Σάββατο 4 Μαρτίου 2017

ΑΧΕΛΩΟΣ Αγγελ/στρου. ΣΗΜΑΝΕ ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΛΑ Η ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ ΓΙΑ ΑΠ’ ΕΥΘΕΙΑΣ ΠΑΡΑΜΟΝΗ.

Επειδή κάτι ξέρουμε στον ΑΧΕΛΩΟ από «χαστούκια»…Η σημερινή νίκη απέναντι στο ΛΟΥΤΡΟ μοιάζει με φιλί της ζωής σε πνιγμένο. Φυσιολογικά λοιπόν, προκαλεί συναίσθημα ανακούφισης και δίνει δικαίωμα στην ελπίδα. Θα τολμούσα να πω ότι η σημερινή εικόνα δημιουργεί μία επιπρόσθετη αισιοδοξία για τη προσεχή πορεία προς τη σωτηρία. Μέχρι εκεί όμως… Η παραμικρή προσπάθεια μεγαλοποίησης του όποιου θετικού αποτελέσματος απειλεί με εκτροχιασμό την ομάδα. Ας μην κοροϊδευόμαστε, ο ΑΧΕΛΩΟΣ θ’ αυτοκτονούσε σήμερα με ήττα.
Κι έπρεπε να φτάσει ο ΑΧΕΛΩΟΣ στο «αμήν», για να ξυπνήσει ο ποδοσφαιρικός εγωισμός των παικτών. Έπρεπε να νιώσουν στο πετσί τους τον τρόμο της πτώσης, για να "καθαρίσουν" ένα ακόμα κομβικό παιχνίδι… Τέλος πάντων έστω και την ύστατη στιγμή, φάνηκε ότι αντιλήφθηκαν το βάρος της ιστορίας του συλλόγου.
Απομένει να αποδείξουν πως η σημερινή νίκη δεν αποτελεί μεμονωμένο γεγονός, αλλά θα αποτελέσει παρακαταθήκη για μελλοντικά τρίποντα που θα "σώσουν την παρτίδα".
Κι επειδή "όποιος καίγεται στο χυλό, φυσάει και το γιαούρτι" δεν υπάρχουν μεγάλα περιθώρια για χαμόγελα. Δυστυχώς, είμαστε αναγκασμένοι να κρατάμε "χαμηλά το κεφάλι". Η χρονιά θα σωθεί μόνο αν οι ποδοσφαιριστές θυμούνται τα "χαστούκια". Διαφορετικά, θα χυθεί η καρδάρα με το γάλα που και σήμερα κατάφεραν ν’ αρμέξουν.   Καστρινός.
ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΑΠ’ ΤΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ SITE OLATAGOAL.GR Σπουδαίας βαθμολογικής σημασίας νίκη πέτυχε ο Αχελώος Αγγελοκάστρου που επιβλήθηκε του Αμβρακικού Λουτρού με 2 - 0. Με το αποτέλεσμα αυτό η ομάδα του Χρήστου Ζαπάντη βγήκε από τη ζώνη των play - out φτάνοντας τους 32 βαθμούς, ενώ ο Αμβρακικός έμεινε στους 40 και ισοβαθμεί στην 5η θέση με τον Ίναχο Βάλτου. Οι αριθμητικές ισορροπίες στο παιχνίδι άλλαξαν πολύ νωρίς με τον Αμβρακικό να μένει με 10 παίκτες. Ήταν το 12ο λεπτό όταν ο Στασινός έδιωξε τη μπάλα με τα χέρια έξω από την περιοχή σε πλασέ του Στάθη Ζαλοκώστα βλέποντας την κόκκινη κάρτα του Στυλιαρά. Ο Αχελώος έχοντας το πλεονέκτημα έψαξε το γκολ, όμως δεν άφηνε και χώρους στον αντίπαλό του. Στο 22΄και στο 27΄ ο Λάμπρος Ζαλοκώστας δεν κατάφερε σε τετ α τετ με τον Κατσίκη, με τη μπάλα στην πρώτη περίπτωση να περνάει ελάχιστα άουτ και τη δεύτερη να διώχνει ο τερματοφύλας του Αμβρακικού. Στο 45΄ ο Κατσίκης απέκρουσε το σουτ του Ρουσογιάννη και το 0 - 0 ήταν το σκορ του ημιχρόνου. Ο Αχελώος ευτύχησε να προηγηθεί στην πρώτη του ευκαιρία στο δεύτερο ημίχρονο. Ήταν το 47ο λεπτό όταν ο Στάθης Ζαλοκώστας πάσαρε στο Φούντα που νικήθηκε στο πρώτο πλασέ από τον Κατσίκη, αλλά με δεύτερη προσπάθεια έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα. Στο 56΄ ο Στάθης Ζαλοκώστας εκτέλεσε κόρνερ και ο Ρουσογιάννης γύρισε τη μπάλα στο Σωτήρη Τσιλιπάνο που από κοντά την έσπρωξε στα δίχτυα για το 2 - 0. Στη συνέχεια ο ρυθμός έπεσε, ο Αμβρακικός είχε δύο καλές στιγμές χωρίς όμως να νικηθεί ο Μπούτιβας και το 2 - 0 παρέμεινε μέχρι το τέλος.
Το φιλμ του αγώνα. 12΄ Ο Στασινός έξω από την περιοχή έδιωξε τη μπάλα με τα χέρια σε πλασέ του Στάθη Ζαλοκώστα και είδε την κόκκινη κάρτα. 14΄ Φάουλ του Στάθη Ζαλοκώστα έδιωξε ο Κατσίκης και στη συνέχεια το σουτ του Μπαμπάτσικου από πλάγια κόντραρε στο Γαβριήλ Τσιλιπάνο. 20΄ Σουτ του Κοντοπάνου από το ύψος της περιοχής η μπάλα κόντραρε στον Αλεξάκη. 22΄ Ο Ρουσογιάννης βγάζει το Λάμπρο Ζαλοκώστα απέναντι από τον Κατσίκη με τον επιθετικό του Αχελώου να πλασάρει ελάχιστα άουτ. 27΄ Γέμισμα του Μπακογιάννη ο Λάμπρος Ζαλοκώστας βγαίνει απέναντι στον Κατσίκη και κάνει ψηλοκρεμαστό πλασέ που διώχνει ο τερματοφύλακας του Αμβρακικού και στη συνέχεια υποδεικνύεται επιθετικό φάουλ. 42΄ Γέμισμα του Μπακογιάννη ο Ρουσογιάννης κάνει κεφαλιά πάσα στον Κουζέλη που κάνει το σουτ, η μπάλα κοντράρει και περνάει κόρνερ. 45΄ Φάουλ του Στάθη Ζαλοκώστα ο Ρουσογιάννης βάζει την κόντρα, γίνεται κάτοχος της μπάλας και σουτάρει με τον Κατσίκη να αποκρούει στην αριστερή του γωνία. 47΄ Γκολ. Πάσα του Στάθη Ζαλοκώστα στο Φούντα που κοντρολάρει, πλασάρει με τον Κατσίκη να διώχνει και στη συνέχεια ξανά ο Φούντας με νέο πλασέ στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα για το 1 - 0. 56΄ Γκολ. Κόρνερ του Στάθη Ζαλοκώστα ο Ρουσογιάννης "στρώνει"με κεφαλιά στο Σωτήρη Τσιλιπάνο που με κοντινό πλασέ κάνει το 2 - 0. 66΄ Φάουλ του Παγώνη ο Σαλμάς με προβολή έστειλε τη μπάλα άουτ. 82΄ Σέντρα του Ζοτάι ο Παγώνης από κοντά δε βρήκε καλά τη μπάλα που έφυγε πλάγια. 88΄ Κόρνερ του Κοκοσούλα ο Νίκας με κεφαλιά γύρισε στον Κατσίκη που αιφνιδιάστηκε αλλά απέκρουσε.
ΑΧΕΛΩΟΣ ΑΓΓΕΛΟΚΑΣΤΡΟΥ (Χρήστος Ζαπάντης): Μπούτιβας Μ., Σαγάνας Γ., Μπαμπάτσικος, Τσιλιπάνος Σ. (60΄ λ.τ. Κοκοσούλας), Αλεξάκης, Μπακογιάννης, Ρουσογιάννης, Ζαλοκώστας Λ., Κουζέλης, Ζαλοκώστας Ε. (78΄ Πελεκάνος), Φούντας Α. (70΄ Συσοβίτης).
ΑΜΒΡΑΚΙΚΟΣ ΛΟΥΤΡΟΥ (Λάκης Παπαχρήστος): Στασινός, Καβαλιέρης, Γουρούνας, Φονιάς (56΄ Σπανός), Τσιλιπάνος Γ., Αλπέντζος, Παγώνης, Ζοτάι, Κοντοπάνος (60΄ Σαλμάς), Αυγέρης (13΄ Κατσίκης), Νίκας.

Δεν υπάρχουν σχόλια :