Τρίτη 8 Μαρτίου 2016

Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, η απέραντη ξευτίλα δηλαδή.

Άλλη μια παγκόσμια ημέρα λέει σήμερα, απ’ αυτές που διάφοροι οργανισμοί καθιέρωσαν σαν εορτές μόνο για την «κονόμα» και τίποτα περισσότερο. Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας σήμερα, η απέραντη ξευτίλα δηλαδή.
Στάσου μη βιάζεσαι να βγάλεις συμπεράσματα, έρχομαι σήμερα παρακάτω να σου πω γιατί! Και δε θα επαναλάβω αυτά που λένε σήμερα τα μέσα ενημέρωσης και το κάθε καρυδιάς καρύδι. Ο Καστρινός λέει ότι κάθε μέρα είναι η ημέρα της γυναίκας. Κάθε μέρα που θα ξυπνήσει πάλι χάραμα για να ετοιμάσει και σπίτι και παιδιά και σύζυγο, να ετοιμαστεί κι αυτή στο άψε σβήσε, να δουλέψει τέσσερεις, οχτώ, δέκα ώρες στο πόδι, για το καθημερινό φαγητό, τα ψώνια, τη διαχείριση του σπιτιού, την ανατροφή των παιδιών... Κάθε μέρα που θα προσπαθεί πάλι να’ ναι μάνα, σύντροφος και ερωμένη, να’ ναι γυναίκα κι άντρας μαζί για να τα βγάλει πέρα.
Γι αυτό σου λέω η μέρα της γυναίκας δεν είναι μόνο σήμερα, θα’ ναι κι αύριο, και μεθαύριο και κάθε μέρα.... Μέρες πολλές, πάρα πολλές... Πως πας ορέ να τις χωρέσεις όλες σε μια μέρα μοναχά;
Μα η απέραντη ξευτίλα είναι κι αλλού. Αφού θέλουμε λέει ισότητα και Δημοκρατία, η ημέρα του άντρα πότε είναι μορή ξευτιλισμένη κοινωνία.
Κώστας Καστρινός.

Δεν υπάρχουν σχόλια :