Πέμπτη 10 Μαρτίου 2011

Παραμένει 11% η επιστροφή ΦΠΑ στους αγρότες


Δεν υφίσταται επί του παρόντος ενδεχόμενο μείωσης του ποσοστού επιστροφής ΦΠΑ στους αγρότες του ειδικού καθεστώτος, που διατηρείται στο 11%, όπως προκύπτει από έγγραφο του υφυπουργού Οικονομικών, Δημήτρη Κουσελά, το οποίο διαβιβάστηκε στη Βουλή.

Σύμφωνα με τον υφυπουργό, οι αγρότες του ειδικού καθεστώτος δικαιούνται επιστροφής ΦΠΑ, που επιβάρυνε τις αγορές αγαθών ή λήψεις υπηρεσιών που πραγματοποίησαν κατά την άσκηση της εκμετάλλευσης τους.

Για τις πωλήσεις αγροτικών προϊόντων και παροχές αγροτικών υπηρεσιών που πραγματοποιούνται από 1.1.2009, ο κατ’ αποκοπή συντελεστής έχει οριστεί στο ύψος του 11%.

Όπως όμως σημειώνει ο υφυπουργός Οικονομικών, «τα ποσοστά επιστροφής ΦΠΑ στους αγρότες καθορίζονται με βάση τα μακροοικονομικά δεδομένα των τριών τελευταίων ετών, τα οποία αναφέρονται μόνο στους αγρότες του ειδικού καθεστώτος. Τα ποσοστά κοινοποιούνται στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή προτού τεθούν σε εφαρμογή. Με βάση τα υφιστάμενα μακροοικονομικά στοιχεία, δεν υφίσταται επί του παρόντος ενδεχόμενο μείωσης του κατ’ αποκοπή συντελεστή 11%»

Ηλίας Κοτούμπας.

Δεν υπάρχουν σχόλια :