Τρίτη 14 Μαΐου 2013

ΕΤΕΡΟΧΡΟΝΙΣΜΕΝΟ ΘΑΥΜΑ.

Τετάρτη, 16 Μαΐου 2012. Έγραφα τότε εδώ σ’ αυτό το χώρο.
Σε «θαύμα» του προστάτη του χωριού τους «Παντοκράτορα» αποδίδουν οι Αγγελοκαστρίτες την Διακήρυξη της Δημοπρασίας δημόσιου έργου στο Αγγελόκαστρο έπειτα από αρκετά χρόνια. Πρόκειται για τη Δημοπρασία του πολυαναμενόμενου έργου αποχέτευσης του Πρώην Καποδιστριακού Δήμου Αγγελοκάστρου που «μάλλιασε η γλώσσα μας» εδώ και χρόνια για τη υλοποίησή της, και που ανήγγειλε σήμερα ο δήμος Αγρινίου.
Ακριβός ένα χρόνο μετά.
Τρίτη, 14 Μαΐου 2013.
Υπογράφτηκε στις 13 Μαΐου 2013 η σύμβαση για το έργο «Αποχέτευση Αγγελοκάστρου» μεταξύ της ΔΕΥΑΑ και του μειοδότη του διαγωνισμού που είναι η εταιρεία «ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ ΑΤΕ», ενώ δημοπρατήθηκε και το έργο με τίτλο “Επέκταση Εγκαταστάσεων Επεξεργασίας Λυμάτων Αγρινίου».
Για το έργο «Αποχέτευση Αγγελοκάστρου», ο συνολικός προϋπολογισμός του είναι 5.922.450,00€ και χρηματοδοτείται από το ειδικό πρόγραμμα του Υπουργείου Περιβάλλοντος ΕΠΠΕΡΑΑ και θα ολοκληρωθεί σύμφωνα και με το εγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα εντός 12 μηνών. Με το συγκεκριμένο έργο επιλύεται το χρόνιο πρόβλημα αποχέτευσης που αντιμετωπίζει η Δημοτική Ενότητα Αγγελοκάστρου. Ειδικότερα προβλέπεται να κατασκευαστούν τα δίκτυα αποχέτευσης στο Αγγελόκαστρο, στην Λυσιμαχεία και στα Κλεισορρεύματα, τα οποία θα συλλέγουν τα λύματα από αυτούς τους οικισμούς και ακολούθως μέσω αντλιοστασίων θα τα οδηγούν προς την Μονάδα Επεξεργασίας Λυμάτων Μείζονος Αγρινίου. Το συνολικό μήκος των αγωγών που θα κατασκευαστούν είναι περίπου 19.000,00 μέτρα.
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΥΔΡΕΥΣΗΣ - ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΑΓΡΙΝΙΟΥ
Δ. Β Ο Τ Σ Η 7 Α Γ Ρ Ι Ν Ι Ο Τ . Κ . 30 100
Εγώ λέω ας μην ανάψουμε ακόμα λαμπάδες για το ετεροχρονισμένο θαύμα. Γιατί μια παλιά παροιμία στο χωριό λέει: «Ζήσε Μάη να φας τριφύλλι». Τυχαία; Δεν νομίζω…
Καστρινός.

Δεν υπάρχουν σχόλια :