Τρίτη 5 Φεβρουαρίου 2013

ΠΡΙΝ ΑΚΟΥΣΤΕΙ Ο ΗΧΟΣ ΤΗΣ ΕΡΠΥΣΤΡΙΑΣ.

Καστρινού άποψη.
Με τα τρακτέρ στους δρόμους, τα πλοία δεμένα στα μουράγια, και όλη την κοινωνία στη «τσίτα» και σ’ αναβρασμό, ανοίγει η αυλαία μιας νέας εποχής, κατά την οποία το κράτος βρίσκει το μεγάλο εχθρό που αναζητούσε. Από δω και πέρα, με την μεγάλη κρίση πάντα σε πρώτο πλάνο ο εχθρός απέκτησε πρόσωπο. Το κέντρο βάρος του κράτους καταστολής, μετατοπίζεται προς τις μάζες των διαμαρτυρομένων που μαστίζονται απ’ την ανέχεια.
Θα κατορθώσουν άραγε να υποτάξουν τα αγανακτισμένα πλήθη, οι καλά δουλεμένες κρατικές δυνάμεις καταστολής; Η μήπως χρειαστούν - που ήδη άρχισαν – οι απαγορεύσεις εν ήδη στρατιωτικού νόμου, και η συμβολή στρατιωτικής ερπύστριας. Τούτη τη φορά είναι πολλοί «είναι παντού», και διαρκώς αυξάνονται οι δίκαια εξεγερμένοι.
Όμως η παγκόσμια μαφία της «κονόμας» και τα ντόπια τσιράκια της, δεν «κωλώνουν» πουθενά, κι αυτό το έχουμε πια καλά εμπεδώσει . Μόνο μια μαζική αμφισβήτησή τους , μπορεί να ανακόψει την επέλασή τους. Και είναι πια περισσότερο από κάθε άλλη φορά σαφές, ότι αν δεν κάνουμε το αυτονόητο, αν δεν βγούμε όλοι απ’ το καβούκι μας, δεν αναστρέφεται η κατάσταση. Τώρα όμως. Πριν ακουστεί ο ήχος της ερπύστριας, γιατί μετά θα είναι αργά.
Μπούτιβας Κώστας.- Καστρινός.

Δεν υπάρχουν σχόλια :