Σάββατο 15 Φεβρουαρίου 2014

ΑΧΕΛΩΟΣ Αγγελοκάστρου. ΠΗΡΕ ΑΝΑΣΑ, ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΟΜΩΣ ΚΙ ΑΛΛΟ ΟΞΥΓΟΝΟ.


Τα χρονικά περιθώρια στένεψαν κι ο ΑΧΕΛΩΟΣ άρχισε πια να ζει το μαρτύριο της σταγόνας. Μαζεύεις τους βαθμούς όπως ο διψασμένος στην έρημο τις σταγόνες της βροχής, και βλέπεις ότι πάλι μπορεί να μη φτάσουνε να ξεδιψάσεις.
Ανεξάρτητα της χθεσινής νίκης η βαθμολογική αναρρίχηση δε μπορεί να χαρακτηριστεί ικανοποιητική καθώς συνεχίζεται η διαφορά των 6 βαθμών απ’ τη ζώνη που οδηγεί στην απευθείας παραμονή στην κατηγορία, χωρίς τη «καρμανιόλα» των μπαράζ. Υπάρχουν φυσικά θετικά στοιχεία, όπως η αποτελεσματικότητα στα κρίσιμα παιχνίδια και το ανεβασμένο ένστικτο της επιβίωσης. Ωστόσο, το τρίποντο με τη Σταμνά, δεν είναι πια επαρκές δείγμα σωτηρίας. Υπενθυμίζω ότι οι «καμπίσιοι» είχαν κερδίσει την γείτονα ομάδα και στον πρώτο γύρο. Είναι δηλαδή μία ομάδα που ο ΑΧΕΛΩΟΣ της έχει πάρει τον αέρα και την έχει φέρει στα μέτρα του. Άρα, το τρίποντο αυτό όπως αποδεικνύεται δεν αποτελεί την μεγάλη χαρμόσυνη είδηση.
Επομένως χρειάζεται απαραίτητη εκτός έδρας νίκη, με το αυτονόητο καμιάς απώλειας στην έδρα του. Ενδεχόμενη επικράτηση στο Σαββατιάτικο παιχνίδι με την ΑΕΚ Αγίου Κωνσταντίνου θα δώσει ακόμα μία βαθμολογική ανάσα, αλλά ούτε εκείνη θα είναι συνώνυμο της απευθείας σωτηρίας. Η «μάχη» που θα πιστοποιήσει την αξία του ΑΧΕΛΩΟΥ να είναι στη μεγάλη κατηγορία κερδίζοντας και τη σωτηρία, είναι εκείνη απέναντι στον ΑΠΟΛΩΝΑ Δοκιμίου (εκτός έδρας) που και αυτός κυνηγάει την απευθείας σωτηρία. Καλώς ή κακώς, το θέμα επιβίωσης η όχι του ΑΧΕΛΩΟΥ περνάει την προτελευταία αγωνιστική μέσα απ’ το Δοκίμι.        Καστρινός.

Δεν υπάρχουν σχόλια :