Σάββατο 6 Φεβρουαρίου 2016

ΕΚΤΟΝΩΣΗ.

Το χρονογράφημα του Σαββάτου.
Κάθε φορά που πιάνω στο χέρι το κολοτηλεκοντρόλ, το «τρυφερό έτερον ήμισυ» η ίδια μπηχτή ατάκα.
-Μήηηηη. Όπως εκείνη η διαφήμιση με το τυρί. Για ν’ ακολουθήσει το τετριμμένο πια:
- Τι την ανοίγεις τη ρημαδιακιά αφού δεν την αντέχεις;
- Να μην ενημερωθούμε;
- Να ψυχοπλακωθούμε θες να πεις.
- Να μη ξέρουμε τι μας περιμένει;
- Δεν ξέρεις τι μας περιμένει; Θα στο πει ο ΣΚΑΙ; Άστο να έλθει και μετά βλέπουμε!
- Εγώ θέλω να το μάθω τώρα!
- Πάψε τουλάχιστον να βρίζεις.
-Τους καραγκιόζηδες στην τηλεόραση βρίζω όχι εσένα.
-Βρίσε τους από μέσα σου!
- Δεν εκτονώνομαι έτσι, τα καντήλια μου μέσα. Φεύγω πάω στο Καφενείο.
- Κάτσε κατεβαίνω κι εγώ στο Μάρκετ για ζάχαρη και φακές.
Κι εκεί που νόμιζε λοιπόν φίλτατοι ότι μόνο εγώ είχα το βίτσιο να στολίζω με «κοσμητικά επίθετα» τους «αριστερούς προφέσορες» παρουσιαστές και πολιτικούς για να μου φεύγει το άχτι, η κάθοδος στη γειτονιά την ώρα των ειδήσεων την προσγείωσε στην πραγματικότητα.
- Τι λε ρε πουσ… ακούγεται μια αγριοφωνάρα από διπλανό διαμέρισμα. Και μιλάμε αυτός είναι σοβαρός γείτονας. Πάμε παρακάτω:
- Αει γαμ….. ρε καραγκιόζηδες. Για βόδια μας περνάτε; (-Αυτός είναι «ντεμί» κόσμιος της είπα.) Οπότε νέα αγριοφωνάρα την ταρακούνησε:
- Αει σιχτίρ παλιοπου….
Να μην τα πολυλογώ όποτε θέλω τώρα να εκτονωθώ και συγχρόνως να γλυτώνω και το υπογλώσσιο για τη πίεση, κάνω μια βόλτα την ώρα των ειδήσεων στους διαδρόμους της πολυκατοικίας κι αναγαλλιάζει η ψυχή μου.
Μου ήρθε τώρα και μια ωραία ιδέα, και είπα να γράψω email στο Δήμαρχο να την εφαρμόσει: Να περνάει εκείνο το αμάξι με τα μεγάφωνα που λέει για τις εκδηλώσεις, και να εκφωνεί τις ειδήσεις στις γειτονιές, και να εκτονώνονται δημόσια οι πολίτες σε εξωτερικούς χώρους, γιατί μέσα στα σπίτια υπάρχουν και μικρά παιδιά, αλλά μετά σκέφτηκα ότι δεν θα μείνει παρμπρίζ για παρμπρίζ απ’ τις γλάστρες απ’ τα μπαλκόνια.
Πάντως αν θέλει μπορεί να βοηθήσει ο Δήμαρχος, να εκτονώνονται όπως πρέπει οι πολίτες. Προτείνω να εγκαταστήσει γιγαντοοθόνες στην πλατεία με χοντρές σιδερένιες «σήτες» μπροστά για τις διάφορες εκτοξεύσεις, που θα μεταδίδουν δελτία ειδήσεων και πολιτικές συζητήσεις κατά προτίμηση με τον Κατρούγκαλο, τον Φίλη, τον Τράγκα και λοιπούς. Τον Στέφανο Χίο δεν τον συνιστώ, γιατί θα ξεσηκώσει τον κόσμο σφόδρα και δεν θα μείνει κολυμπηθρόξυλο.
Επίσης θέλω να επισημάνω ότι εκείνο το διορισμένο ΕΣΟΥΡΟΥ πως το λένε δεν προστατεύει αρκούντως τους τηλεθεατές. Μαζί με εκείνα τα σήματα για την καταλληλότητα των τηλεοπτικών προγραμμάτων δεν θα έπρεπε να υπάρχει και ένα ειδικό σήμα για τα κανάλια όταν μεταδίδουν ειδήσεις, πολιτικές συζητήσεις, και άλλου τέτοιου είδους εκπομπές, με την ένδειξη «αυστηρώς ακατάλληλο για νευρικούς».
Ας το επιβάλει στο κάτω- κάτω η Αρχιεπισκοπή ρε αδερφέ. Να ελαττωθεί τουλάχιστον λίγο η αμαρτία απ’ τα «γαμοσταυρίδια».
Κώστας Μπούτιβας - Καστρινός.

Δεν υπάρχουν σχόλια :