Τετάρτη 10 Ιουλίου 2013

ΔΡΑΠΕΤΕΥΣΕ Η ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΜΟΥ ΑΠ’ ΤΙΣ ΦΥΛΑΚΕΣ ΒΛΑΚΕΙΑΣ.


Μήνυμα απ΄το χωριό απ’ τον Θύμιο τον Πριόβολο.
Άστα ρε φίλε. Είναι σκέτη απογοήτευση εδώ... Άλλα λένε σε σένα , άλλα στον άλλον....Δεν είδες και τι ανταπόκριση υπήρξε στα γραφτά μας..... Κρίμα...κρίμα...κρίμα….
Εκτός απ’ τη μάστιγα του οικονομικού μαρασμού που πλήττει όλους μας, το μεγαλύτερο πρόβλημα αυτή τη στιγμή σίγουρα είναι η αδιαφορία μας για οτιδήποτε συλλογικό. Μια συμπεριφορά που χαρακτηρίζει ολόκληρη πια την Ελληνική κοινωνία. Και αγνοώ και αν υπάρχει κάποιο φάρμακο η λύση για το πρόβλημα αυτό. Και βλέπω την κατάσταση να επιδεινώνεται αλλόκοτα, με αφορμή τη στάση του χωριού στην επικείμενη δημιουργία φυλακών έξω απ’ τη πόρτα μας, σε ένα τόπο που όπως ευφυώς το έθεσε ένας φίλος, ζει παγιδευμένος ανάμεσα στην ιστορία του και στη νεοβλακεία. Βέβαια ήξερα ότι κάθε έννοια συλλογικότητας βρίσκεται σήμερα σ’ απόλυτη παρακμή. Το έχω τονίσει εξ άλλου πολλάκις από εδώ. Όμως ετούτη η αδιαφορία με τις φυλακές - εκτός μεμονωμένων περιπτώσεων στα δάχτυλα μιας παλάμης μετρημένων – ήρθε να επιβεβαιώσει οικτρά τα όσα ήδη ήξερα.
Δεν λέει τίποτα όμως αυτό για μένα. Δραπέτευσε η συνείδησή μου απ’ τις φυλακές βλακείας. Το λέω το ξαναλέω και το φωνάζω μ’ όση δύναμη μπορώ: Είναι καταστροφή από πολλές απόψεις για τον τόπο οι φυλακές, μαζί με κάτι ακόμα: Όταν σε βλέπουν σαν σκουπίδι, τότε παλεύεις με νύχια και με δόντια για να νοιώσεις άνθρωπος.
Μπούτιβας Κώστας. – Καστρινός. 

1 σχόλιο :

Ανώνυμος είπε...

Εάν υπάρχουν μέρη που ο άνθρωπος ζει καταδικασμένος από αμορφωσιά,αγραμματοσύνη,έλλειψη παιδείας,προλήψεις,φανατισμοί και νόμοι τυφλοί που ενισχύουν την κακοήθεια, ένα από αυτά είναι και το Αγγελόκαστρο. Η διεστρέβλωση της Αγίας Γραφής και η σκόπιμη παρερμηνεία του Ευαγγελίου είναι το ταλέντο που έχουν κάποιοι κάτοικοί του. Παράσιτα,εκμεταλλευτές και αλήτες... με οικογένειες... και λίγα γράφω. Τέλος πάντων υπάρχουν λέξεις άγνωστες στο χωριό αυτό όπως ηθική πολιτικοί,αλήθεια...και άλλες πολλές.Είναι μεγάλο το σόι που έχει ριζώσει στο χωριό μας και είναι κακό...τα αφήσατε να συμβούν τα όσα έγιναν αλλά και τα όσα θα γίνουν.Οι πιο πολλοί συγγενείς είστε τυχαίο??? Τώρα λουστείτε τις πονηριές σας και τις βρωμιές σας.