Δευτέρα 21 Μαρτίου 2011

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΑΓΓΕΛΟΚΑΣΤΡΟΥ.



Μια επιστολή έφτασε σήμερα στην εφημερίδα που μας γέμισε χαρά. Πρώτον γιατί η νέα γενιά του Αγγελοκάστρου απ’ ότι φαίνεται είναι δημιουργική. Ετούτα τα ‘’κουτσούβελα’’ που βλέπουμε να τρέχουν στις αλάνες και τους δρόμους του χωριού, έχουν πρωτοβουλία και σκέψη δημιουργική, και δεύτερον ο σπόρος του πολιτισμού που ο καθένας με τον τρόπο του έσπειρε στον τόπο μας, δεν έπεσε σε χώματα άγονα, και άρχισε δειλά- δειλά να ξεφυτρώνει. Διαβάζοντας την παρακάτω επιστολή θα καταλάβετε.

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΑΓΓΕΛΟΚΑΣΤΡΟΥ.
Ένα γράμμα από τους μαθητές της Έκτης τάξης του Δημοτικού Σχολείου Αγγελοκάστρου.
Απευθυνόμαστε σε όλους τους Αγγελοκαστρίτες και τις Αγγελοκαστρίτισσες που έχουν περάσει τα μαθητικά τους χρόνια στο Δημοτικό Σχολείο Αγγελοκάστρου
Στα πλαίσια της Ευέλικτης Ζώνης η τάξη μας ασχολείται φέτος με την ιστορία του Σχολείου μας. Αναζητούμε πληροφορίες που θα μας βοηθήσουν μέσα από το παρελθόν, να δούμε την πορεία του, να διασταυρώσουμε πληροφορίες και μέσα από τα αρχεία του να οδηγηθούμε στη γνώση της εκπαίδευσης και της εξέλιξής της. Για το λόγο αυτό έχουμε χωριστεί σε τρεις ομάδες, η Α΄ ομάδα θα ασχοληθεί με το σχολικό κτίριο (παλιό και νέο διδακτήριο, έτος κατασκευής, κ.α), η Β΄ ομάδα θα ασχοληθεί με τον αριθμό την μαθητών που φοιτούσαν στο σχολείο και τους εκπαιδευτικούς, και η Γ΄ ομάδα με τη διοίκηση της σχολικής μονάδας, τον τρόπο λειτουργίας της , κ.α.
Είναι μια δύσκολη εργασία γιατί χρειαζόμαστε πάρα πολλά στοιχεία για να μπορέσουμε να έχουμε μια ολοκληρωμένη εικόνα.
Γι αυτό θα παρακαλούσαμε όλους τους Αγγελοκαστρίτες και τις Αγγελοκαστρίτισσες να μας βοηθήσουν στην εργασία μας.
Όσοι επιθυμούν και θέλουν να μας βοηθήσουν μπορούν να μας στείλουν οποιαδήποτε πληροφορία που θα είναι χρήσιμη. Πιο συγκεκριμένα να μας στείλουν γραμμένα γεγονότα που οι ίδιοι θεωρούν σημαντικά, τις αναμνήσεις τους, φωτογραφίες, τετράδια ή βιβλία της εποχής τους. Ας ανασύρουν από τη μνήμη τους στιγμές ευχάριστες, γλυκές, παιδιάστικες φασαρίες, γυμναστικέ ς επιδείξεις, μαθητικά συσσίτια, αταξίες, εκδρομές. Να μην ξεχάσουμε και τα παιδιά που πήγαιναν στο Δημοτικό Σχολείο του Σταθμού Αγγελοκάστρου.

Ό,τι υλικό μας στείλετε (κυρίως φωτογραφικό ) θα σας επιστραφεί, μπορείτε να το στείλετε στη Διεύθυνση του σχολείου μας:
(Δημοτικό Σχολείο Αγγγελοκάστρου Αγγελόκαστρο, τ.κ. 30 400 Αιτωλικού, με τη σημείωση για την ΣΤ΄τάξη.)
Το τηλέφωνο του σχολείου μας είναι:
2641093210
και ηλεκτρονική αλληλογραφία, email:
mail@dim-angel.ait.sch.gr

Σας ευχαριστούμε πολύ εκ των προτέρων
Οι μαθητές της ΣΤ΄ τάξης του Δημοτικού Σχολείου Αγγελοκάστρου
Η δασκάλα της ΣΤ΄ τάξης Σωτηρία Κούτρη
Εφημερίδα Αγγελοκάστρου το ΚΑΣΤΡΟ. Κώστας Μπούτιβας.


4 σχόλια :

dimitris είπε...

ΜΠΡΑΒΟ!!! στα παιδια.

panos είπε...

ΜΠΡΑΒΟ να στε καλα αγγελοκαστρακια,γραψτε και μια επιστολη στο δημαρχειο για να ρθουνε να το σουλουποσουνε λιγακι γιατι ακομα χαλια ειναι,


Ολοι εμεις και οι ΔΗΜΑΡΧΗΔΕΟΙ (οπως λες και εσυ Κωστα) τι καναμε για το δημοτικο,
Μια τρυπα στο νερο,τα χαλια που εχει το σχολειο δεν τα βλεπει κανενας,

Κώστας. είπε...

Σιγά τώρα Πάνο μην ενδιαφερθούν οι Δημαρχιδέοι απ’ το αγρίνιο για το σχολείο του Αγγελοκάστρου. Εδώ χθές στο Δημοτικό συμβούλιο ο Δήμαρχος Αγρινίου είπε ότι ο κάθε Αγγελοκαστρίτης χρωστάει 41 ευρώ ενώ ο Ρουσογιάννης λέει, ότι δεν άφησε κανένα χρέος. Τι ψάχνεις να βρείς τώρα. Ας έρθουν να τους δώσω εγώ 41 πάπαλα.

ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΓΡΙΝΙΟΥ είπε...

Η κατάργηση από την κυβέρνηση 2.000 περίπου νηπιαγωγείων, δημοτικών σχολείων, γυμνασίων και λυκείων, είναι ένα έγκλημα ενάντια στα παιδιά των φτωχών οικογενειών.
Αποτελεί πρόκληση το επιχείρημα της κυβέρνησης, πως καταργεί σχολεία δήθεν για παιδαγωγικούς λόγους.
Για ποια παιδαγωγική μιλάει το Υπουργείο Παιδείας; Την παιδαγωγική του σχολείου της αγοράς, της κοινωνικής ανισότητας, της επέλασης των χορηγών, της κατάρτισης και των δεξιοτήτων, της σχολικής διαρροής.
Τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα της κυβέρνησης, για την «ποιοτική αναβάθμιση της παρεχόμενης εκπαίδευσης, την αξιολόγηση των υποδομών, την εφαρμογή καινοτόμων μεθόδων διδασκαλίας», επιστρατεύονται για να εξαπατήσουν.
Στόχος της Κυβέρνησης – Ε.Ε. – Δ.Ν.Τ είναι η επιβολή του «σχολείου της αγοράς».
Μεταφέρουν σε επίπεδο Περιφέρειας το βασικό σχεδιασμό και την ευθύνη της εκπαιδευτικής πολιτικής, για να σπάσουν τον όποιο ενιαίο χαρακτήρα της εκπαίδευσης, να κάνουν πράξη τη διαφοροποίηση των αναλυτικών προγραμμάτων και να υψώσουν εμπόδια στη φοίτηση των παιδιών μας.
Μας θέλουν συμμέτοχους στην εμπορευματοποίηση της παιδείας και στο σχολείο της αγοράς.
Αυτοί που μας κλέβουν, χρόνια τώρα, θέλουν να κανονίζουν τα προγράμματα του σχολείου, να διαμορφώνουν την προσωπικότητα των παιδιών μας, για να τα κάνουν πιο βολικά, πειθήνια και υποταγμένα.
Οι συγχωνεύσεις των σχολικών μονάδων και οι καταργήσεις σχολείων ετοιμάζουν σχολικές μονάδες – εργοτάξια- που θα διευκολύνουν μόνο τις επιχειρήσεις - χορηγούς. Με διαφοροποιημένο πρόγραμμα για τους μαθητές, με γονείς - πελάτες, με υποταγμένους, φτηνούς και περιπλανώμενους εκπαιδευτικούς, με μάνατζερ και «σπόνσορες».
Το «νέο Καλλικρατικό σχολείο» το «αποκεντρωμένο - αυτoδιαχειριζόμενο - αυτόνομο», θα λειτουργεί όχι με ευθύνη του κράτους, ενιαία για όλα τα παιδιά, αλλά με ευθύνη της «τοπικής κοινωνίας» (βλ., Δήμους και Περιφέρειες, γονείς και επιχειρήσεις).
Σχολεία που θα προσελκύουν για να κάνουν πάρτι οι χορηγοί, έμποροι της παιδείας.
Προωθούν αίθουσες καταυλισμούς με 50 παιδιά και καταδικάζουν σε δια βίου ανεργία τους εκπαιδευτικούς.
Θα δημιουργηθούν σχολεία δύο κατηγοριών.
Των πλούσιων και των φτωχών που θα «κυνηγούν» «χορηγούς» για την οικονομική τους επιβίωση, ενώ οι γονείς αν θέλουν ένα «καλό σχολείο», θα καλούνται να πληρώνουν ακόμα περισσότερα.
Όλα αυτά δεν ήταν άγνωστα, κάποιοι τα λέγαμε πριν τις εκλογές του Καλλικράτη, κάποιοι τα κρύβανε και μας χλευάζανε, κάποιοι σε εξαπατούσαν, σήμερα σε κοροϊδεύουν πάλι, παριστάνουν το σύμμαχό σου, σε κοροϊδεύουν ξανά, είναι οι ίδιοι που τα’ χουν ψηφίσει όλα αυτά, είναι οι ίδιοι που επιδίωξαν το δαχτυλίδι από το κόμμα που τα υλοποιεί όλα αυτά, είναι οι ίδιοι που στηρίζουν το κόμμα που εφαρμόζει τις πολιτικές αυτές.
Πόσο ακόμα θα ανέχεσαι να σε κοροϊδεύουν ;
Τι άλλο καρτεράς για να ξεσηκωθείς ;
Σε έχουν για πρόβατο-γίνε λιοντάρι.

ΣΚΕΨΟΥ ΤΟ ΚΑΙ ΠΡΑΞΕ.
Η ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΑΙ ΔΙΧΩΣ ΕΙΣΦΟΡΑ ΠΑΙΔΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΟ ΣΟΥ ΧΡΕΟΣ ΝΑ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΤΕΙ.
ΚΑΝΕ ΚΑΤΙ ΤΩΡΑ!!!

ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ Ε.Σ.Α.