Σάββατο 8 Ιουνίου 2013

ΕΙΠΑΝΕ ΚΑΤΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΜΑΣ.

Ένα email μου ήρθε από γνωστό.
Ψάξε και βρες την τοπική εφημερίδα «Πειραιώτικα νέα» να δεις τι γράφει για σένα κολλητέ. Έψαξα και την βρήκα - διανέμεται δωρεάν- κι έγραφε κάποιος Άκης Μπίρκας δημοσιογράφος συγγραφέας όπως υπογράφει, τελείως άγνωστος για μένα τα εξής:
Βρήκαμε τυχαία στο διαδίκτυο το νέο βιβλίο του Καστρινού και το διαβάσαμε με μια ανάσα. Ο Κώστας Μπούτιβας που γράφει με το ψευδώνυμο Καστρινός, συντοπίτης μας κατά την διαμονή και κατά την καταγωγή Αιτωλωακαρνάνας, Είναι ένας δολοφόνος της γραπτής ευπρέπειας.(Έτσι όπως πρέπει να είναι σήμερα σε τέτοιες ώρες δοκιμασίας του λαού ο γραπτός ο λόγος). Το κάθε κείμενό του αποτελεί μία εκπυρσοκρότηση, μια κλοτσιά, κι ένα παιχνίδι παράλληλα με τον κοινωνικό ιστό. Τα σύντομα κείμενά του στις «ΔΟΛΙΟΦΘΟΡΕΣ σ’ απάνθρωπα μνημόνια» όσο και στ’ άλλα του βιβλία (όλα Ιντερνετικά) είναι ένα ανακάτεμα έκπληξη διαφορετικών ειδών γραφής. Μια πρωτότυπης μορφής λογοτεχνία. Άλλοτε ανατρεπτική, άλλοτε απλά αφηγηματική, κι άλλοτε ποιητική, πολλές φορές μυθοπλαστική και άλλες καθαρά εμπειρική. Πάντοτε όμως ανατρεπτική και με την πρέπουσα βαρύτητα. Και σίγουρα γράφοντας όπως διαφαίνεται ο Καστρινός το ευχαριστιέται και το διασκεδάζει. Ποτέ όμως και με κανέναν δεν αστειεύεται. Δεν ξέρω εκ των προτέρων αν ένα τέτοιο είδους γραφής σαν του Καστρινού ευδοκιμήσει, η την αφήσουνε να ευδοκιμήσει. Εγώ πάντως εύχομαι να βρει γόνιμο έδαφος γιατί αξίζει τον κόπο.
Να’ ναι καλά το παλληκάρι όπου κι αν βρίσκεται, που κάθισε και ασχολήθηκε, κι εμβάθυνε στα γραπτά μου. Φαίνεται, μάλλον ακόμα κάτι αναδεύεται σ΄ αυτόν τον τόπο. Και αν διαβάσει ετούτο εδώ το κείμενο, ας στείλει ένα email σ’ αυτό που είναι γραμμένο εδώ δίπλα. Για να βρεθούμε, να πιούμε παρέα ένα τσίπουρο, και να τα πούμε από κοντά.
Καστρινός.

1 σχόλιο :

Μιχάλης Ουρανής είπε...

Ετσι όπως τα λέει είναι