Πέμπτη 28 Μαΐου 2020

ΠΑΝΕ ΝΑ ΘΑΨΟΥΝ ΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΤΟΥ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΟΥ ΤΟΥ ΑΓΓΕΛΟΚΑΣΤΡΟΥ.

Μ’ ένα απαράδεκτο βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών που έχει προκαλέσει την οργή των νομικών που έχουν ασχοληθεί με το θέμα, θάψανε την υπόθεση υπεξαίρεσης - μαμούθ άνω του ενός εκατομμυρίου ευρώ της Μητρόπολης, πολλά και από την Ιερά Μονή του χωριού μας. Πρόκειται για υπόθεση που εμπεριστατωμένα είχαμε ασχοληθεί απ’ την αρχή του σκανδάλου εμείς σαν AGGELOKASTRO NEWS και είχε απασχολήσει και αρκετά ΜΜΕ στο παρελθόν, και στην οποία τότε ήταν κατηγορούμενοι σε βαθμό κακουργήματος ο Μητροπολίτης Αιτω/λνιας, καθώς και ακόμα επτά άτομα.
Στις 21 Ιανουαρίου 2020 λοιπόν, το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών εξέδωσε για την υπόθεση βούλευμα σύμφωνα με το οποίο τόσο ο Μητροπολίτης όσο και οι υπόλοιποι κατηγορούμενοι απαλλάσσονται από τις κατηγορίες όχι γιατί δεν διέπραξαν κάποιο αδίκημα, αλλά γιατί το αδίκημα που φέρεται να διέπραξαν έγινε μετά από επτά έτη πλημμέλημα και ως εκ τούτου πρέπει βάσει νόμου να παύσει η ποινική δίωξη σε βάρος τους.
Ε! αυτό το βούλευμα λοιπόν προκάλεσε την άμεση αντίδραση του δικαστικού κόσμου, καθώς κάνουν λόγο για λανθασμένη αξιολόγηση της υπόθεσης από τους δικαστές και για απόφαση που ουσιαστικά παραδέχεται πως διαπράχθηκαν αδικήματα χωρίς να «δείχνει» αυτούς που τα διέπραξαν. Και όπως σημειώνουν, ενώ η εισαγγελέας που χειρίστηκε την υπόθεση με πολυσέλιδη εμπεριστατωμένη πρόταση ζήτησε την παραπομπή των παραπάνω, το Συμβούλιο αντιπαρήλθε τόσο την πρόταση της εισαγγελέως, όσο και την πολυσέλιδη οικονομική έκθεση ελέγχου από ελεγκτές του Υπουργείου Οικονομικών και μετέτρεψε το κακούργημα σε πλημμέλημα.
Μάλιστα απ’ ότι μαθαίνουμε από Ρεπορτάζ του δημοσιογράφου Παναγιώτη Βλαχουτσάκου της Zouglas.gr κατατέθηκε και σχετική αίτηση τόσο στον εισαγγελέα Εφετών του Εφετείου Δυτικής Ελλάδος, όσο και στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, με την οποία ζητείται να επαναξιολογηθεί η υπόθεση και να αναδειχθεί ο ρόλος των κατηγορουμένων.
Κώστας Μπούτιβας.

Δεν υπάρχουν σχόλια :