Τετάρτη, 11 Δεκεμβρίου 2013

ΟΧΙ ΟΡΕ ΔΕ ΘΑ ΧΑΘΟΥΜΕ.

Κι ύστερα σου λέει τι θέλει πάλι τώρα να μας πει ο Καστρινός;
Επειδή είναι Καστρινός – πάει να πει Αγγγελοκαστρίτης πάππου προς πάππου - κι όχι γιαλατζί μπρουτζόβλαχος να ’σαι σίγουρος ότι θα σου πει αλήθειες. Μπαίνει ο άλλος στο site του Αγγελοκάστρου και διαβάζει. Και διαβάζει αυτά που δεν διαβάζει αλλού.
Το σύστημα είμαστε εμείς. Όλοι μας. Είναι η κοινωνία, οι κώδικες, οι κανόνες λειτουργίας της. Είναι ο τρόπος ζωής και οι συνθήκες που επιλέξαμε. Άλλος λίγο, άλλος πολύ το επηρεάζουμε, το ανατροφοδοτούμε το τρέφουμε καθημερινά. Οι πράξεις μας, οι συμπεριφορές μας, οι επιλογές μας είναι η κινητήρια δύναμή του, το καύσιμό του. Μπήκες φίλε μου στο λούκι του συστήματος μη κρύβεσαι. Ο Καστρινός όμως έχει δική του φωνή. Όχι αλλουνού. Και σου γράφει αυτό που έχει να σου γράψει. Αυτό που δεν μπορείς να το συναντήσεις αλλού. Να όπως τούτο εδώ το παρακάτω που δεν γνώριζες.
Στο Αγγελόκαστρο πριν από μερικές μέρες, με πρωτοβουλία ορισμένων γονέων μαθητών και του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου, ξεκίνησε μια αξιόλογη προσπάθεια. Απηύθυναν κάλεσμα προς τους κατοίκους του χωριού με το οποίο όχι μόνο οι γονείς αλλά και όσοι άλλοι ήθελαν, μπορούσαν να προσφέρουν δωρεάν στο σχολείο πορτοκάλια και μανταρίνια από την παραγωγή τους, προκειμένου να μοιράζονται στους μαθητές στα διαλείμματα, ως συμπλήρωμα στο πρόγευμά τους. Την αρχή έκαναν οι ίδιοι προσφέροντας μια αρκετά μεγάλη ποσότητα φρούτων.
Η προσπάθεια αυτή είχε ως αποτέλεσμα τόσο μεγάλη προσφορά, ώστε καθημερινά κάθε μαθητής να μπορεί να παίρνει δύο ή και 3 φρούτα, ενώ αυτό το οποίο δίνει ακόμη μεγαλύτερη αξία στην παραπάνω πρωτοβουλία είναι και το ότι πολλοί μαθητές συχνά ζητούν περισσότερα από ένα φρούτο.
Είναι γνωστό πλέον σε όλους το πόσο σημαντικό είναι για την υγεία των παιδιών να συμπεριλαμβάνουν στην καθημερινή διατροφή τους φρούτα και ειδικά εσπεριδοειδή, ιδιαίτερα κατά τη χειμερινή περίοδο. Στις μέρες μας όμως, κυρίως λόγω των μεγάλων οικονομικών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν πολλές οικογένειες, αδυνατούν να παρέχουν στα παιδιά τους σωστό πρωινό ή πρόγευμα. Για το λόγο αυτό γίνεται εύκολα αντιληπτή η σημασία και η αξία της προσφοράς αυτής, η οποία αξίζει κάθε έπαινο και αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση.
Ο Δ/ντής του Σχολείου. Βουγιουκλίδης Γιώργος
Κι όμως από Αγγελοκαστρίτες- γνωστούς και μη εξαιρετέους - μπήκε σε περεταίρω ανάλυση κι αυτό.
Γι’ αυτό σου λέω ρε μάγκα, κοιτάξτε γύρω σου. Θα δεις ανθρώπους που σκέφτονται, που αντιδρούν, που αγωνίζονται, που κάνουν σωστές επιλογές, που δεν παρασύρονται, που κοπιάζουν, που γίνονται μέρα με τη μέρα καλύτεροι, που προσπαθούν κάτι να πετύχουν, και είναι ανθρώποι που είναι δίπλα σου. Εσύ ρε πονηρέ γιατί το παίζεις διαφορετικός;
Τέρμα τα δίφραγκα. Οι μάσκες θα πέσουνε, και θα ξεμπροστιαστούνε πολλοί από εδώ μέσα.
Καστρινός.

Δεν υπάρχουν σχόλια :