Δευτέρα 16 Ιουνίου 2014

ΕΛΑ ΝΑ ΒΓΟΥΜΕ ΒΟΛΤΑ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ.

Η πληροφορική επανάσταση άλλαξε την ζωή μας τόσο ριζικά όσο καμία άλλη στην ιστορία του ανθρώπου. Όμως είναι δύσκολο σ’ όλους αυτούς που ζούνε μέσα στην αλλαγή να καταλάβουν και να εκτιμήσουν την έκταση και το βάθος της αυτής της κοσμογονίας. Πουθενά ίσως η αλλαγή δεν είναι τόσο έντονη όσο στο χώρο της επικοινωνίας. Και οι δικτυωμένοι υπολογιστές είναι η μεγαλύτερη επανάσταση στην ιστορία του ανθρώπινου πολιτισμού – πολύ πιο σημαντική από την εφεύρεση της τυπογραφίας έχει ειπωθεί. Έχει αλλάξει ήδη ο τρόπος που εργαζόμαστε, που επικοινωνούμε, που ζούμε. Ξέρω ότι πολλοί βλέπουν με δυσπιστία, ακόμα και με εχθρότητα αυτές τις αλλαγές. Το Διαδίκτυο έχει κατηγορηθεί ότι αποξενώνει τους ανθρώπους. Συμβαίνει όμως ακριβώς το αντίθετο. Όπως και το τηλέφωνο - που και αυτό είχε κατηγορηθεί για το ίδιο όταν εμφανίστηκε - τους φέρνει πιο κοντά. Και αυτό γίνεται κυρίως με την ακαριαία εικόνα.
Αλλά ακόμα και αυτοί οι δύσπιστοι και μη εξοικειωμένοι, δεν θα μπορούσαν να αρνηθούν μια βόλτα σε μηδέν χρόνο, σε μέρη οικία και γνωστά. Εκεί θα σε πάει τώρα ο Καστρινός. Θα σε κάνει μια βόλτα στους κεντρικούς δρόμους του Αγγελοκάστρου, θα σε γυρίσει στις γειτονίες του, θα δεις το σπίτι σου, κι ίσως γνωρίσεις και καμία γνωστή φάτσα συγχωριανού. Πως; Με μία καινούργια εφαρμογή στο διαδίκτυο, που έχει κυριολεκτικά “σκανάρει” όλη την Ελλάδα και όλους τους κεντρικούς δρόμους σε πολύ υψηλή ανάλυση και απλά με ένα κλικ σε μεταφέρει στον δρόμο που θες να δεις σχεδόν με όλες τις λεπτομέρειες.
Πάτησε πάνω στην εικόνα του χωριού στη κορυφή και πάμε. ( Πατάς μόνο στα άσπρα βελάκια και αυτό σε πάει μόνο του, ή επάνω δεξιά στο μικρό χάρτη μετακινείς το κίτρινο ανθρωπάκι στην τοποθεσία που θέλεις και πας κατ’ ευθείαν εκεί.)
Καστρινός.

Δεν υπάρχουν σχόλια :