Σάββατο 13 Οκτωβρίου 2012

Η ΕΚΔΙΚΗΣΗ ΤΩΝ ΜΙΚΡΟΑΣΤΩΝ.

Το χρονογράφημα του Σαββάτου.
Ετούτη η μεσαία τάξη των Ελλήνων, των μικροαστών, έχει απ’ όλους πιο πολύ δεχθεί το μεγαλύτερο πλήγμα από τους «στρατευμένους πολιτικούς τρομοκράτες». Το να είσαι μεσαία τάξη στην Ελλάδα του σήμερα, μάλλον θεωρείσαι απ’ αυτούς πλήγμα και κατάρα. Και δεν καταλαβαίνουν οι «εκτελεστές του λαού» ότι αν αφαιρέσει κανείς απ’ αυτή τη χώρα τους μικρομεσαίους που υπερτερούν συντριπτικά, όχι μόνο αριθμητικά αλλά και σε εθνική συνείδηση δεν απομένει τίποτα πια σε τούτο το «Δοβλέτι».
Σε τούτη τη μεσαία τάξη υπάρχει κάτι που κρατάει τις ισορροπίες αυτού του κόσμου. Είναι αυτή που κινεί τα γρανάζια της κοινωνίας κι αποτελεί τον ακρογωνιαίο λίθο της κατανάλωσης. Και ξέρει καλά αυτή η «Σέχτα» των μαφιόζων εξουσιαστών, έχουν διδαχτεί όπως πρέπει εκεί στα Πανεπιστήμια - εργαστήρια του ασύδοτου  Χρηματοπιστωτικού καπιταλισμού ότι ο μέσος πολίτης - η μάζα δηλαδή ενός λαού – ποτέ δεν θα δημιουργήσει μια σοβαρή μορφή αντίστασης, με το απίστευτο βόλεμά της και την πειθήνια υποταγή της.
Εγώ όμως τώρα, ένας απ’ τη μεγάλη τούτη μάζα των μικροαστών, γιατί έχω εναποθέσει τις ελπίδες μου σε τούτη τη μεγάλη τη κρίση; Ναι καλά άκουσες στη κρίση. Θα δεις κάτι θα γίνει λέω συνέχεια από μέσα μου. Αποκλείεται τα πράγματα να παραμείνουνε πολύ ως έχουν. Όσο η κρίση και η ύφεση βαθαίνει, σπάζοντας τη φωτεινή βιτρίνα του ψεύτικου νεοπλουτισμού, μέσα απ’ την φτωχοποίηση βλέπω σταδιακά ότι αρχίσαμε ν’ αναπροσδιοριζόμαστε σαν κοινωνία. Κι όταν η κοινωνία αλλάζει έτσι τραγικά, έρχεται πιο πίσω των μικροαστών η εκδίκηση.
Καστρινός.

Δεν υπάρχουν σχόλια :