Τετάρτη 20 Μαρτίου 2013

ΚΕΡΑΤΑΣ ΚΑΙ ΖΗΜΙΩΜΕΝΟΣ.

Καστρινού άποψη.

Μόλις άκουσα την είδηση για το «χέρι» στις καταθέσεις στην Κύπρο, τα πήρα στο κρανίο κανονικά. Ένιωθα αυτό που λένε οργή σε όλο του το μεγαλείο. Θα μου πεις σε πήρε ο πόνος για τους Κύπριους και τους Ρώσους καταθέτες. Ξεκάθαρα όχι. Και τους δύο δεν τους είχα ποτέ σε μεγάλη υπόληψη. Είχα όμως το συναίσθημα που με πιάνει κάθε φορά που αισθάνομαι να με πνίγει η αδικία κι ο παραλογισμός.
Οι πολιτισμένοι δανειστές μας για να δώσουν 10 δισ ευρώ στην Κύπρο ζήτησαν 5 και στο χέρι. Κι εκείνο το «ούφο» ο Σόιμπλε, λέει, ήθελε 40% απ’ τις καταθέσεις ! Οι Γερμανοί που ματοκύλισαν τον κόσμο δυο φορές και οι Βρετανοί, Ολλανδοί και λοιποί αποικιοκράτες που πότιζαν τους Κινέζους όπιο και έκαναν τον πληθυσμό της Αφρικής σκλάβους, μας κουνάνε το δάχτυλο γιατί ζήσαμε δέκα χρόνια πάνω από τις δυνατότητές μας, δανειζόμενοι για να αγοράζουμε τα ψυγεία και τα αυτοκίνητά τους. Σε ότι αφορά στην Κύπρο τώρα, την τιμωρούν γιατί ήταν οικονομικό κέντρο. Για Ρώσους και Κινέζους. Πρέπει να πάνε τα λεφτά αυτά στο Λουξεμβούργο.
Μέχρι στιγμής λέει τους διαολοστείλανε. Δε ξέρω που θα φτάσουνε τα πράγματα, πάντως το λαϊκό κοινό αίσθημα κάπου ικανοποιήθηκε. Αυτό που ξέρω εγώ και θέλω: Eίναι ετούτα εδώ τα «σούργελα» της τρικοματικής δικής μας εξουσίας να μας προστατέψουν. Να κόψουν τον βήχα στην τρόικα τώρα. Δεν αντέχω άλλο να βλέπω τους τρεις κυρίους με τα κουστούμια να ζητούν κι άλλο αίμα. Κι άλλους φόρους. Και την κυβέρνηση να μπαίνει στη γωνία. Δε θέλω να ακούσω ξανά δηλώσεις σαν του Γιώργου Παπανδρέου πως «κυβερνώ μια διεφθαρμένη χώρα». Ούτε δικαιολογίες του τύπου η εναλλακτική ήταν η άτακτη χρεοκοπία. Δεν αντέχω άλλο να με μαλώνουν και να μου δημιουργούν ενοχές. Ποιοι αυτοί που ματοκύλισαν τον κόσμο δυο φορές και οι άλλοι οι αποικιοκράτες που έκαναν όλο τον πλανήτη σκλάβο τους. Μ’ έβαλαν κι έπαιξα με τους δικούς τους κανόνες, τους πλήρωσα την άνοδο και τώρα θέλουν να τους πληρώσω και την πτώση. Και κερατάς και ζημιωμένος δηλαδή.
Η κοροϊδία πρέπει να τελειώσει. Δε θα πεθάνουμε για ένα κωλόσπιτο που έλεγε κάποτε και ο μακαρίτης ο Γιαννόπουλος. Για τη δανεική ευημερία άλλων δε δέχομαι να με απειλούν με πόλεμο στο Αιγαίο ή με εσωτερική αποσταθεροποίηση, λεηλασίες και τα λοιπά. Εγώ το φόβο τον φοβάμαι, και δεν μπορώ να ζω άλλο μ’ αυτό τον εφιάλτη. Δέχτηκα τα μέτρα όχι για να προστατέψω τις καταθέσεις που δεν έχω, αλλά τη δημοκρατική ομαλότητα, τη ζωή μου το σπίτι μου και τα παιδιά μου. Αν θέλουν να με πάνε στην ανωμαλία, μπορώ να πάω και μόνος μου. Κι εκεί να δούνε «πόσα απίδια πιάνει ο σάκος».
Καστρινός.

1 σχόλιο :

christos.karalis. είπε...

Eδω κ 3 περιπου χρονια διαπιστωνουμε ολοι μας, μια πρωτοφανη οικονομικη κριση η οποια δυστηχως αυξανει.....κανουν το αντιθετο απ οτι λενε.....Αντι να βουτηξουν τα κλεφτρονια , εχουν στεγνωσει το λαο....Αντι να δημιουργ αναπτυξη κ θεσεις εργασιας κλεινουν με τους φορους τα καταστηματα.......μειωνουν συνεχεια συνταξ κ μισθους.....ΟΣΟΙ ΤΟΥΣ ΨΗΦΙΣΑΝ μουγκα ,εχουν ευθηνη......Αν δεν αντιδρασουμε ,θα συνεχισουν......ΟΙ επομενοι μηνες θα ειναι ΤΡΑΓΙΚΟΙ Θα βιωσουμε πρωτογνωρες καταστασεις......Να ειμαστε ετοιμοι για κοινωνικη εξεγερση!!!......