Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου 2013

ΑΚΡΙΒΑ ΦΥΛΑΧΤΑ ΤΗΣ ΣΚΕΨΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΛΟΓΟΥ.

Ορίζοντες προσδοκίας γυρεύει πάντα η ποίηση. Και η ποιητική ενασχόληση του Θύμιου σίγουρα τέτοιους ορίζοντες ανιχνεύει. Κι ενώ έχει καταπιαστεί με τόσα είδη γραφής μέσα απ’ τα - πάνω απ’ τα είκοσι - βιβλία του, έρχεται τώρα και μας ξαναεκπλήττει και μας αποκαλύπτει το δίχως άλλο την περιπέτεια της ποίησης όπως είναι: Κατακλυσμιαία και ανθρώπινη!
Η αγωνία των φίλων και συνοδοιπόρων στο μακρύ και δύσβατο δρόμο της ποίησης σε χαροποιεί και είναι φορές που σε παρασύρει σαν φτερό στον αέρα, μέσα στο ουράνιο και γήινο σύμπαν του χρόνου. Έτσι όμως η στεγνή καθημερινότητά σου δροσίζεται καθώς σε ξεδιψούν λέξεις - στιγμές που κουβαλούν μέσα τους την ελπίδα και τη δύναμη για να ξυπνήσουν οι ανθρώπινες αισθήσεις και να αφυπνίσουν γεμίζοντας φως κάθε υπό ύπνωση νου.
Καλοτάξιδος φίλε και στη ποίηση. Εναγωνίος περιμένουμε την ικανή δύναμη του λόγου σου και μέσα από την ποίηση.
Καστρινός.
Η παρουσίαση του νέου βιβλίου του Ευθύμιου Πριόβολου
"ακριβό μου φυλαχτό - εικοσιτέσσερα ποιήματα"
Θα γίνει στις 11 Δεκεμβρίου 2013, ημέρα Τετάρτη και ώρα 7.00 μ.μ., στο Πνευματικό Κέντρο του Αγίου Ι. Ρέντη (Μπιχάκη 8, έναντι παλαιού Δημαρχείου, κεντρική πλατεία)
Τ η ν   ε κ δ ή λ ω σ η   θ α   π α ρ ο υ σ ι ά σ ο υ ν :
Κοντός Παναγιώτης, Καθηγητής της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, τ. Γεν. Γραμματέας του Παν. Αθηνών και Πρόεδρος της ΑΙΠΟΕ
Ιωακειμίδης Γεώργιος, Δήμαρχος Νίκαιας - Αγ. Ι. Ρέντη, Πολιτικός Μηχανικός
Χρυσογέλου - Κατσή Άννα, Καθηγήτρια Νεοελληνικής Λογοτεχνίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών
Πριόβολος Ευθύμιος, Θεολόγος - Φιλόλογος
Ποιήματα μελοποιημένα από την καθηγήτρια μουσικής κ. Άννα Ντίζου θα ερμηνεύσει η Μαρίνα Μεμούσαϊ.

Δεν υπάρχουν σχόλια :