Σάββατο, 29 Σεπτεμβρίου 2012

Ε! ΡΕ ΣΤΥΛΙΑΡΙ ΠΟΥ ΣΑΣ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ.


Ούτε μάγος είμαι ούτε προφήτης. Έμαθα όμως μια ζωή μεγαλωμένος στα καφενεία και στους δρόμους του χωριού ν’ αφουγκράζομαι τη φωνή της κοινωνίας και τη δίκαια οργή του λαού. Έγραψα τον Απρίλιο που μας πέρασε:
Προειδοποίηση.
Προς Εταιρεία Ακινήτων του Δημοσίου – ΕΤΑΔ ΑΕ.
Μοιράστε τη καταπατημένη δημόσια γη του Κτήματος Αγγελοκάστρου που ανήκει στο Δημόσιο στους φτωχούς ακτήμονες αγρότες του Αγγελοκάστρου που πεινάνε, κι αφήστε τα άθλια πολιτικά παιχνίδια πριν η οργή του Λαού ξεσπάσει. Τότε θα είναι αργά κι όλοι θα τρέχετε για να μαζέψετε τ’ αμάζευτα. Δεν έκοβα τη γλώσσα μου!
Κάτι τέτοιο ποτέ δεν έγινε, και το ρεπορτάζ τώρα λέει: Πόλεμος στο Κτήμα Αγγελοκάστρου. Επ’ αυτοφώρω συλλήψεις και κατασχέσεις πανάκριβων.μηχανημάτων .http://www.agrinionews.gr/?p=89292 Τώρα τι έγινε πως έγινε, ποιος έσπειρε και ποιος πήγε να θερίσει για μένα λίγη σημασία έχει. Σημασία έχει ότι το κράτος είναι «μπουρδέλο». Το κτήμα είναι περιουσία του δημοσίου, με απόφαση του Αρείου Πάγου από το 2008 που έχω στα χέρια μου, κι έπρεπε το θέμα εδώ και τέσσερα χρόνια να έχει διευθετηθεί.
Μαθαίνω τώρα που έφτασε ο κόμπος στο χτένι ότι στις 18 Οκτωβρίου η Εταιρία ακινήτων του Δημοσίου θα προκηρύξει διαγωνισμό για την ενιαία υπενοικίαση των 250 στρεμμάτων του κτήματος. Μα τόσο ηλίθιοι είναι πια. Αντί να κόψουν το κτήμα σε μικρά κομμάτια και με ένα μικρό αντίτιμο να το νοικιάσουν και να φάνε ψωμάκι καλλιεργώντας το  όσο περισσότεροι δοκιμαζόμενοι αγρότες του χωριού, θέλουν να το δώσουν σ’ έναν προφανώς ποιος ξέρει και από πού, αγρότη επιχειρηματία; Δοκιμάστε να κάντε κάτι τέτοιο. Θα μάθετε κιόλας έτσι μιά και καλή τι ειν’ τα "δικριάνια" και οι "κοσές".
Καστρινός.

2 σχόλια :

Ανώνυμος είπε...

που ειναι οι ρουφιανοι οεοεοεΟ???
Τελικα δεν τους περασε..
φανηκε ποιος εχει δυναμη.
Περαστικα σας κ.Ρουφιανοι.
Γιατι δεν πανε οι ρουφιαννοι να μαζεψουν το καρπο τωρα??

Καστρινός είπε...

Ήρθανε κι έρχονται ακόμα πιο μαύρες μέρες, μέρες που θα θυμίζουν κατοχή που η δικιά μας η γενιά δεν έζησε, Αφήστε τις ψευτομαγκιές και δείξτε συνοχή σαν κοινωνία. Μη πέφτετε στο λούκι του διχασμού που επιζητούν με κάθε τρόπο. Καλλιεργήστε και την τελευταία σπιθαμή εδάφους βοηθώντας ο ένας τον άλωνε γιατί θα πούμε το ψωμί -ψωμάκι. ΞΥΠΝΑΤΕ ΡΕ ΔΕ ΒΛΕΠΕΤΕ ΠΟΥ ΠΑΜΕ…..