Κυριακή 27 Απριλίου 2014

ΑΠ’ ΤΟ ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ - ΣΤΟ ΣΩΣΟΝ ΚΥΡΙΕ.

Το χρονογράφημα της Κυριακής.
«Σώσον Κύριε τον λαό σου» από τους πολλούς σωτήρες που κάνουν ουρά στα ψηφοδέλτια για να μας σώσουν. Αφού μας έσωσε επανειλημμένως ο Αντώνιος ο μέγας, ήταν η σειρά της Eurostat να αναγγείλει περιχαρής ότι πιστοποιεί το πρωτογενές πλεόνασμα. Νέοι πανηγυρισμοί από τα κανάλια που όμως αποφύγανε να πούνε πάλι την καθαρή αλήθεια για "κρυφά μέτρα 6 δισ. έως το 2018" όπως λέει η Realnews, η οποία επισημαίνει ότι "το μεσοπρόθεσμο φέρνει λιτότητα διαρκείας".. Μας δουλεύουν ψιλό γαζί οι άθλιοι!.
Τώρα που φάνηκαν πάλι «προ των πυλών» οι εκλογές διαγκωνίζονται ποιος θα μας αποτελειώσει.
- Εδώ το καλό σώσιμο φωνάζει η ΠΑΣΟΚ-ΕΛΙΑ. Ελάτε στους έμπειρους ναυαγοσώστες.. Στα πέντε σωσίματα το ένα χωρίς κούρεμα σε μισθούς και συντάξεις. Ορίστε περάστε.
- Εδώ το επαγγελματικό σώσιμο αντιτείνει η Νέα Δημοκρατία. Έξω οι ανίδεοι που σας βούλιαξαν αντί να σας σώσουν. Εμείς διαθέτουμε μεγάλο ναυαγοσωστικό με όλα τα κομφόρ. Θα σας στοιχίσει κάτι παραπάνω αλλά σε καμιά πενηνταριά χρόνια θα έχετε σωθεί οριστικά.
- Θα κάνουμε μεγάλη Πειρατεία και ρεσάλτο σε γερμανικό ναυαγοσωστικό κραυγάζει ο ΣΥΡΙΖΑ που τους το χρωστάμε από το Β’ παγκόσμιο πόλεμο. Έτσι όχι μόνο θα σας σώσουμε αλλά και θα σας πάμε για τρέλες στις Σεϋχέλλες. Ε ρε γλέντια!
- Το Κεφάλαιο θα σας πάει κατά διαόλου λέει το ΚΚΕ. Εμείς θα σας οδηγήσουμε με ασφάλεια στο βυθό αφού την επιφάνεια κατέχει ο παγκόσμιος καπιταλισμός. Μόλις γίνεται ψάρια και μάθετε να κολυμπάτε, τότε θα έχετε σωθεί.
- Αυτά όλα είναι παλαιοκομματικά τερτίπια, ουρλιάζει ο Καμένος. Μόνο με κότερο ναυαγοσωστικό έστω και μικρό έχουμε πιθανότητες. Αν βέβαια βοηθήσει κι ο Αλέξης θα κάνουμε το μεγάλο σώσιμο. Η μόνη ιδεολογική διαφορά με τον ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι είναι ανήκουστο να σας πάμε στις Σεϋχέλλες όταν υπάρχουν τα Ελληνικά νησιά που τα ξέρω απ’ έξω κι ανακατωτά. Σε αυτό είμαστε ανένδοτοι.
- Όλοι σας βούλιαξαν εμείς θα σας σώσουμε, κραυγάζει εν μέσω ριπών καλάζνικοφ ο Κασιδιάρης. Σε στρατόπεδα συγκέντρωσης όπου θα δουλεύουν με το ζόρι οι παράνομοι λαθρομετανάστες, θα παίρνουμε φασόν από τους Κινέζους. Θα μας στοιχίζει είκοσι ευρώ, κι εμείς θα το πουλάμε για 100 στους Ευρωπαίους! Έτσι μ’ εμπορικό μυαλό γίνονται οι δουλειές. Είναι δοκιμασμένη συνταγή για μας.
Όπως βλέπετε για πρώτη φορά έχουμε τόσες προτάσεις διάσωσης. Ευτυχώς όμως που κι αυτή τη βδομάδα είμαι σωμένος. Έφερα μια πλάτη αρνί απ’ το χωριό που με καλή διαχείριση (Άστω κάτω το μεγάλο το κομμάτι να μη σου κόψω το χέρι) φέτος περίσσεψε, κι έτσι τουλάχιστον δεν θα πεινάσω και θα τη βγάλω και τούτη τη βδομάδα.
Μπούτιβας Κώστας - Καστρινός.                                           
Λόγω επιστροφής χθες Σαββατο στην πρωτεύουσα το χρονογράφημα του Σαββάτου έγινε της Κυριακής.

Δεν υπάρχουν σχόλια :