Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου 2008


ΤΟΠΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ ΝΕΩΝ (ΤΟΣΥΝ)

Για πρώτη φορά στη χώρα μας προκηρύσσονται εκλογές για τη συμμετοχή των νέων στην πολιτική ζωή και την εξοικείωση τους με τις αρχές της Δημοκρατίας.
Με κοινή υπουργική απόφαση, η οποία υπεγράφη από τους Υπουργούς Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων και Εσωτερικών βάσει του νόμου 3443/06 προκηρύσσονται εκλογές για την ανάδειξη των πρώτων Τοπικών Συμβουλίων Νέων.

Οι εκλογές προκηρύσσονται για τις 22, 23 καθώς και 29, 30 Μαρτίου 2008.

Με απόφαση των κατά τόπων Δημοτικών και Κοινοτικών Συμβουλίων θα διεξαχθούν οι εκλογές σε μια από τις άνω προτεινόμενες ημερομηνίες. Η ημερομηνία διεξαγωγής των εκλογών θα δημοσιοποιηθεί στην τοπική κοινωνία, με στόχο να γίνει γνωστή στις τοπικές κοινωνίες και κυρίως στους νέους και νέες κάθε Δήμου ή Κοινότητας.

Πως θα γίνουν οι εκλογές.

Δικαίωμα ψήφου έχουν οι νέοι και οι νέες ηλικίας από 15 έως 28 ετών που είναι εγγεγραμμένοι στα Δημοτολόγια των οικείων Δήμων και Κοινοτήτων και οι οποίοι θα πρέπει να καταθέσουν αιτήσεις εγγραφής στα Μητρώα των Νέων (που αποτελούν τον εκλογικό κατάλογο) και έχουν ήδη ανοίξει ή θα ανοίξουν σε κάθε Δήμο και Κοινότητα και θα παραμείνουν ανοιχτοί μέχρι την Παρασκευή 7 Μαρτίου.

Τα Τοπικά Συμβούλια Νέων (ΤΟΣΥΝ) αποτελούν βασική προτεραιότητα της Ευρωπαϊκής και της Εθνικής μας πολιτικής. Η πρωτοβουλία αυτή έχει χαρακτηριστεί από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ως μια πρωτοποριακή και σύγχρονη νομοθετική πρωτοβουλία που μέλει να υιοθετηθεί και να εφαρμοστεί και από άλλες χώρες – μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

πηγή: Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς

Άραγε θα δημιουργηθούν στον δήμο μας τοπικά συμβούλια νέων??

2 σχόλια :

ΑΓΓΕΛΟΚΑΣΤΡΟ είπε...

ΓΕΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΜΑΣ ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ?
ΔΕΝ ΤΟ ΒΛΕΠΩ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΖΕΣΤΟ ΤΟ ΘΕΜΑ...

ΑΓΓΕΛΟΚΑΣΤΡΟ είπε...

ΓΕΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΜΑΣ ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ?
ΔΕΝ ΤΟ ΒΛΕΠΩ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΖΕΣΤΟ ΤΟ ΘΕΜΑ...