Τρίτη 3 Φεβρουαρίου 2015

ΔΥΟ ΛΟΓΙΑ ΚΑΤ’ ΑΜΕΡΙΚΗ ΜΕΡΙΑ.

Πλάνταξε στο κλάμα ο κ. Ομπάμα για τα δεινά των Ελλήνων. Και στέλνει λέει αξιωματούχους του Αμερικάνικου υπουργείου οικονομικών, να επισκεφτούν την Αθήνα για να έχουν συνομιλίες με στελέχη της Ελληνικής κυβέρνησης και να μεσολαβήσουν και σε άλλες Ευρωπαϊκές πρωτεύουσες για το Ελληνικό χρέος.
Εν τω μεταξύ εκείνη η «στρίγγλα» η Μέρκελ διαμηνύει κρυφίως:  Στρίψτε τους το λαρύγγι να μην τους ακούω και μου κόβουν την όρεξη τα κουμούνια. Κι ετοιμάζονται να ξαναστρίψουν το μαχαίρι και μάλιστα να ρίχνουν τώρα κι αλάτι στην πληγή. Δεν λαμβάνουν υπ όψη τίποτα λέει, γιατί δεν μας έχουν εμπιστοσύνη. Το σενάριο έχει επαναληφθεί και δεν την ξαναπατάνε. Κόβαμε λίγο μισθούς και συντάξεις και λέγαμε: Αν δεν πιάσουμε τους στόχους μας θα τους ξανακόψουμε. Κι επειδή βέβαια αυτό ήταν σίγουρο ότι δεν πρόκειται ποτέ να πιάσουμε τους στόχους, σου λένε τώρα, κόψτε τα όλα μια και καλή για να τελειώνουμε.
Βασικά δεν έχουν δίκιο. Παραγνωρίζουν ότι έχουμε κάνει άλματα στην μείωση ελλειμμάτων κι έχουμε μάλιστα και πλεόνασμα. Αυτοί όμως οι αχάριστοι δεν φαίνεται να το εκτιμούν. Θέλουν λέει κι άλλο αίμα. Μα δεν μας έμεινε στάλα μωρή σκρόφα. Ο αιματοκρίτης έπιασε πάτο και ίσα-ίσα σερνόμαστε. 
Έτσι κυρ Ομπάμαμ απευθύνομαι τώρα σ΄εσένα αφού μπήκες και μπήκες στο παιχνίδι, κι εκτός από την θλίψη σας για τα πάθη μας, λέω μήπως θα έπρεπε να μεσολαβήσετε να δείξει λίγη κατανόηση εκείνη η σκύλα η Γερμανίδα. Ίσως  βοηθούσε λίγο αυτό να βγάλουμε και τούτο το χειμώνα. Αλλιώς κλάψε με μάνα κλάψε με τη νύχτα με φεγγάρι. Μας βλέπω να πιανόμαστε στο χορό άδοντες «στη στεριά δε ζει το ψάρι» και να πίπτουμε στον κατεβασμένο Αχελώο,  οπότε και οι Βοριοευρωπαίοι θα άδουν τη συνοδεία των αγορών : «τους πήρε το ποτάμι , τους πήρε ο ποταμός». Βέβαια υπάρχει και η εκδοχή Τσίπρα. Να κλειστούμε στη μπαρουταποθήκη και να βάλουμε μπουρλότο σαν τον Πατριώτη μας τον Καψάλη και «γαία πυρί μιχθήτω».
Κι επειδή σίγουρα κάτι απ’ τα δύο πάει να γίνει, κάνε κάτι κυρ Ομπάμαμ και σ’ ορκίζομαι δεν θα ξαναφωνάξουμε ποτέ κανένας μας σ΄αυτή εδώ τη χώρα: «Φονιάδες των λαών Αμερικάνοι». Θα 'ρθεί και νόμος στη βουλή απ’ ότι μαθαίνω, όποιος ξαναπεί τέτοιο πράμα, θα του μπουκώνουνε το στόμα με πιπέρι.
Μπούτιβας Κώστας – Καστρινός.   

Δεν υπάρχουν σχόλια :