπά - Κώστα Γιαννακά. Προσωπικά είμαι στη διάθεση να παράσχω πρόθυμα περισσότερες πληροφορίες σε όποιον/α το επιθυμεί.
 Ευθύμιος Πριόβολος.

4 σχόλια :

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΠΟΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΟΥ ΘΕΩΡΟΥΝΤΑΙ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΔΩ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ ΕΜΕΙΣ ΤΩΡΑ ΤΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΜΕ.ΚΑΛΛΙΟ ΑΡΓΑ ΠΑΡΑ ΠΟΤΕ.ΚΑΛΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΘΑ ΔΟΥΛΕΨΟΥΝ ΓΙ ΑΥΤΟ!

ΘΑΝΑΣΗΣ ΚΑΡΟΠΟΥΛΟΣ είπε...

Εκει καποτε ηταν ενας φουρνος.αλλα βιαστηκε ο παππας να τον κλεισει για να φτιαξουν ενα κτιριο που δεν χρησιμευει σε τιποτα.οσο για τα χρηματα που χρειαζεται για την αποπερατοση του,δοξα το θεο η ενορια εχει πολλα να δωσει

Ευθύμιος Πριόβολος είπε...

Αγαπητέ Θανάση καλημέρα! Ούτε ο παπάς βιάστηκε, ούτε η ενορία έχει χρήματα! Μην γράφουμε ανακρίβειες και παραπληροφορούμε τον κόσμο. Το πρώτο επειδή επειδή άπτεται του προσωπικού, δηλαδή ο φούρνος ήταν του πατέρα σου, δεν θα μιλήσω δημόσια! Όσο για τα χρήματα που έχει η ενορία, ας ανοίξουμε μια συζήτηση δημόσια, εδώ και τώρα, στο fb, με στοιχεία όμως και αποδείξεις για να δούμε ποιος λέει την αλήθεια, εγώ που το επικαλούμαι στην ανάρτησή μου ή εσύ που γράφεις ότι έχει πολλά!!! Κάποιος από εμάς τους δύο λέει ψέμματα στον κόσμο!!!! Προκαλώ λοιπόν, αυτός που θα διαψευστεί από στοιχεία και αποδείξεις να ζητήσει συγγνώμη από τον άλλον και τους Αγγελοκαστρίτες που μας παρακολουθούν!!!! Περιμένω Θανάση! Και όσο για το ότι δεν χρειάζεται ένα Πνευματικό Κέντρο στο χωριό μας, όπως λες, αστο Θανάση....

Κώστας Μπούτβας είπε...

Όχι άλλη διαμάχη για αυτονόητα πράγματα ρε παιδιά. Και ο πριν εγκαταλειμμένος χώρος του τέως καφενείου της Εκκλησίας ήταν απαραίτητο όσο τίποτ’ άλλο να γίνει για το χωριό εκμεταλλεύσιμος, και η εκκλησία για να βγει ο παπα Κώστας στη «ζητιανιά», δεν έχει μια. Όλα τ’ άλλα τώρα, είναι άλλα λόγια ν’ αγαπιόμαστε. Έχεις να δώσεις μέσα σ’ αυτόν τον «αρμαγεδδώνα που ζούμε και να προσφέρεις, κόψε κάτι μη απαραίτητο και δώσε. Δεν έχεις, δεν σου έβαλε κανένας το μαχαίρι στο λαιμό. Άμα αρχίσουμε πάλι τα «Αγγελοκαστρίτικα» θα μείνει μια ζωή έτσι γιαπί, και για άλλη μια φορά ακόμα θα είμαστε άξιοι της μοίρας μας.