Πέμπτη 5 Φεβρουαρίου 2015

ΚΛΩΣΑ ΤΑ ΠΟΥΛΙΑ, ΔΕΝ ΤΑ ’ΒΓΑΛΕΣ ΣΩΣΤΑ.

Σ' αυτές τις δύσκολες στιγμές των ατέλειωτων συζητήσεων και διαπραγματεύσεων χωρίς αντίκρισμα, υπάρχει μια τάξη που υποφέρει πολύ περισσότερο από τις άλλες. Όχι δεν πρόκειται για όσους ψάχνουν στα σκουπίδια για να βρουν κάτι να γεμίσουν το στομάχι τους, ούτε όσων κοιμούνται το καταχείμωνο στα παγκάκια. Πρόκειται για τους βουλευτές του πρώην κυβερνόντος κόμματος. Μάλιστα !
Οι άνθρωποι μείνανε χωρίς καρέκλα ταπεινοί και καταφρονεμένοι, κι ο αρχηγός εκεί στο δικό του χαβά σαν να μην συνέβη τίποτα. «Παραλάβαμε χάος και φτιάξαμε χώρα» είπε σήμερα στη κοινοβουλευτική ομάδα του. Μάλιστα ο απίθανος αυτός τύπος είπε και το εξής επιμύθιο: «όποιος βασίζεται σε πυροτεχνήματα για να σκαρφαλώσει στην εξουσία, τελικά το μετανιώνει». Κάτι θα ξέρει φαίνεται.
Ας ξαναγυρίσουμε  όμως στους βουλευτές που μείνανε χωρίς «οφίτσια»  και ψάχνουν κάπου να στηριχθούνε. Κάπου να κουρνιάσουνε. Ψάχνουν κάποια κλώσα να τρυπώσουν κάτω από τα φτερά της. Η παλιά κλώσα ξεπουπουλιάστηκε, τα αυγά κλουβιάσανε και αυτά τα λίγα που επιβιώσανε τραγουδάνε ομαδικά.
-«Κλώσα τα πουλιά  δεν τα ΄βγαλες σωστά.
σού ΄βαλα εκατό πενήντα κι έβγαλες τα εβδομήντα». 
Αλλά εδώ χάθηκαν τ’αυγά και τα πασχάλια. Μπήκαμε σε ένα κυκεώνα όπου όλη η Ευρώπη άρχισε να μας πετροβολάει, να κινδυνεύει να φάει πάλι τις κοτρόνες κατακέφαλα ο λαός, κι αυτός μπροστά στην προσωπική του πολιτική επιβίωση  δεν λογαριάζει τίποτε. Ο Μέγας Ανεύθυνος  παρατείνει την αγωνία ενός κόμματος που ψυχορραγεί αρκεί να διασωθεί ο ίδιος. «Ο σώζων εαυτόν σωθήτω » δηλαδή. Το ωραίο είναι ότι αντί να τον βάλουν κάτω και να παίζουν τζίζ… στην αγύριστη κεφάλα του, τον χειροκροτούσανε και από πάνω ! Κάλους θα πιάσουνε τα χέρια τους από το χειροκρότημα! Οι άνθρωποι δεν έχουν αίσθηση της πραγματικότητας. Δεν έχουν τη στοιχειώδη  λογική  να αφουγκρασθούν τη λαϊκή οργή μιας ολόκληρης μερίδας του Ελληνικού λαού.
Ήθελα να ξέρω, δεν τους νοιάζει αν κάτι πάει στραβά και τιναχτούν όλα στον αέρα; Αυτοί νομίζουν ότι θα παραμείνουν στο απυρόβλητο και ασφαλείς; Κούνια που τους κούναγε τις κότες.
Μπούτιβας Κώστας – Καστρινός.

Δεν υπάρχουν σχόλια :