Πέμπτη 17 Ιουλίου 2014

ΞΕΚΑΛΟΚΑΙΡΙΟ.

- Μάζεψε τα πράγματα φεύγουμε….
- Τι φεύγουμε; Πως φεύγουμε; Που πάμε;
- Πάει το πήρα απόφαση, φύγαμε.
- Ξεκούτιανες ρε άνθρωπε; Και για πού θα το βάλεις;
- Ξεκαλοκαιριό.
- Τι ξεκαλοκαιριό; Διακοπές εννοείς;
- Ναι, απ’ αυτές! Τι γουρλώνεις έτσι τα μάτια σου;
- Έλα στα συγκαλά σου Χριστιανέ μου. Τι ήπιες πάλι;
-Μια χαρά είμαι. Που τα ’χεις τα σακβουαγιάζ.
- Και με τι λεφτά παρακαλώ θα ξεκαλοκαιριάσεις;
- Να πάρουμε εκείνα τα λίγα που είχες κρύψει κάποτε στο μπάνιο κάτω απ’ το πλακάκι.
- Α! Εκεί Έχεις μείνει εσύ ακόμα; Εδώ χρωστάμε και στης Παναγίας τα μάτια, κοιτάμε πώς να βγάλουμε τη φρατζόλα της ημέρας και εσύ θέλεις και ξεκαλοκαιριό;
- Κοίτα να δεις η ζωή είναι λίγη και σύντομη. Εγώ είπα πότε θα βγώ στη σύνταξη ν’ αράξω. Θα προλάβω εγώ άλλη χρονιά να διακοπεύσω; Και Άμα περιμένω να βελτιωθούν τα πράματα, καλημέρα κι έφεξε! Δεν άκουσες τι είπε εκείνος ο καινούργιος «ο γιουρογκρούπ» πως τον λένε. Σταδιακά θα εξέρθει η χώρα από την κρίση.
- Ά τώρα ναι! Άμα το είπε αυτός έτσι είναι! Αυτοί δεν ξέρουνε που παν τα τέσσερα, δεν έχουν πέσει σε τίποτα μέσα…
- Εμ γι’ αυτό σου λέω κι εγώ! Δεν ξέρεις πια τι σου ξημερώνει αύριο. Αφού σου έλεγαν από το 14 θα υπάρχει ανάπτυξη. Τέτοιες προσδοκίες είχαν! Γι΄αυτό σου λέω πάμε να την κάνουμε, θα λαλήσουμε εδώ μες το Κατακαλόκαιρο.
- Πως τα φέρνεις από δω, πως τα φέρνεις από εκεί, κοντεύεις πάλι να με καταφέρεις.
- Ναι μόρε, το λένε όλοι σιγά – σιγά, ότι είμαστε σε καλό δρόμο, οπότε γιατί να μην πάμε; Αφού θα φτιάξουν τα πράματα. Αϊ στο διάολο από εκεί! Μη χαθεί το καλοκαίρι μας τζάμπα. Θα πάρω και κανένα δανεικό και όταν έρθει η ανάπτυξη και με φωνάξουν στο ταμείο για τη σύνταξη, θα τα επιστρέψω!
- Ναι, αλλά τ΄ άλλο τ’ άκουσες όμως; Το ΔΝΤ αλλιώς τα λέει. Ότι έκανε λάθος για την πρόβλεψη και για την ανάπτυξη της οικονομίας παγκοσμίως. Όλο και κάτι μαγειρεύουνε αυτοί οι Αγιογδύτες.
- Δεν είναι καλοί αυτοί στα μαθηματικά μωρέ, Αυτοί δεν ξέρουν τι τους γίνεται. Η παγκόσμια οικονομία είπανε θα έχει μικρότερη ανάπτυξη από αυτήν που υπολογίζανε, γιατί φταίει η ευρωπαϊκή ύφεση. Και ποιος την έφερε την ύφεση ορέ μοσχάρια, δικό σας κατασκεύασμα δεν είναι;
- Καλά, βρε παιδί μου, αφού δεν τα πάνε καλά στα οικονομικά, γιατί ανακατεύονται;
- Αυτό δε σου λέω κι εγώ; Αυτοί είναι βλέποντας και κάνοντας… Και αυτή η ξευτιλισμένη η ανάπτυξη καβάλα σε χελώνα έρχεται; Πότε επιτέλους θα φτάσει; Ότι και να λένε πάντως εγώ ξεκαλοκαιριό θα πάω.
- Κάτσε λιγάκι ρε άνθρωπε μη βιάζεσαι. Να περιμένουμε την ανάπτυξη αφού έρχεται, να την χαιρετήσουμε κιόλας και μετά φεύγουμε.
-Σ’ εκείνο το βιβλίο που πήρες μ΄ανέκδοτα το διάβασες αυτό. Που το έχεις, να το πάρουμε κι αυτό μαζί μας.
Μπούτιβας Κώστας - Καστρινός.

Δεν υπάρχουν σχόλια :