Πέμπτη 28 Αυγούστου 2014

ΠΟΥ ΘΑ «ΠΑΙΞΕΙ» ΦΕΤΟΣ Η ΤΙΜΗ ΤΟΥ ΚΑΛΑΜΠΟΚΙΟΥ.

Οι θεριζοαλωνιστικές μηχανές πήραν μπροστά για τη φετινή συγκομιδή του καλαμποκιού και η συζήτηση άρχισε να φουντώνει στους αγρότες της περιοχής, για το πού θα «κάτσει τελικά η φετινή τιμή του. Και σ’ αυτή την αγωνία των αγροτών ποιος άλλος θα μπορούσε να ρίξει λίγο φώς, απ΄τον υπέυθηνο παραλαβής καλαμποκιού για λογαριασμό της Ένωσης Συνεταιρισμών Αγρινίου, τον Αγγελοκαστρίτη Δήμο Μπέτσικα, και ν’ απαντήσει στο ερώτημα «με ποια τιμή θα παραλάβει φέτος το καλαμπόκι η Ένωση».
Το πρώτο που τονίζει είναι ότι: ''η παρέμβαση της Ένωσης Αγρινίου στις τιμές καλαμποκιού θα είναι και φέτος καθοριστική''.         
Ερώτηση: πότε ξεκινάει ο αλωνισμός;
Απάντηση: ήδη σε κάποιες περιοχές έχουμε ξεκινήσει την παραλαβή από τα λεγόμενα καλαμπόκια 100 ημερών. Απο τις 5 Σεπτεμβρίου και με την βοήθεια του καιρού πιστεύω ότι θα μπούμε σε κανονικούς ρυθμούς.
Ερώτηση: πόσα κιλά αναμένετε να παραλάβετε φέτος;
Απάντηση: από τα μέχρι τώρα στοιχεία που διαθέτουμε κ συνυπολογίζοντας την διάθεση που δείχνουν οι αγρότες της περιοχής πιστεύω πως θα κινηθούμε στα περσινά επίπεδα ξεπερνώντας τα 12 εκατομμύρια κιλά.
Ερώτηση: η Ένωση Αγρινίου έχει καθορίσει σε ποια τιμή θα αγοράσει φέτος το καλαμπόκι από τους αγρότες;
Απάντηση: είναι γνωστό πως η πολιτική που χάραξε τα τελευταία 2 χρόνια το Δ/Σ της Ένωσης είναι πάντα ο αγρότης να εξασφαλίσει την καλύτερη τιμή. Βέβαια να μην ξεχνάμε πως η τιμή του καλαμποκιού περνάει από διεθνή χρηματιστήρια. Πιστεύω πως τα 21 λεπτά θα είναι η τιμή έναρξης και για φέτος. Ωστόσο θα δωθεί ως πριμ (μπόνους) 1 λεπτό του ΕΥΡΩ επιπλέον σε όσους αγόρασαν από την Ένωση αγροτικά εφόδια (λιπάσματα και σπόρια).Κλείνοντας θα ήθελα να πώ στους αγρότες ότι και φέτος θα κάνουμε ότι καλύτερο και πάντα ως προς το συμφέρον των αγροτών.
Καστρινός.

Δεν υπάρχουν σχόλια :