Τετάρτη 12 Ιουνίου 2013

ΣΚΟΤΑΔΙ ΜΑΥΡΟ.

Καστρινού άποψη.
Καλοκαιριάτικα νεκραναστήθηκε η «χούντα» και σκότος έπεσε στη κρατική τηλεόραση. Σκοτάδι της κολάσεως που θα ’λέγε κι ο ποιητής στη χώρα του φωτός και του λαμπρού ήλιου. Κι όλοι εμείς οι κολασμένοι - κατά τους εθνοσωτήρες - πρέπει με «τουμπεκί ψιλοκομμένο» όλοι ανεξαιρέτως ν’ αποστασιοποιηθούμε απ’ το παρελθόν και να μετανοήσουμε για τις παλιές μας αμαρτίες.
Και θα περίμενε κανείς πως θα ξεσηκωθεί ο κόσμος. Ότι θα γέμιζαν οι δρόμοι από πολίτες, που νοιάζονται τουλάχιστον για τη Δημοκρατία. Όμως η γενικευμένη ύπνωση καλά κρατεί. Κι άπαντες οι εθνοπατέρες εκτός ολίγων εξαιρέσεων, στον ύποπτο το ρόλο του Πιλάτου. Καμία υπεύθυνη κουβέντα από κανέναν, για το αν θα σταματήσει αυτός ο επικίνδυνος κατήφορος. Μόνο οι γνωστές εδώ και χρόνια αλληλοκατηγορίες , και άλλο απολύτως τίποτα.
Φταίμε όμως όλοι μας εφόσον τους ανεχόμαστε ακόμα, και παραμένουμε αδιαμαρτύρητα , άβουλοι σκλάβοι του αυταρχισμού τους. Εφόσον ανεχόμαστε τη φτώχεια που μας επιβάλουνε, τους φόρους τις περικοπές και τα χαράτσια, κι όλον τον οχετό που απ’ τα ιδιωτικά κανάλια μας σερβίρουνε. Κι όταν τίποτα πια απ’ όλα αυτά δεν μπορεί να μας αφυπνίσει, είναι φυσικό να ζούμε στο πυκνό σκοτάδι.
Και μην μου πεις πως θα τους κανονίσουμε στις εκλογές, που σχεδιάζουνε να κάνουνε σε χρόνο ανύποπτο, του «κόλου τα εννιάμερα» θα σου απαντήσω εγώ. Από αλλού πρέπει να γίνει η αρχή. Και τώρα είναι μια μεγάλη ευκαιρία.
Μπούτιβας Κώστας – Καστρινός.

Δεν υπάρχουν σχόλια :