Παρασκευή 8 Μαΐου 2015

ΜΙΑ ΚΑΛΗ ΕΙΔΗΣΗ.

Η είδηση: Η Αγγελοκαστρίτισα μαθήτρια της Β΄ Τάξεως του γυμνασίου Καλυβιών Έλενα Κωνσταντίνου, διακρίθηκε στον Πανελλήνιο Λογοτεχνικό Διαγωνισμό Ποιήματος και Διηγήματος με θέμα: "Ο ξένος - ο άλλος - ο διαφορετικός" που συνδιοργανώθηκε από το πρότυπο Πειραματικό Γυμνάσιο Πανεπιστημίου Πατρών και την Ευαγγελική Σχολή Σμύρνης. Το διήγημα της με τίτλο: “ Η βάρκα «Θάλεια»”, περιλαμβάνεται στον κατάλογο με τα δέκα καλύτερα διηγήματα μαθητών γυμνασίου...
Το σχόλιο: Mετά από αρκετό γράψιμο από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου, έμαθα ένα μυστικό. Γράφεις προσπαθώντας να εκφράσεις ένα πολύπλοκο αίσθημα, που μεταμορφώνεται, λέξη-λέξη, σε χαρακτήρες, δράση, ιδέες. Kαι σχεδόν πάντοτε, κάποτε επινοείς και κάποτε αυτοβιογραφείσαι. Και πάντοτε χρειάζεται να βάλεις μες στο παιχνίδι τον αστάθμητο αυτόν παράγοντα που συνήθως αποκαλούμε ταλέντο στην αφήγηση, ώστε να δουλέψει αποτελεσματικά η μηχανή που γεννάει ένα άξιο λόγου γραφτό. Κι απ’ ότι φαίνεται η μικρή Αγγελοκαστρίτισα μαθήτρια η Έλενα έχει αρκετό ταλέντο όταν οι αξιολογητές εκπαιδευτικοί, που είχαν όλοι εξειδίκευση στη Λογοτεχνία και το συγγραφικό έργο, επέλεξαν το διήγημά της στα δέκα καλλίτερα από τα 164 συνολικά έργα από 95 σχολεία όλης της χώρας..
Εμείς έχουμε υποχρέωση να προβάλουμε τέτοιες υπέροχες πρωτοβουλίες που ανεβάζουν το χωριό πολιτιστικά, και να προτρέψουμε τη μικρή Έλενα, να μη σταματάει ποτέ να γράφει.
Κώστας Μπούτιβας.

Δεν υπάρχουν σχόλια :