Σάββατο 11 Μαΐου 2019

ΑΧΕΛΩΟΣ Αγγελ/στρου. ΕΚΕΙ-ΕΚΕΙ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΤΗΝ ΤΡΑΝΗ.

Δικαίωση.
ΕΚΕΙ-ΕΚΕΙ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΤΗΝ ΤΡΑΝΗ. Μόνο αυτή η φράση ταιριάζει στην περίσταση του εφτάψυχου πια ΑΧΕΛΩΟΥ Αγγελοκάστρου. Κόντρα σε όλες τις προβλέψεις, ο ΑΧΕΛΩΟΣ σώθηκε. Κατάφερε να ξεπεράσει αναίμακτα τους αγώνες μπαράζ, και με μια ισοπαλία σήμερα στο γήπεδό του να σώσει τη χρονιά. Έτσι για άλλη μια χρονιά ακόμη, η ομάδα κέρδισε το σεβασμό ολόκληρης της ποδοσφαιρικής Αιτωλοακαρνανίας για το σθένος με το οποίο πολέμησε για να κρατηθεί εκεί που ανήκει. Στη πρώτη, τη μεγάλη κατηγορία του απέραντου νομού. Ταυτόχρονα, η συγκινητική ηθική ενίσχυση του κόσμου τώρα τελευταία απέδειξε ότι η έννοια της ομάδας δεν είναι ταυτόσημη με την περιστασιακή οικονομική ευρωστία και την ισχυρή παρουσία στα «κέντρα των αποφάσεων». Είναι συνώνυμο της αξιοπρεπούς ιστορίας, της πίστης και της μαζικής στήριξης. Αυτό που χρόνια φώναζα και θα φωνάζω. «Ένα χωριό, μια ομάδα».
Σήμερα, όταν οι πανηγυρισμοί ξεκίναγαν κάτω στην Κακαβαριά κι ο ένας χτύπαγε την πλάτη του άλλου, Αγγελοκαστρίτικα, αδερφικά, οι ψυχές τους ήξεραν πως έκαναν το σωστό. Έσωσαν την ομάδα, την ιδέα, την καθημερινότητά τους. Το σφύριγμα της λήξης τους βρήκε όλους ευτυχισμένους. Πήραν το δρόμο για το χωριό, και αντίκρισαν με ψηλά το κεφάλι το Κάστρο και τον Παντοκράτορα. Κι ακολουθούσε σήμερα ανάμεσα απ’ τα κορναρίσματα τους «μάγκες» του ΑΧΕΛΩΟΥ, ένα μεγάλο «ευχαριστώ» από όλους τους Αγγελοκαστρίτες.
Επίλογος:
Το ταξίδι ολοκληρώθηκε επιτυχώς. Κανένας, όμως, δεν πρέπει να ξεχνάει τα λάθη που μας ανάγκασαν να βολοδέρνουμε μέχρι την τελευταία στιγμή στα μπαράζ. Σήμερα όμως είναι μέρα ψυχικής γαλήνης που απολαμβάνουμε χάρη «στον Αποστόλη, το Στάθη, το Βασίλη,» τον «κάθε ποδοσφαιριστή» που έβαλε μπροστά τη ψυχή του για το καλό της ομάδας. Φιλαράκια, χάρη σ΄ αυτούς μπορούμε και τραγουδάμε ακόμα: «ΕΚΕΙ-ΕΚΕΙ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΤΗΝ ΤΡΑΝΗ»
Καστρινός (πανευτυχής)             
ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΑΠ’ ΤΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ websports.gr.
Στην Α΄ Κατηγορία της ΕΠΣΝΑ θα αγωνίζεται και τη νέα χρονιά ο Αχελώος Αγγελοκάστρου.Η ομάδα του Θόδωρου Λαυράνου αναδείχτηκε ισόπαλη με 1 - 1 στην έδρα της με τον Α.Ο. Ρηγανά και θα βρίσκεται και τη νέα χρονιά στη μεγάλη κατηγορία του τοπικού μας ποδοσφαίρου, ενώ στη Β΄ ΕΠΣΝΑ θα αγωνίζεται ο Α.Ο. Ρηγανά.
Μοιρασμένο το παιχνίδι στο πρώτο ημίχρονο με τους φιλοξενούμενους να έχουν μέσα σε ένα δίλεπτο τρεις καλές στιγμές με Καλογεράκη, Κουρσάρη και Αυγέρη. Ο Αχελώος απάντησε στις ευκαιρίες με Λάμπρο Πεσλή και Λάμπρο Ζαλοκώστα στο 37΄ και στο 38΄, με το 0 - 0 να είναι το σκορ ημιχρόνου.
Στο πρώτο ημίωρο του δευτέρου ημιχρόνου οι φάσεις ήταν λιγοστές και οι δύο εστίες παρέμειναν ανέπαφες. Στο 78΄ οι φιλοξενούμενοι είχαν μεγάλη ευκαιρία σε πλασέ του Κορομηλά που έδιωξε δύσκολα σε κόρνερ ο Μπότας και στο επόμενο λεπτό ο Αχελώος πήρε προβάδισμα στο σκορ με κοντινό πλασέ του Αποστόλη Μπούτιβα μετά από πάσα του Λευτέρη Καλοκαίρη, που είχε περάσει αλλαγή στο παιχνίδι δύο λεπτά νωρίτερα. Όμως στο 82΄ ο Μικρόπουλος ανατράπηκε από τον Προβίδα, με το Ματσούκα να δίνει πέναλτι και στην εκτέλεση ο Ζαχαράκης ευστόχησε κάνοντας το 1 - 1. Στα τελευταία λεπτά οι γηπεδούχοι κράτησαν την πολύτιμη ισοπαλία και ανανέωσαν τη συμμετοχή τους στην Α΄ ΕΠΣΝΑ.

Η φάση του αγώνα. Στο 78΄ ο Νίκος Μπότας με δύσκολη επέμβαση κρατάει το 0 - 0 και ένα λεπτό αργότερα ήρθε το γκολ του Αχελώου που έδωσε τεράστιο προβάδισμα παραμονής στην ομάδα του Θόδωρου Λαυράνου.
Ο πρωταγωνιστής του αγώνα. Πολύ καλή εμφάνιση για τον Α.Ο. Ρηγανά είχε ο Βασίλης Ζαχαράκης ειδικά στο διάστημα που αγωνίστηκε στο χώρο του κέντρου. Όμως η "μπίλια" έκατσε στον Αχελώο που είχε σε ακόμα ένα παιχνίδι σαν πρωταγωνιστή το Νίκο Μπότα, που έκανε εξαιρετικές επεμβάσεις.
Το φιλμ του αγώνα.
10΄ Ατομική προσπάθεια του Φράγκου που πασάρει στο Ζαλοκώστα και αυτός σουτάρει άουτ.
29΄ Σε φάση διαρκείας στην περιοχή του Αχελώου ο Ζαχαράκης κάνει το σουτ και ο Μπότας διώχνει σε κόρνερ.
33΄ Διαγώνιο σουτ του Καλογεράκη ο Μπότας διώχνει δύσκολα σε κόρνερ.
34΄ Κεφαλιά του Κουρσάρη ο Μπότας διώχνει σε νέο κόρνερ. Μετά την εκτέλεση η μπάλα φτάνει στον Αυγέρη που έκανε διαγώνιο σουτ άουτ.
37΄ Εκτέλεση κόρνερ του Ανδρεάκη ο Λάμπρος Πεσλής έκανε το σουτ και πριν τη γραμμή ο Ζαχαράκης έδιωξε σε νέο κόρνερ.
38΄ Εκτέλεση κόρνερ από τον Ανδρεάκη κεφαλιά του Λάμπρου Ζαλοκώστα η μπάλα έφυγε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.
44΄ Σουτ του Ανδρεάκη η μπάλα έφυγε άουτ.
48΄ Σουτ του Λάμπρου Πεσλή η μπάλα κόντραρε και πέρασε κόρνερ.
59΄ Φάουλ του Ζαχαράκη ο Κουρσάρης πήρε την κεφαλιά και ο Δερβίσης έδιωξε σε κόρνερ.
74΄ Σουτ του Τουρλίδα απέκρουσε ο Μπότας.
75΄ Διαγώνιο σουτ του Αποστόλη Μπούτιβα η μπάλα πέρασε άουτ.
78΄ Σέντρα του Μικρόπουλου κεφαλιά πάσα του Τουρλίδα στον Αποστόλη Κορομηλά που κάνει το πλασέ και διώχνει με τα ακροδάχτυλα σε κόρνερ ο Μπότας.
79΄ Γκολ. Πάσα του Λευτέρη Καλοκαίρη στον Αποστόλη Μπούτιβα που με πλασέ από τη μικρή περιοχή έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα κάνοντας το 1 - 0.
82΄ Ο Μικρόπουλος ανατρέπεται από τον Προβίδα και ο Ματσούκας δίνει πέναλτι.
83΄ Γκολ. Ο Ζαχαράκης ευστοχεί στην εκτέλεση του πέναλτι και κάνει το 1 - 1.
ΑΧΕΛΩΟΣ ΑΓΓΕΛΟΚΑΣΤΡΟΥ (Θόδωρος Λαυράνος): Μπότας, Σαγάνας Γ., Δερβίσης, Τσιλιπάνος Γ., Τσιλιπάνος Σ., Αλεξάκης, Προβίδας, Ζαλοκώστας Λ. (54΄ Μπούτιβας Α.), Ανδρεάκης (77΄ Καλοκαίρης Ε.), Φράγκος (90΄ Καλοκαίρης Ν.), Πεσλής Λ. (87΄ Ζαλοκώστας Ε.).
Α.Ο. ΡΗΓΑΝΑ: Φωτόπουλος, Καραχάλιος, Κάππας (46΄ Μικρόπουλος), Κωστής (64΄ Φραγκούλης), Κουρσάρης, Κορομηλάς Φ., Καλογεράκης, Ζαχαράκης, Τουρλίδας, Κορομηλάς Α., Αυγέρης (81΄ Τσάκνης).

Δεν υπάρχουν σχόλια :