Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου 2014

ΦΟΛΑ ΣΤΟ ΚΕΡΒΕΡΟ ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΣΤΩΝ.

Άρθρο του Κώστα Καστρινού.
Ένα σκυλί με τρία κεφάλια «ο Κέρβερος», κατά την ελληνική μυθολογία, φύλαγε την πύλη του Άδη, έτοιμος να ξεσκίσει όποιον θα δοκίμαζε να δραπετεύσει. Κι έμεινε ακόμα και σήμερα να χαρακτηρίζουμε έτσι κάθε σκληρό και άγρυπνο φύλακα που είναι ταγμένος να φυλάει οτιδήποτε.
Τρικέφαλο Κέρβερο αποκάλεσε το περιοδικό Economist και την τρόικα. Ο Κέρβερος των προγόνων μας - με «κεφάλια» τους Τόμσεν, Μαζούχ, Μος, πως τους λένε - που εκτελεί εντολές των αφεντικών δανειστών και μάλιστα με ιδιαίτερο ζήλο και αυστηρότητα. Και δεν είναι υπερβολή να λέει το Economist, ότι «είναι το τέρας που ξεσκίζει ζωντανή τη σάρκα των χωρών που εξουσιάζει», και οι συνταγές που εφαρμόζει με αυταπάρνηση είναι βασανιστικές κι εξοντωτικές για το λαό μας. Έτσι ώστε, το μεγάλο θέμα για μας τους Έλληνες - και για άλλους ομοιοπαθείς λαούς - είναι πως θ’ απαλλαγούμε το ταχύτερο από αυτό.
Η πικρή αλήθεια είναι ότι σ’ εμάς ήρθε πρώτο από άλλες χώρες που ακολούθησαν και ίσως είμαστε οι τελευταίοι που θα το βλέπουμε. Η Ιρλανδία το εκδίωξε, βγήκε ήδη στις αγορές, η Πορτογαλία προβλέπεται ότι θα βγει σε δύο-τρεις μήνες, και η Ισπανία, που βασανίζεται επίσης από την κρίση κι αυτή έχει βγει στις αγορές. Εμείς γιατί; Στο πηγάδι κατουρήσαμε; Κάτι φταίει σίγουρα.
Και τι άλλο να φταίει απ’ το κομματικό μας σύστημα και τις διάφορες διαπλεκόμενες «φάρες» που βάζουν πάνω από το συμφέρον της χώρας το δικό τους συμφέρον. Καμία σχέση με τα παραπάνω κράτη που η συνεργασία των κομμάτων αποτελεί αυτονόητο γεγονός, που βάζει πάνω απ’ όλα το συμφέρον του λαού. Φταίει όμως και το «κολόσκυλο» - το έχει παραδεχθεί και το ΔΝΤ- και η λάθος συνταγή που μας υποχρέωσε να εκτελέσουμε και μάλιστα με υπερβολική αυστηρότητα και άθλια συμπεριφορά, που ταπείνωσε και εξόργισε το λαό μας.
Γι αυτό αυτή η ιστορία του «τρικέφαλου σκυλιού» πρέπει να τελειώσει γρήγορα πριν προκαλέσει κοινωνικό χάος με απρόβλεπτες συνέπειες για όλους μας, και για την ίδια την Ευρώπη και το νόμισμά της. Και να τελειώσει τώρα. Φαίνεται ότι αυτό το βλέπουν και οι «εταίροι» και κάτι πάνε να ψελλίσουν μιλώντας για πρόσθετη χρηματοδότηση της χώρας μας ύψους 10-20 δισ. ευρώ, χωρίς μνημόνιο και νέα μέτρα.
Ο κόμπος έφτασε στο χτένι. Πρέπει να φάει «φόλα» ο Κέρβερος των δανειστών και να ψοφήσει οριστικά και αμετάκλητα. Και μάλιστα πριν από τις ευρωεκλογές. Αυτόν η τον άλλο μήνα. Πάντα το Πάσχα προσμένει Ανάσταση ο λαός. Και από νωρίς αρχίζει να ετοιμάζει τα «τσιγκέλια».
Κώστας Μπούτιβας - Καστρινός.

Δεν υπάρχουν σχόλια :