Παρασκευή 19 Μαΐου 2017

ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ ΑΓΓΕΛΟΚΑΣΤΡΟΥ. ΟΤΑΝ ΕΜΕΙΣ ΤΑ ΓΡΑΦΑΜΕ ΜΑΣ ΒΓΑΖΑΝΕ ΤΡΕΛΟΥΣ.


Ένα απ’ τα πρωτοσέλιδα τότε της εφημερίδας το ΚΑΣΤΡΟ για το θέμα.
Απ’ τον Οκτώβριο του 2008, απ’ αυτόν εδώ το χώρο και απ’ την εφημερίδα «το ΚΑΣΤΡΟ» που εκδίδαμε τότε, αναφερθήκαμε δια μακρών στην περιπέτεια του μοναστηριού του Αγγελοκάστρου. Τότε επίσημα χείλη μας έλεγαν ότι όλα είναι κακοήθειες και ότι ίσως κάποια στιγμή ερευνηθούν, χωρίς να γίνεται απολύτως τίποτα. Ο Ευθύμιος Πριόβολος που ασχολήθηκε επί μακρόν με το θέμα έθεσε ακλόνητα ερωτήματα, για να μάθει ο κόσμος την αλήθεια, και να μη λησμονηθούν τα γεγονότα, ερωτήματα που οι άμεσοι και έμμεσοι αυτουργοί με την τακτική τους έβαλαν με τον τρόπο τους στο περιθώριο. Όλοι εκείνοι όμως οι οποίοι γνώριζαν, αλλά σιώπησαν ο καθένας για τους λόγους του, τι έχουν τώρα να μας πουν μετά τον ορυμαγδό των αποκαλύψεων πανελλαδικά, για το αγαπημένο μοναστήρι του χωριού μας;
Υπουργείο Οικονομικών: Πόρισμα – καταπέλτης για την οικονομική διαχείριση στη Μητρόπολη Αιτωλίας- Ακαρνανίας.
Προβληματισμός επικρατεί στους κόλπους της Ιεραρχίας από τις σοβαρές εξελίξεις αναφορικά με την οικονομική διαχείριση στην Μητρόπολη Αιτωλίας και Ακαρνανίας, που το τελευταίο διάστημα έχει μπει στο στόχαστρο των εισαγγελικών και οικονομικών αρχών. Ειδικότερα, στα χέρια της Εισαγγελικής Αρχής βρίσκεται πόρισμα 100σελίδων με τίτλο, “Εκθεση Εκτάκτου Ελέγχου στην Ιερά Μονή Παντοκράτορος Αγγελοκάστρου και στην Ιερά Μητρόπολη Αιτωλίας και Ακαρνανίας”.
Στο μεταξύ, η ίδια εικόνα αποτυπώνεται και στην οικονομική διαχείριση της Ιεράς Μονής Παντοκράτορος Αγγελοκάστρου, που βρίσκεται υπό την πνευματική εποπτεία του Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας και διοικείται από διαχειριστική επιτροπή οριζόμενη από την Μητρόπολη. Για παράδειγμα, “για έσοδο της Μονής ύψους 32.000 ευρώ από πώληση οικοπέδου στην πόλη της Πάτρας στο τέλος του 2005 δεν εκδόθηκε γραμμάτιο είσπραξης ούτε το ποσό κατατέθηκε σε κάποιον από τους 2 τραπεζικούς λογαριασμούς της μονής που τέθηκαν υπόψη μας”. Στο πλαίσιο αυτό, οι δαπάνες της Μονής την περίοδο 2006-2008 “διενεργήθηκαν χωρίς να εκδοθούν αντίστοιχοι τίτλοι πληρωμής, κατά παράβαση των διατάξεων αυτών. Στα βιβλία εσόδων-εξόδων εντοπίστηκαν εγγραφές δαπανών, που δεν αντιστοιχούσαν σε παραστατικά, καθώς και διάφορα λογιστικοποιμένα έξοδα, από τα παραστατικά των οποίων δεν αποδεικνύεται η σχέση τους με τη Μονή”.
protothema.gr Μαΐου 18, 2017.
Δικαίωση; Για τέτοια θλιβερά και αποτρόπαια θέματα για την πίστη και τη θρησκεία μας, εμείς ποτέ δεν θα θέλαμε να δικαιωθούμε. Η αλήθεια όμως είναι αμείλικτη, κι εμείς  πάντα αυτή υπηρετούσαμε και θα υπηρετούμε.
Κώστας Μπούτιβας.

Δεν υπάρχουν σχόλια :