Τετάρτη 29 Ιουνίου 2016

ΓΙΟΡΤΑΣΤΗΚΑΝ ΚΑΙ ΤΙΜΗΘΗΚΑΝ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΦΕΤΟΣ ΚΑΤΑ ΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΟΙ ΔΩΔΕΚΑ ΑΠΟΣΤΟΛΟΙ ΑΠ’ ΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΑΓΓΕΛΟΚΑΣΤΡΙΤΩΝ ΑΘΗΝΑΣ.

Μας αξίωσαν και φέτος οι προστάτες του χωριού μας οι Δώδεκα Απόστολοι, να τους τιμήσουμε και να τους γιορτάσουμε όπως κάθε χρόνο, έστω και μακριά απ` τον εορτάζοντα ιερό ναό του χωριού μας, εδώ στην αχανή πρωτεύουσα πού βρεθήκαμε,( προπαραμονή φέτος λόγο δυσκολίας στην εύρεση Ι Ναού ) και πάλι φέτος στο ιστορικό κέντρο.
Εκεί στην Πλάκα στ’ Αναφιώτικα, στο Βυζαντινό εκκλησάκι Ἁγίου Νικολάου Ραγκαβᾶ του 11ου αιώνα δίπλα στις κλασικές Αρχαιότητες στα ριζά της Ακρόπολης, συγκεντρωθήκαμε και φέτος αρκετοί Αγγελοκαστρίτες για τον καθιερωμένο από ιδρύσεως του συλλόγου εσπερινό μετ` αρτοκλασίας.
Όλα και πάλι φέτος λειτούργησαν στην εντέλεια. Και η ακολουθία κατανυκτική και οι πέντε άρτοι, και η ζεστή κι εγκάρδια ανταλλαγή των ευχών, μετά των μικρών συζητήσεων μεταξύ των Αγγελοκαστριτών στο καφέ προσφορά του Συλλόγου.
Η προσέλευση των συγχωριανών του λεκανοπεδίου θα μπορούσε να ήταν μεγαλύτερη. Τέλος πάντων κάθε χρόνο τα ίδια λέμε. Οι Άγιοι Δώδεκα Απόστολοι ας μας έχουν καλά ας μας χαρίζουν υγεία και δύναμη σ’ αυτούς τους δύσκολους καιρούς, και πάντα ν` ανταμώνουμε –λίγοι πολλοί δεν έχει και τόσο σημασία –και να τους γιορτάζουμε.
Χρόνια πολλά και του χρόνου να είμαστε όλοι καλά.
Κώστας Μπούτιβας.
(Πατήστε επάνω στίς φωτογραφίες για μεγέθυνση)

Δεν υπάρχουν σχόλια :