Σάββατο 15 Νοεμβρίου 2014

ΑΧΕΛΩΟΣ Αγγελ/τρου. ΕΔΩΣΕ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΜΕΣ ΤΟ ΓΗΠΕΔΟ.

Συναίσθημα ανακούφισης άφησε αυτή τη βδομάδα στο κόσμο του ο ΑΧΕΛΩΟΣ, με τη πρόκρισή του την Τετάρτη στο κύπελλο με την ομάδα της Αμφιλοχίας, και την Σαββατιάτικη άνετη νίκη στο πρωτάθλημα επί του Προμηθέα Γαυρολίμνης, κι έδωσε δικαίωμα στην ελπίδα για κάτι το καλύτερο. Θα τολμούσα να πω ότι αυτή η βελτιωμένη αγωνιστική εικόνα δημιουργεί μία επιπρόσθετη αισιοδοξία για την παραπέρα πορεία της ομάδας.
Ξύπνησε φαίνεται ο ποδοσφαιρικός εγωισμός των παικτών. Έστω και την ύστατη στιγμή, φάνηκε ότι αντιλήφθηκαν το βάρος της ιστορίας του συλλόγου. Κι απομένει να αποδείξουν πως αυτές οι νίκες δεν αποτελούν μεμονωμένο γεγονός, αλλά θα αποτελέσουν παρακαταθήκη για μελλοντικά τρίποντα που θ’ ανεβάσουν ψηλότερα στη βαθμολογία την ομάδα. Και σε τελική ανάλυση, η πρόκριση στο κύπελλο και καπάκι η εμφατική 3άρα στο πρωτάθλημα βελτιώνει την πεσμένη ψυχολογία τους.
Μέχρι εκεί όμως… Επειδή "όποιος καίγεται στο χυλό, φυσάει και το γιαούρτι" δεν υπάρχει περιθώριο για μεγάλους «εφησυχασμούς». Είναι αναγκασμένη η ομάδα να κρατάει "χαμηλά το κεφάλι" για να μην πιαστεί στον ύπνο σε δεδομένες επόμενες δυσκολίες. Η χρονιά θα κυλίσει επιτυχημένα, μόνο αν οι ποδοσφαιριστές θυμούνται τα…"χαστούκια". Διαφορετικά, θα χύνεται συνέχεια η καρδάρα με το γάλα που τόσο δύσκολα φέτος μαζεύεται.
Καστρινός.
Ο Σαββατιάτικος αγώνας απ’ το olatagoal.gr.
 Με τρία γκολ στο δεύτερο ημίχρονο ο Αχελώος Αγγελοκάστρου κέρδισε με 3 - 0 τον Προμηθέα Γαβρολίμνης και έφτασε τους 11 βαθμούς στο πρωτάθλημα. Μέτριο το πρώτο ημίχρονο χωρίς πολλές φάσεις και κομβικό σημείο του αγώνα η αποβολή του Καλαβρουζιώτη με δεύτερη κίτρινη κάρτα στο 56΄. Επανεμφάνιση του Στάθη Ζαλοκώστα μετά τον τραυματισμό του για τον Αχελώο, που έδωσε τέλος στο σερί τριών νικών του Προμηθέα.
Η πρώτη φάση του αγώνα ανήκε στους γηπεδούχους με μακρινό σουτ του Αλέξη Ρόκκου που πέρασε πάνω από το δοκάρι στο 19΄. Στο επόμενο λεπτό ο Παπακωστόπουλος έκλεψε τη μπάλα από τον Κωνσταντίνου και έπιασε αμέσως το σουτ που κατέληξε εύκολα στα χέρια του Κλιάφα. Στο 23΄ του σουτ του Λευτέρη Καλοκαίρη από το ύψος της περιοχής πέρασε άουτ και στο 28΄ ο Μπούζας βρήκε τον Καλοκαίρη στη γραμμή της περιοχής και ο νεαρός μεσοεπιθετικός με σουτ έστειλε τη μπάλα πάνω από το δοκάρι. Στο 35΄ το σουτ του Μπούζα πέρασε άουτ. Η σημαντικότερη ευκαιρία του πρώτου ημιχρόνου έγινε από τους φιλοξενούμενους με τον Κλιάφα να διώχνει εντυπωσιακά σε κόρνερ το φάουλ του Αλμπάνη στο 41΄. 
Στο 55΄ ο Αχελώος έχασε μεγάλη ευκαιρία μετά από φάση διαρκείας, όπου η μπάλα κατέληξε στο Βαγενά που με σουτ την έστειλε στο δεξί κάθετο δοκάρι. Στο 56΄ η αριθμητική ισορροπία άλλαξε με τον Καλαβρουζιώτη να δέχεται την κόκκινη κάρτα από το διαιτητή Καραβασίλη. Το μακρινό σουτ του Ρόκκου στο 60΄ πέρασε άουτ και ένα λεπτό αργότερα ο Κλιάφας απέκρουσε το σουτ του Αλμπάνη μέσα από την περιοχή. Στο 62΄ ο Καλοκαίρης ανατράπηκε από το Γρηγόρη Κυρίτση μέσα στην περιοχή και ο Καραβασίλης υπέδειξε το πέναλτι. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Στάθης Ζαλοκώστας, που νίκησε το Γκασούκα και άνοιξε το σκορ. Στο επόμενο λεπτό και πάλι ο Βασίλης Κλιάφας έδιωξε σε κόρνερ το φάουλ του Καλαβριζιώτη. Στο 74΄ ο Μπούζας με ατομική προσπάθεια και σουτ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Προμηθέα κάνοντας το 2 - 0. Το τελικό 3 - 0 διαμορφώθηκε στο 78΄ μετά από πάσα του Στάθη Ζαλοκώστα στον Κώστα Ταμπάκη που με κοντινό σουτ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα. Η τελευταία αξιόλογη φάση του αγώνα έγινε στο 87΄ όταν ο Ζαλοκώστας έβγαλε παράλληλη σέντρα, όμως ο Καλοκαίρης δεν πρόλαβε τη μπάλα και έχασε την ευκαιρία.
ΑΧΕΛΩΟΣ ΑΓΓΕΛΟΚΑΣΤΡΟΥ (Χρήστος Βασιλείου): Κλιάφας, Ρόκκος, Φούντας, Ξανθόπουλος, Κωνσταντίνου, Βαγενάς, Αλεξάκης (53΄ Ζαλοκώστας Ευστ.), Μπούζας (83΄ Σαγανάς), Τζαμαλής, Καλοκαίρης, Μαντζάνας (72΄ Ταμπάκης).
ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ ΓΑΒΡΟΛΙΜΝΗΣ (Ανδρέας Καλαβριζιώτης): Γκασούκας, Μπαλαμπάνης, Κυρίτσης (69΄ Ταμπάκης Ν.), Δημητρόπουλος, Μυλωνάς, Καραπαππάς (65΄ Κοσσόβας), Καλαβρουζιώτης, Αλμπάνης, Καλαβριζιώτης, Γιαβρούτας, Παπακωστόπουλος.

Δεν υπάρχουν σχόλια :