Δευτέρα 17 Ιουνίου 2013

ΞΕΧΝΑΤΟ ΕΝΤΟΛΟΔΟΧΕ ΔΗΜΑΡΧΕ. ΔΕΝ ΣΤΗΝΕΙΣ «ΚΑΓΚΕΛΑ» ΣΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΑΓΓΕΛΟΚΑΣΤΡΟ.

Το email του Θύμιου του Πριόβολου ήταν κεραυνός εν αιθρία.
Φυλακές στο Αγγελόκαστρο! Ναι, καλά διαβάσατε! Αυτό το Σαββατοκύριακο ήμουν στο χωριό και έμαθα το νέο. Προ ημερών επισκέφθηκε το Αγγελόκαστρο ο Δήμαρχος Αγρινίου κ. Παύλος Μοσχολιός και μεταξύ άλλων θεμάτων που συζήτησε για το τοπικό Διαμέρισμα, γνωστοποίησε και την πρόθεση της Πολιτείας να χτίσει φυλακές στην αγροτική περιοχή του Αγγελοκάστρου, «Αξέρα». Θα πρόκειται για μεγάλο συγκρότημα αγροτικών φυλακών, γι΄ αυτό και ενδείκνυται η συγκεκριμένη περιοχή. Για το λόγο αυτό θα αγοραστούν τα κοινοτικά Αγγελοκαστρίτικα χωράφια της Αξέρας και θα γίνει η ανάλογη διαμόρφωση (επιτρέψτε μου εδώ να θυμίσω άρθρο μου για την αξιοποίηση της συγκεκριμένης κτηματικής περιουσίας προς όφελος του Αγγελοκάστρου, πριν από την συνένωση των Δήμων, για ευνόητους λόγους…). Βέβαια, όπως ειπώθηκε από τον Δήμαρχο, όλα είναι στην πρόθεση , στη συζήτηση και τη διερεύνηση. Προσωπικά, επειδή είμαι σφόδρα αντίθετος σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο, κοινοποιώ την είδηση αυτή για όσους σκέπτονται ακόμα τον τόπο τους. Αρκετά! Όσοι νοιάζονται γι΄ αυτό το έρμο το χωριό, ας σκεφτούν την είδηση κι ανάλογα να τοποθετηθούν. Το φιλόξενο ετούτο βήμα ας γίνει τραπέζι συζήτησης και αρχή αντίστασης σε ενέργειες και πράξεις που δεν μας τιμούν ως κοινότητα, ως σκεπτόμενους ανθρώπους και πολίτες. Θα επανέλθουμε για τους λόγους της διαφωνίας μας.               Ευθύμιος Πριόβολος.
Ποιοι νοσηροί εγκέφαλοι έκαναν την εγκληματική αυτή σκέψη.
Ποια νοσηρά μυαλά σκέφτηκαν αυτό το ανοσιούργημα.
Ποιοι ιερόσυλοι και ποιοί τυμβωρύχοι θέλουν να δώσουν αντιπαροχή στο έγκλημα, τα ιερά χώματα του Αγγελοκάστρου.
Ποιοι ανιστόρητοι δραπέτες «ψυχοπροβληματικών ασύλων» εμπνεύστηκαν αυτό το τερατούργημα, κι ήρθαν να κάνουνε πολιτικά παιχνίδια με του τόπου μας τη μοίρα.
Ποιοι αδίστακτοι εγκληματίες επιχειρούν να εμπλέξουν το ιστορικό όνομα του Αγγελοκάστρου με κάγκελα και φυλακές.
Να ξέρουν δεν θα τους περάσει. Να είναι σίγουροι πως τούτο δω το ειδεχθές και αποτρόπαιο έγκλημα δεν θα αφήσουμε να διαπραχθεί.
Δήμαρχε….
Δεν θα στεριώσεις φυλακές δεν θα το επιτρέψουμε
κι αν μας μαντρώσεις κάποτε εμείς θα δραπετέψουμε.
Μπούτιβας Κώστας - Καστρινός.

Δεν υπάρχουν σχόλια :