Κυριακή 8 Μαΐου 2011

Ένας αλλιώτικος έρωτας.(ο Τίτορμος ο Αιτωλός και η σουπερ λίγκα)




Ήταν διαφορετικό το ξύπνημα ετούτη τη Κυριακή. Λίγο μετά το χάραμα του ήλιου, σηκώθηκε με μια ξεχωριστή διάθεση. Η μέρα προμηνυόταν σημαδιακή, κι ένας δυνατός αρωματικός καφές ήτανε σίγουρα απαραίτητος για το ξεκίνημα της.
Κι όσο η μέρα κυλούσε βασανιστικά αργά, τόσο ανέβαινε και η αδρεναλίνη. Και η σκέψη εκεί. Στην επερχόμενη την όαση τη βραδινή, πάντοτε κολλημένη. Η μεγάλη στιγμή κρυβόταν εκεί λιγάκι πριν το σούρουπο και την ανέμενε καρτερικά. Μετρούσε τα δευτερόλεπτα έως ότου συναντήσει εκείνη τη θεά. Είχαν κλείσει μυστικό ραντεβού εδώ και καιρό, κι ήθελε να είναι πανέτοιμος για τη στιγμή που χρόνια την περίμενε. Σηκώθηκε απ’ τον ύπνο το μεσημεριάτικο αδειάζοντας τις σκέψεις του, κι έβαλε ένα ουίσκι για να χαλαρώσει ανάβοντας ένα τσιγάρο πάνω στ’ άλλο. Βυθίστηκε στον καναπέ, έκλεισε και το κινητό και αφέθηκε στην ψυχοφθόρα αναμονή. Πέντε και τέταρτο ακριβώς ήρθε η μεγάλη η στιγμή που έκανε τα πόδια του να τρέμουν από την αγωνία. Αντικρίζοντάς την, η ψυχή του άναψε καπνογόνα για να το γιορτάσει. Ήταν προκλητικά ντυμένη στα κίτρινα και μπλε κι είχε μια λάμψη φοβερή το πρόσωπό της.
Τα πρώτα αναγνωριστικά παιχνιδίσματα τον έκαναν να την ποθήσει ακόμα περισσότερα. Περνώντας τα λεπτά, το πάθος φούντωσε και άρχισαν να κυλιούνται ιδρωμένοι στο καταπράσινο τερέν, που είχε στρωθεί ειδικά για την περίσταση τους. Κι εκεί επάνω στην κορυφαία τη στιγμή ένιωσε χιλιάδες φωνές παροξυσμού να του τρυπάνε τα μυαλά του.
Άφησε το χρόνο λιγάκι να κυλήσει ήρεμα. Ένα ποτό ακόμα και μερικά λεπτά ήταν απαραίτητα για να στρώσουν οι ανάσες. Κατόπιν ρίχτηκαν με περισσότερη λύσσα στο καταπράσινο χαλί. Το μικροσκοπικό πλεχτό κάτασπρο εσώρουχό της τινάχτηκε στον αέρα και έδωσε το σύνθημα. Την είχε πλέον κατακτήσει τελειωτικά και οι ζητωκραυγές και οι επινίκιες κραυγές όλο και δυναμώναν μέσα στο μυαλό του.
Η ολοκλήρωση έφερε απέραντη χαρά και ένιωσαν κι οι δυο πως ένας μεγάλος έρωτας είχε ξεκινήσει. Το πρόσωπό της πλημμύριζε από ικανοποίηση. Τη γλυκοφίλησε ιπποτικά με ένα βλέμμα ίσια στην ψυχή, κι ήταν η ώρα εκείνη η γλυκιά που σουρουπώνει.
Σηκώθηκε με ήρεμες κινήσεις έβαλε ακόμα ένα ουισκάκι στο ποτήρι του κάθισε στον υπολογιστή κι έγραψε στο email του, κοινοποιώντας το σε φίλους και γνωστούς.
« Έτσι ξηγιέται ο Τίτορμος ο Αιτωλός ο Επιβήτορας.
Κουφάλες έρχεται. Ετοιμαστείτε.»
Πήρε έπειτα μια κίτρινη καναρινή πετσέτα και σκούπισε μ’ αυτή τη γκόμενα τη σουπερ λίγκ, που εκείνη τη στιγμή έσκαγε μύτη από το μπάνιο.
Εφημερίδα Αγγελοκάστρου το ΚΑΣΤΡΟ (Αθλητικά)




Κώστας Μπούτιβας (Καστρινός)

Δεν υπάρχουν σχόλια :