Τρίτη 8 Φεβρουαρίου 2011

ΓΙΟΡΤΑΖΕΙ ΑΥΡΙΟ ΚΑΙ ΠΑΝΗΓΥΡΙΖΕΙ ΤΟ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ ΜΑΣ.


Στη θέση του Μοναστηριού του Παντοκράτορα που ανακαινίσθηκε εκ βάθρων το 1746 υπήρχε πριν μικρός ναός του Αγίου Χαραλάμπους σαν παρεκλήσι (μετόχι) του μοναστηριού που βρίσκονταν τότε στην κορυφή του λόφου του Μπαλιαλία, όπως μας λέει ο συγγραφέας Ευθύμιος Πριόβολος στο βιβλίο του «ΤΟ ΑΓΓΕΛΟΚΑΣΤΡΟ ΤΗΣ ΑΙΤΩΛΙΑΣ» έκδοση 1998. Μάλιστα υπάρχει και δεύτερο θυσιαστήριο στο ιερό του Ναού του μοναστηριού αυτό του Αγίου Χαραλάμπους καθώς και μικρό παρεκλήσι του αγίου στον περίβολο του μοναστηριού σήμερα.
Γι’ αυτό τη μέρα της γιορτής του Άγιου Χαράλαμπου Γιορτάζει με κάθε μεγαλοπρέπεια το μοναστήρι του Αγγελοκάστρου την μνήμη του Αγίου Ενδόξου Μεγαλομάρτυρος Χαραλάμπους του Θαυματουργού, την
Τετάρτη 9 και την Πέμπτη 10 Φεβρουαρίου 2011
Την Τετάρτη 9 Φεβρουαρίου 2011 στο Καθολικό της Ιεράς Μονής Παντοκράτορος Αγγελοκάστρου στις 5:30 μ.μ. θα τελεσθεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός μετά αρτοκλασίας και Θείου κηρύγματος και το πρωί της Πέμπτης 10 Φεβρουαρίου ανήμερα του Αγ. Χαραλάμπους θα τελεστεί η Ακολουθία του Όρθρου και πανηγυρική Θεία Λειτουργία.
Εδώ που φτάσαμε αδέρφια πρέπει και οι Άγιοι να βάλουνε ένα χέρι να σωθούμε Γι’ αυτό μην τους εγκαταλείπουμε κι εμείς.

Εφημερίδα Αγγελοκάστρου το ΚΑΣΤΡΟ. Κώστας Μπούτιβας.

3 σχόλια :

Ανώνυμος είπε...

Ο ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΘΑ ΤΟ ΕΚΑΝΕ ΠΟΤΕ;

Απίστευτο κι όμως αληθινό! ...Οικονομικοί μετανάστες που έχουν φτάσει στα όρια της.. εξαθλίωσης φέρονται να καταφεύγουν στα νεκροταφεία του νομού Ηρακλείου όπου κλέβουντο λάδι από τα καντήλια και ανοίγουν τάφους, αναζητώντας χρυσά....δόντια και κοσμήματα.


Στο συμπέρασμα αυτό φέρονται να καταλήγουν οι Αστυνομικές Αρχές του νομού που εκτιμούν ότι σκοπός των δραστών δεν είναι να συλήσουν τους τάφους αλλά να εντοπίσουν κάποια αντικείμενα που, ενδεχομένως, να τα χρησιμοποιήσουν για να...ζήσουν! Πριν από λίγες ημέρες, οι κάτοικοι των Αμιρών στη Βιάννο ξεσηκώθηκαν όταν πηγαίνοντας στο κοιμητήριο του χωριού αντίκρισαν τάφους ανοιγμένους και τα καντήλια άδεια από λάδι. Σειρά είχε το νεκροταφείο του Πύργου. Κάτοικοι που επισκέφθηκαν το κοιμητήριο, το πρωί του Σαββάτου, για να μνημονεύσουν τους ανθρώπους τους και να ανάψουν τα καντήλια, υπέστησαν σοκ από την εικόνα που αντίκρισαν. Σε περισσότερα από 20 μνήματα είχαν μετακινηθεί οι.... ταφόπλακες, ενώ οι δράστες είχαν πάρει το λάδι από τα καντήλια! Ο δήμαρχος του δήμου «Ν. Καζαντζάκης», Ρούσσος Κυπριωτάκης υπέβαλε μήνυση κατ’ αγνώστων στο τοπικό αστυνομικό τμήμα, ενώ υπογραμμίζει ότι η κατάσταση αυτή εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους, λόγω της ιδιαιτερότητας του χώρου.

Καστρινός. είπε...

Δεν μπορώ να καταλάβω την πρόστυχη νοοτροπία μερικών. Ρε φίλε Ανώνυμε κάνεις μια τόσο σοβαρή καταγγελία, έστω σαν είδηση. Δεν έχεις όνομα. Δε σε γέννησε κανένας. Δε βαφτίστηκες; Τι φοβάσαι εδώ που φτάσαμε ρε άνθρωπε και επιλέγεις την ανωνυμία; Αυτή η κουκούλα που έχει ζήσει στο πετσί του ο λαός θα μας φάει Πατριώτες. Καστρινός.

Ανώνυμος είπε...

Λογια του μεγάλου μας Στρατηγού ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗ ενάντια στη ανιστορητη εκπομπη σκαι για το 1821

«Έλα, σκατότουρκε… έλα Εβραίε, απεσταλμένε από τους γύφτους έλα ν’ ακούσεις τα κερατά σας, -γαμώ την πίστιν σας και τον Μωχαμέτη σας. Τι θαρεύσετε κερατάδες… Δεν εντρέπεσθε να ζητείτε “ από ημάς” συνθήκην με “ έναν” κοντζιά σκατο-Σουλτάν Μαχμούτην -να τον χέσω και αυτόν και τον Βεζίρην σας και τον Εβραίον Σιλιχτάρ Μπόδα την πουτάνα!» - Άμα ζήσω, θα τους γαμήσω. Άμα πεθάνω, θα μου κλάσουν τον πούτσο! "