Τρίτη 14 Ιουλίου 2015

ΦΥΛΑΚΩΝ ΑΓΓΕΛΟΚΑΣΤΡΟΥ ΣΥΝΕΧΕΙΑ.

Φίλες και φίλοι,
Όπως γνωρίζετε - και όσοι δεν γνωρίζετε ας πληροφορηθείτε - από το 2013 απασχόλησε τους κατοίκους του Αγγελοκάστρου η είδηση, ότι υπάρχει πρόθεση από την Πολιτεία να ιδρυθούν και να λειτουργήσουν στο Αγγελόκαστρο, στον Κάμπο, στα πρώην κοινοτικά χωράφια, υπερσύγχρονες φυλακές υψίστης ασφαλείας. Αυτό έγινε γνωστό από το γεγονός ότι απασχόλησε το τότε Τοπικό Συμβούλιο Αγγελοκάστρου, το οποίο συγκατατέθηκε θετικά με γραπτή απόφασή του, στη συνέχεια συζητήθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αγρινίου, όπου και με την προφορική θετική εισήγηση του παρισταμένου Αγγελοκαστρίτικου Τοπικού Συμβουλίου η απόφαση ήταν θετική και βέβαια αναφέρθηκε η είδηση στις τοπικές εφημερίδες.
Πληροφορούμαστε ότι εφέτος, 2015, επισκέφθηκε τη συγκεκριμένη περιοχή κλιμάκιο της τεχνικής εταιρείας που ανέλαβε το χτίσιμο των φυλακών για μια κατ’ αρχήν θέαση του χώρου που θα οικοδομηθεί το συγκρότημα.
Από τη φύση του είναι ένα θέμα πολύ σοβαρό, επίκαιρο και μεγάλης σημασίας για τον τόπο μας και αφορά όλους τους κατοίκους. Αυτός είναι και ο λόγος που δημιουργεί ανάμεικτα συναισθήματα: αποδοχή, άρνηση, ανησυχία, φόβο, περιέργεια κλπ. Επειδή οι κάτοικοι δεν ρωτήθηκαν, αλλά την απόφαση στο Αγγελόκαστρο την πήραν 7- 8 άνθρωποι, θεωρώ ότι πρέπει να γίνει μια συζήτηση για να ακουστεί με σεβασμό η άποψη του καθενός.
Για το λόγο αυτό επιτρέψτε μου να ξεκινήσω με την παρούσα δημοσίευση αυτή τη συζήτηση. Έτσι πιστεύω ότι δυναμώνει η συμμετοχή του πολίτη στη διευθέτηση των τοπικών αναγκών και των προβλημάτων.
Ωστόσο για να είμαι ειλικρινής και τίμιος στη συζήτηση οφείλω να πω, ότι ήμουν και είμαι αρνητικός στην ίδρυση των φυλακών στο Αγγελόκαστρο, για πολλούς και διάφορους λόγους, τους οποίους ανέλυσα λεπτομερειακά σε μια σειρά άρθρων μου που ανήρτησα στο διαδίκτυο το 2013, αλλά και θα αναπτύξω στη κουβέντα που θα κάνουμε. Σας ευχαριστώ πολύ!
Ευθύμιος Πριόβολος .

2 σχόλια :

Kalliroi Betsika είπε...

Δε νομίζω οι Αγγελοκαστρίτες στην πλειοψηφία τους να είναι θετικοί με κάτι τέτοιο θα ερωτηθούν όμως? Και να ερωτηθούν θα λάβουν υπόψιν την απάντηση? Εδώ δε λαμβάνουν υπόψιν δημοψηφίσματα..

Ευθύμιος Πριόβολος είπε...

Γεια σου Καλλιρόη. Οι Αγγελοκαστρίτες στην πλειοψηφία τους πιστεύω ότι είναι αρνητικοί. Και όσοι εκφράστηκαν θετικά, οφείλεται στην παραπληροφόρηση για διορισμούς κλπ., μη έχοντας συνειδητοποιήσει πολλές και σοβαρές παραμέτρους και παραμένοντας ανενημέρωτοι. Υπάρχει τρόπος να ερωτηθούν με μια γενική συνέλευση των κατοίκων, όπου θα ακουστούν όλες οι απόψεις. Δεν ξέρω αν θα το λάβουν υπόψιν τους οι αρμόδιοι, όμως ας ενημερωθεί ο Δήμος Αγρινίου και η τεχνική εταιρεία για την αληθινή θέληση και απόφαση των κατοίκων, γιατί η απόφαση 7- 8 ανθρώπων - εν κρυπτώ και παραβύστω - δεν εκπροσωπεί ένα χωριό 1600-1700 ανθρώπων ! Από κει και μετά πιστεύω ότι μπορούν να αναληφθούν πρωτοβουλίες. Δεν θέλω αργότερα, μέσα στην σκληρή πραγματικότητα που θα δημιουργήσουν οι φυλακές υψίστης ασφαλείας έξω από την πόρτα μου, να μου πει το παιδί μου ή ο νέος του Αγγελοκάστρου, "εσύ τι έκανες, δεν έβλεπες τι γινόταν"... Σε ευχαριστώ για την παρέμβαση!!