Κυριακή 19 Ιουνίου 2016

ΝΑ ΓΕΛΑΣ Η ΝΑ ΚΛΑΙΣ;

Το παρακάτω απόσπασμα είναι απ’ την επιστολή - απάντηση του τοπικού ΤΟΕΒ στην διαμαρτυρία των κατοίκων του Αγγελοκάστρου για το πότισμα των χωραφιών κάτω στον κάμπο. Τέτοια «καθαρευουσιάνικη» απάντηση απευθυνόμενη σε απλοϊκούς αγρότες, ούτε ο «Άρειος πάγος» δεν θα διανοούτανε ποτέ να γράψει. Διαβάστε, διαβάστε κι απολαύστε γραφικότητες. 
«Υμείς ως περιφέρεια Αγγελοκάστρου διαθέτετε ίδιον υδρονομέαν, ο οποίος και αναλαμβάνει κατ’ έτος, αλλά και εφέτος (2016) ανέλαβεν τον καθαρισμόν των διωρύγων, αι οποίαι αφορούν εις την άρδευσιν των κτημάτων σας. Ο προμνησθείς υδρονομεύς σας εμερίμνησεν δια τον καθαρισμόν της ευρισκομένης εις την θέσιν «ΧΑΜΟΛΕΥΚΙ» διώρυγος και αναιτιολογήτως και παρανόμως δεν εμερίμνησεων δια την ομαλήν λειτουργίαν της ΣΤ΄διώρυγος και ούτω ουδεμίαν ευθύνην φέρομεν. Γνωρίζετε όμως, ότι μερίμνη μας από 30-05-2016 (έναρξις αρδευτικής περιόδου) διέρχεται κανονικώς αρδευτικόν ύδωρ. Περί το τέλος του δημοσιεύματος σας αναφέρετε επί λέξει ότι: «…Δεν έχει συντηρηθεί το δίκτυο. Θεώρησαν καθάρισμα τη φωτιά που έβαλαν περιμετρικά από την κεντρική διώρυγα, απ’ την οποία πήγαν να καούν και ελιές. Ήρθε η πυροσβεστική για να σώσει την κατάσταση…».
Ουδέν ψευδέστερον τούτου, διότι την προμνησθείσαν περιοχήν υμείς ενεπρήσατε όλως παρανόμως και ουδεμίαν σχέσιν έχει ο παρ’ ημίν οργανισμός, άλλως τε τούτο γνωρίζει πολύ καλώς η πυροσβεστική υπηρεσία».
«Δεν πτύομεν τας όρχεις μας» λέω εγώ, έτσι για να συμπλεύσω με τον γραφικό συντάκτη της γελοιότατης προς αγροτικό κόσμο απαντητικής επιστολής. Αϊ σιχτίρ παραμορφωμένοι.
Κώστας Μπούτιβας.

2 σχόλια :

Ευθύμιος Πριόβολος είπε...

Αυτός που το έγραψε ποιος είναι; Γιατί αυτοί οι αγράμματοι πληρώνονται απο το δημόσιο; Γιατί κακοποιούν έτσι τη γλώσσα; Γιατί αισθάνονται και το παίζουν εξουσία; Γιατί να μην είναι αιτία απόλυσης αυτο το έκτρωμα που έγραψε; Ποιος τον αξιολογεί τον κύριο; Γιατι τα παιδιά μας με πανεπιςτημια και άλλα εφόδια να είναι άνεργα και να ξενιτεύονται και ο αγράμματος να πληρώνεται δίπλα στο σπίτι του; Ντροπή σε όποιον έγραψε αυτο το μαργαριτάρι έν ετει 2016 ! Μαζί και συγχαρητήρια... Ελλάδα μου, είσαι αγιάτρευτη.....

ΣΑΓΑΝΑΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ είπε...

ΔΥΣΤΥΧΩΣ. ΑΥΤΟΣ Ο ΤΟΠΟΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΩΤΗΡΙΑ.ΟΤΑΝ ΣΕ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΣΑΝ ΤΟΝ ΣΥΝΤΑΚΤΗ ΤΗΣ ΑΝΑΚΟΙΝΟΣΗΣ. ΝΤΡΟΠΗ ΤΟΥ.