Τρίτη 9 Δεκεμβρίου 2014

ΕΛΕΟΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑ - S.O.S ΠΝΙΓΟΜΑΣΤΕ.

-«Πνιγήκαμε αδερφέ καταλαβαίνεις;» Μου είπαν μ’ αγανάκτηση στα καφενεία του χωριού
- Κάνε πέρα και μόνο σου να δεις. Κι όντος έτσι έχουνε τα πράγματα. Πάλι  υπερχείλισε ο Δίμικος, σκεπάζοντας με νερό τεράστιες εκτάσεις. Αδιάψευστος μάρτυρας το φωτογραφικό ρεπορτάζ.
Λόγω των πρόσφατων, ιδιαίτερα έντονων βροχοπτώσεων στην περιοχή, η στάθμη της λίμνης Λυσιμαχείας και παράλληλα του Δίμικου ποταμού που διασχίζει τον Αγγελοκαστρίτικο κάμπο, και διοχετεύει τα νερά της Λίμνης στον Αχελώο,  έχει ανεβεί απειλητικά, πολύ πέραν των ορίων ασφαλείας, καταπνίγοντας τεράστιες καλλιεργήσιμες εκτάσεις του Αγγελοκάστρου. Μια λύση που εξετάσθηκε απ’ την περιφέρεια, το ενδεχόμενο παροχέτευσης προς τη λιμνοθάλασσα του Αιτωλικού των νερών της λίμνης μέσω της σήραγγας Λυσιμαχείας, κρίθηκε ως ακατάλληλη, από τον κίνδυνο να αλλοιωθεί η σύσταση των υδάτων της λιμνοθάλασσας και να επιβαρυνθεί το περιβάλλον για τους υδρόβιους οργανισμούς.
Το τμήμα πολιτικής προστασίας, προκρίνει σαν προσωρινή  λύση τη δυνατότητα διακοπής της επικοινωνίας της Λυσιμαχείας με την Τριχωνίδα, προκειμένου να μειωθεί ο όγκος του νερού και να χαμηλώσει η στάθμη, στις κατακλυσμένες με νερά καλλιεργήσιμες εκτάσεις.
Πότε όμως; Ότι είναι να γίνει πρέπει να γίνει, πριν αρχίσουν τα νερά να μπουκάρουν στα σπίτια κάτω στο Σταθμό.
Μπούτιβας Κώστας – Καστρινός.

Πατήστε στις εικόνες για μεγέθυνση.


Δεν υπάρχουν σχόλια :