Τετάρτη 17 Απριλίου 2019

Ο ΔΙΜΗΚΟΣ ΣΤΟ ΑΓΓΕΛΟΚΑΣΤΡΟ ΕΚΠΕΜΠΕΙ S.O.S.

Επανειλημμένος γράψαμε και ξαναγράψαμε για τα «μπαλολογήματα» που γίνονται επί σειρά ετών απ’ την πολιτεία στον πολύπαθο Δίμηκο ποταμό. Δεν εισακουστήκαμε από κανέναν, και λογικό ήταν να φθάσει το πράγμα στο απροχώρητο, και να γίνουμε βούκινο πια στα μέσα ενημέρωσης του τόπου μας. Η εφημερίδα «Συνείδηση» σε ολόκληρο χθεσινό της άρθρο του Κώστα Χονδρού αναφέρεται στο τεράστιο πρόβλημα μόλινσης του ποταμού, που έφθασε πια στα όριά του, και που όλοι οι αρμόδιοι φορείς κάνουν πως δεν καταλαβαίνουν. Διαβάστε το άρθρο παρακάτω και θα καταλάβετε:
Αγγελόκαστρο:Εκατοντάδες νεκρά ψάρια στον Δίμηκο ποταμό.
Οι κάτοικοι της περιοχής κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για μόλυνση – Τι καταγγέλλουν στη «Σ».
Αγανακτισμένοι είναι οι κάτοικοι της περιοχής του Αγγελοκάστρου, καθώς ανεγκέφαλοι ρίχνουν απόβλητα στον Δίμηκο ποταμό με αποτέλεσμα να βρίσκουν κατά εκατοντάδες νεκρά ψάρια, να μολύνονται τα ζώα τους και να μην μπορούν να ποτίσουν τις καλλιέργειές τους. Η οργή των κατοίκων της περιοχής έχει φτάσει στο απροχώρητο καθώς βιώνουν την ίδια κατάσταση εδώ και τέσσερις μήνες χωρίς οι ίδιοι να μπορούν να κάνουν κάτι για σταματήσουν την καταστροφή. Στην περιοχή μάλιστα χθες, κάτοικοι κάλεσαν την Αστυνομία, η οποία κατέγραψε το περιστατικό ενώ αρκετοί είναι αυτοί που σκέφτονται να προσφύγουν στη δικαιοσύνη. «Τα ψάρια είναι νεκρά. Δεν μπορούμε να ψαρέψουμε. Όσοι έχουν πρόβατα παραλίγο να τα χάσουν ή να έχουν προβλήματα. Γι’ αυτούς είναι το ψωμί τους, η δουλειά τους, δεν είναι απλά τα πράγματα. Αγρότες που έκαναν άντληση νερού από τον Δίμηκο για να ποτίσουν τα ζώα τους και τις καλλιέργειές τους και μεταφέρουν το νερό μόνο με δεξαμενή. Πρέπει να υπάρξει λύση. Οι αρμόδιες αρχές πρέπει να επιληφθούν επί του θέματος για να υπάρξει λύση» δηλώνουν στη «Σ». Ο Χρήστος Τσιλίκας τόνισε: «ο Δίμηκος καταλήγει στον Αχελώο ποταμό. Βρίσκουμε συνεχώς νεκρά ψάρια. Εδώ ανέκαθεν τα ψάρια γονιμοποιούνταν και όλοι οι κάτοικοι της περιοχής του Αγγελοκάστρου μπορούσαμε να ψαρέψουμε για το σπίτι μας. Το τελευταίο διάστημα, εδώ και τέσσερις περίπου μήνες, μία φορά το μήνα ή στις είκοσι μέρες, άγνωστοι ρίχνουν λύματα στο Δίμηκο και γίνεται αυτή η καταστροφή. Είμαστε αγανακτισμένοι δεν μπορούμε να πλύνουμε ούτε τα χέρια μας από τη μόλυνση που υπάρχει, ενώ μεγάλη είναι και η δυσοσμία». Ο Μάρκος Μπιστιτζάνος σημείωσε: «αυτό συμβαίνει συνέχεια και συμβαίνει πάντα Παρασκευή. Τον λόγο που γίνεται δεν τον γνωρίζουμε. Έχω πρόβατα και δεν μπορώ να αντλήσω νερό. Παλιότερα πότιζα τα πρόβατά μου. Έπαθα ζημιές, είμαι και αγρότης, όχι μόνο κτηνοτρόφος. Δεν μπορώ να βάλω μέσα στο νερό τα χέρια μου για να τραβήξει νερό η μηχανή. Βγάζουν τα χέρια μας σπυριά, παθαίνουμε μολύνσεις. Πρέπει να αναλάβουν οι αρμόδιοι τις ευθύνες τους. Ευτυχώς αντιλήφθηκα νωρίς το πρόβλημα που θα προέκυπτε στα πρόβατά μου και τα έσωσα».
Για να δούμε θα βρεθεί έστω και τώρα κανένας να ασχοληθεί σοβαρά με το θέμα, και ειδικά με την τραγική περίπτωση της αποχέτευσης του Αγγελοκάστρου, που ως γνωστόν τα λύματα του χωριού δια μέσου του σκεπασμένου ρέματος μέσα στο χωριό, καταλήγουν στο Δίμηκο.           Καστρινός.

Δεν υπάρχουν σχόλια :