Τετάρτη 25 Φεβρουαρίου 2015

ΑΧΕΛΩΟΣ Αγγελοκάστρου. ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΑΝΑΚΟΥΦΙΣΗ.

Μέσα σ’ αυτές τις τραγικές στιγμές για το ποδόσφαιρο στο τόπο μας, που φτάσαμε στο τραγικό σημείο να διακοπούν τα εθνικά πρωταθλήματα, υπάρχει κι ένα άλλο ποδόσφαιρο, πιο αυθεντικό, πιο γνήσιο, πιο φτωχό πιο ανθρώπινο. Και υπάρχει και μια μερίδα ανθρώπων που υπηρετεί αυτό το ρομαντικό ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο. Που πάει στο γήπεδο για να δει μπάλα, που σιχαίνεται την ασύστολη βία, που θεωρεί εμετικά τα πιο πολλά που βλέπει την Κυριακή στη τηλεόραση από κάφρους οπαδούς. Κι αυτοί οι ήρωες παράγοντες και φίλαθλοι στα χωριά όλης της χώρας, που συντηρούν απ’ το υστέρημά τους τα τοπικά ερασιτεχνικά πρωταθλήματα, μπορεί να είναι λίγοι, αλλά υπάρχουν. Και είναι αυτοί που δεν εκφράζονται με πομπώδεις  εκφράσεις, δεν ψάχνουν αφορμές για να τα βλέπουν όλα μαύρα, ξέρουν καλά τους κανόνες της μπάλας, και ξέρουν πάνω απ’ όλα να τη χαίρονται αδιαφορώντας για την αλητεία των γηπέδων και τα τερτίπια της. Κι αυτοί είναι και η μόνη μικρή ελπίδα…   
Ένα τέτοιο κομμάτι του υγιούς αθλητισμού, είναι σε όλη τη μακρόχρονη πορεία του,- απ’ τις παλιότερες ομάδες του νομού- κι ο ΑΧΕΛΩΟΣ Αγγελοκάστρου. Κι όσο «ηλεκτροσόκ» κι αν μας προσέφερε με τα σκαμπανεβάσματα και την φετινή αγωνιστική χρονιά, τώρα που όλα τελείωσαν και μαθηματικά, και ο σκοπός να παραμείνει για άλλη μια χρονιά χωρίς περιπέτειες στη μεγάλη κατηγορία του νομού επιτελέστηκε, είναι ώρα να πούμε: επιτέλους ανακούφιση. Σήμερα λοιπόν για τον ΑΧΕΛΩΟ είναι μέρα χαράς και ψυχικής ανακούφισης που απολαμβάνουμε χάρη σ΄όλα τα παιδιά του ΑΧΕΛΩΟΥ που έβαλαν μπροστά τη ψυχή τους για το καλό της ομάδας. Φιλαράκο, χάρη σ’ αυτούς μπορείς και είσαι χαρούμενος απόψε.
 Τώρα που έπιασε τόπο η ελπίδα, επιβάλλεται να αντιληφθούμε ότι το να μην εγκαταλείπεις ποτέ, και να κυνηγάς πάντα το άπιαστο όνειρο, είναι αυτοσκοπός στη ζωή. Η ζωή είναι ταξίδι, είναι αγώνας, είναι καθημερινότητα, είναι κόπος, είναι καημός, είναι ενθουσιασμός, είναι και απογοήτευση.
Όλα όμως είναι όμορφα στο τέλος, αρκεί να είναι αληθινά. Ευτυχώς σωθήκαμε και φέτος και μάλιστα από νωρίς…  και τουλάχιστον αυτό δεν είναι ψέμα.
Κώστας Καστρινός. (πανευτυχής).

Ο νικηφόρος αγώνας του ΑΧΕΛΩΟΥ απ’ το αθλητικό site olatagoal,gr.
Ο Αχελώος Αγγελοκάστρου κέρδισε με 1 - 0 τη Δόξα Καινουρίου, έφτασε τους 29 βαθμούς και εξασφάλισε και μαθηματικά την παραμονή στην Α΄ Κατηγορία. Ο Ρουσογιάννης με πλασέ στο 73ο λεπτό χάρισε τη νίκη στην ομάδα του κόντρα στη Δόξα που είχε φάσεις, όμως παρέμεινε στους 17 βαθμούς και τη ζώνη των μπαράζ. 
Στο παιχνίδι οι δύο ομάδες πρόσεξαν πολύ την άμυνά τους και οι ευκαιρίες μπροστά στις δύο εστίες ήταν λίγες. Οι φιλοξενούμενοι διαμαρτυρήθηκαν στο ξεκίνημα για πέναλτι πάνω στο Γκορόγια και έφτασαν κοντά στο γκολ στο 15΄ με το Γιώτη να πλασάρει από κοντά ελάχιστα άουτ. Στο 44΄ γκολ του Γιώτη ακυρώθηκε με υπόδειξη οφσάιντ. Στο δεύτερο ημίχρονο ο Βασίλης Κλιάφας απέδειξε ότι είναι εξαιρετικός τερματοφύλακας νικώντας το Γιώτη που έπιασε το κοντινό σουτ και στο 73΄ μετά από εκτέλεση φάουλ του Ζαλοκώστα ο Ρουσογιάννης με πλασέ έκανε το 1 - 0. Στη συνέχεια οι παίκτες της Δόξας πίεσαν και προσπάθησαν να απειλήσουν κυρίως με στημένες φάσεις, όμως οι γηπεδούχοι δεν απειλήθηκαν και κράτησαν το πολύτιμο "τρίποντο". Το φιλμ του αγώνα.
 Ο Μπλάνης εκτελεί φάουλ με πάσα στο Μπισμπίκη που πιάνει το σουτ, η μπάλα κοντράρει και φτάνει στο Γκορόγια που δεν πλασάρει καλά από κοντά με τους φιλοξενούμενους να διαμαρτύρονται για ανατροπή του παίκτη τους από τον Κλιάφα.
15΄ Σουτ του Αλεξάκη αποκρούει εύκολα ο Κορδάτος.
15΄ Μεγάλη ευκαιρία για τη Δόξα με το Στρεμμένο να σεντράρει από αριστερά και το Γώτη από το ύψος του πέναλτι να πλασάρει ελάχιστα δίπλα από το δεξί κάθετο δοκάρι.
32΄ Ο Σαλμάς βγάζει στο Στρεμμένο που σουτάρει έξω από την περιοχή αλλά αποκρούει εύκολα ο Κλιάφας.
44΄ Ο Δημήτρης Τζωρτζόπουλος εκτελεί φάουλ ο Μπισμπίκης κάνει προβολή και ο Γιώτης από κοντά στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα με το γκολ να ακυρώνεται με υπόδειξη του πρώτου βοηθού Ασημάκη για οφσάιντ.
45΄ Ο Αλεξάκης σουτάρει μέσα από την περιοχή και η μπάλα κοντράρει καταλήγοντας κόρνερ.
60΄ Μεγάλη ευκαιρία για τη Δόξα με το Σούζα να βγάζει τη σέντρα και το Γιώτη να πιάνει το κοντινό σουτ που απέκρουσε ο Βασίλης Κλιάφας.
65΄ Ο Κωνσταντίνου βρίσκει σε καλή θέση τον Κακούρη, που όμως καθυστερεί και κόβεται από τους αμυντικούς του Αχελώου. 
73΄ Γκολ. Ο Στάθης Ζαλοκώστας εκτελεί το φάουλ και ο Ρουσογιάννης με πλασέ στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα κάνοντας το 1 - 0.  
ΑΧΕΛΩΟΣ ΑΓΓΕΛΟΚΑΣΤΡΟΥ (Χρήστος Βασιλείου): Κλιάφας, Ρόκκος, Μπούρος, Ξανθόπουλος, Κωνσταντίνου, Τσιμπούκας, Αλεξάκης (65΄ Αριστόπουλος), Βαγενάς, Τζαμαλής, Ζαλοκώστας (88΄ Μήτσος), Μπέτσικας (46΄ Ρουσογιάννης).
ΔΟΞΑ ΚΑΙΝΟΥΡΙΟΥ (Γιάννης Μακρής): Κορδάτος, Αυγέρης, Κωνσταντίνου, Μπισμπίκης, Γκορόγιας, Σαλμάς, Γιώτης (85΄ Τζωρτζόπουλος Σ.), Τζωρτζόπουλος Δ. (75΄ Κουτσολάμπρος), Κακούρης, Μπλάνης, Στρεμμένος (57΄ Σούζα).
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ.
κλικ για μεγέθυνση.

3 σχόλια :

Giannis Makris είπε...

Α έτσι Κωστάκη νοι'ωθετε ανακούφιση.Εγώ σαν ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ του ΚΑΙΝΟΥΡΙΟΥ τι να πώ.

Κώστας είπε...

Καρκίνο βγάλαμε Γιαννάκο πάλι φέτος, αδερφέ. Εμ πήγες αργά ρε φίλε φέτος στη Δόξα, και παρ’ όλα το παλεύεις.

Ανώνυμος είπε...

ΠΑΛΙ ΠΟΛΛΑ ΜΠΡΑΒΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΠΟΥ ΑΠΑΡΤΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗ..