Πέμπτη 20 Ιουνίου 2013

ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ ΕΦΙΑΛΤΕΣ.

Σ’ ένα δημοτικό συμβούλιο Αγρινίου όπου συζητήθηκαν γύρω στα 30 θέματα σε 15 λεπτά, γιατί όλοι ήθελαν να πάνε να δουν τουλάχιστον το δεύτερο ημίχρονο του τελικού του Παναιτωλικού, συζητήθηκε και το θέμα της έγκρισης δημιουργία κλειστών φυλακών στο Αγγελλόκαστρο, θέμα που πέρασε μόνο με τις ψήφους της πλειοψηφίας συν μίας από την Πανδημοτική Πρωτοβουλία. Για την πορεία του θέματος έκανε εισήγηση ο δήμαρχος κ. Μοσχολιός αναφέροντας τις επαφές του με ανθρώπους από το τοπικό συμβούλιο, τον δικηγορικό σύλλογο και το υπουργείο. Έκανε λόγο για αναγκαίο έργο αν και όπως είπε «κανένας δεν ενθουσιάζεται από τη ιδέα φυλακών στον τόπο του». Αντίθετος εμφανίστηκε ο κ. Καζαντζής που τόνισε ότι δεν είναι ώριμες οι συνθήκες, ενώ θύμισε πως σε ότι αφορά τα δικαστήρια το Αγγελόκαστρο υπάγεται στο Μεσολόγγι. Παράλληλα διαμαρτυρήθηκε έντονα και για το ότι δεν είχε ενημέρωση από τον πρόεδρο κ. Γρίνο για το θέμα παρά μόνο σήμερα. Έντονη διαφωνία με το θέμα και από τον κ. Νικάκη της ελάσσονος μειοψηφίας που δήλωσε ότι δεν θεωρεί το έργο αναπτυξιακό «την ώρα που κλείνουν σχολεία και πωλούνται αεροδρόμια, λιμάνια και οργανισμοί», όπως ανέφερε.
Για το θέμα μίλησε και ο πρόεδρος του δικηγορικού συλλόγου Αγρινίου κ. Υφαντής που εξήγησε ότι μετά την απελευθέρωση του δικηγορικού επαγγέλματος ένα τέτοιο έργο δεν μπορεί να το βλέπουμε συντεχνιακά αφού οι δικηγόροι πάνε πλέον παντού για τη δουλειά τους. Δήλωσε ότι με το Εφετείο το Αγρίνιο έγινε κέντρο της Δυτικής Στερεάς και έχουν όλοι απορήσει για το πόσο άψογα λειτουργεί, ενώ οι φυλακές είναι απαραίτητο συμπλήρωμα για το Εφετείο. Αντίθετα, δε, από τους υπόλοιπους έκανε λόγο «για τεράστιο οικονομικό όφελος από 400 οικογένειες εργαζομένων που θα εγκατασταθούν στη περιοχή, αλλά και από καθημερινή κίνηση εκατοντάδων επισκεπτών για τους κρατουμένους». Ακούστηκε και σκωπτικό σχόλιο για «τουρισμό φυλακών» πάντως, αν και ο κ. Υφαντής είχε πριν επισημάνει ότι «μακάρι η κοινωνία να αποτελούνταν από καλούς μόνο και να χρειαζόμασταν σχολεία και ξενοδοχεία αποκλειστικά, αλλά δυστυχώς και οι φυλακές είναι μια αναγκαιότητα από τη ζωή και κάπου στη χώρα πρέπει να γίνονται».
Παρόμοιες θέσεις εξέφρασε και ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Αγγελοκάστρου που μίλησε για «επαφές με όλο το χωριό και ελάχιστες διαφωνίες». Ακόμα ανέφερε ότι όλοι οι παλιοί δήμαρχοι και πρώην παράγοντες είναι θετικοί και από τις συζητήσεις που έχουν γίνει δεν έχουν καταγραφεί σοβαρές διαφωνίες. «Δεν κάναμε ανοιχτή συγκέντρωση γιατί ακόμα και 1-2 που θα διαφωνούσαν και θα ερχόταν για διαμαρτυρία δεν θα επέτρεπαν να ακουστεί η πλειοψηφία», ανέφερε επισημαίνοντας ότι και ο ίδιος αρχικά δεν ενθουσιάστηκε όταν άκουσε για φυλακές «αλλά τώρα θεωρεί ότι έτσι θα μπει ρεύμα, νερό και οδικό δίκτυο στον κάμπο του Αγγελοκάστρου». Όπως αναφέρθηκε, πάντως, το θέμα πέρασε με τις ψήφους της πλειοψηφίας. Πάντως οι κ. Καζαντής και Καλαντζής υπαινίχτηκαν ότι δεν πρόκειται για ουσιαστικό θέμα και όλα γίνονται προεκλογικά με δύο υπουργούς να συναγωνίζονται σε εγκαίνια και ιδρύσεις. Agrinionews.
Και το κερασάκι στην τούρτα:
Γιωργος Ραπτης. ΚΩΣΤΑΚΗ ΜΠΟΥΤΙΒΑ ΕΙΣΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΠΟ ΚΑΙ ΧΡΟΝΟΥ. ΑΛΗΤΑΡΙΟ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΣΕΒΕΣΑΙ ΤΙΣ ΤΟΠΙΚΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΓΓΕΛΟΚΑΣΤΡΟΥ. ΕΜΕΙΣ ΠΟΥ ΖΟΥΜΕ ΕΔΩ ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ. Οταν ο καμπος θα αξιοποιηθει; Oταν ο καμπος ασφαλτοστρωθει,υδροδοτηθει και ηλεκτροδοτηθει με αποτελεσμα ο χωριανος να βαλει διαφορετικες καλλιεργειες θα παει χαμενο το χωριο; Οταν θα γινουν αιτησεις για προσληψεις και τα παιδια του χωριου θα εχουν 50% μοριοδοτηση για τις θεσεις εργασιας θα ειναι κακο για τον τοπο μας. ΑΛΛΑ ΕΣΥ ΔΕΝ ΖΕΙΣ ΕΔΩ αλλα κανεις μονο κακοπροαιρετη κριτικη.
Ας σας κρίνει ο λαός του Αγγελοκάστρου πιόνια της καρέκλας.
Καστρινός.

3 σχόλια :

Ανώνυμος είπε...

ΧΑΛΑΡΩΣΤΕ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ.ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΟΧΙ ΝΑ ΤΡΩΓΟΜΑΣΤΕ.

zeidoron dtsoukas είπε...

Παλιά όπου έκλεινε μια φυλακή άνοιγε ένα σχολείο και μιλάγαμε για πρόοδο και πολιτισμό!
Τώρα οι όροι αντεστράφησαν κι όπου κλείνουν τα σχολεία ανοίγουν μια φυλακή κι αυτό το λένε ανάπτυξη και χτύπημα της ανεργίας!
Θα τρελαθούμε τελείως,έχασαν οι λέξεις τη σημασία τους.

Agriniotis είπε...

Τι κάθεσαι και σκάς και χαλάς τη ζαχαρένια σου κύριε Καστρινέ. Ποιος ξέρει τι τους έταξε ο πολιτικάντης ο Μοσχολιός; Το ξέρει καλά το παιχνίδι αυτός. Το ξαναζήσαμε στο Αγρίνιο με τα αντισταθμιστικά απ’ τη ΔΕΗ.