Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου 2015

ΠΑΝΤΑ Ν’ ΑΝΤΑΜΩΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΞΕΦΑΝΤΩΝΟΥΜΕ.

Η παραδοσιακή μουσική και οι αναρίθμητοι παραδοσιακοί χοροί είναι ένα απ’ τα σημαντικότερα κομμάτια της Εθνικής μας παράδοσης. Κι ετούτοι οι χοροί εκτός του ότι προσφέρουν επικοινωνία, ψυχαγωγία, άσκηση και εκπαίδευση είναι και το μέσο έκφρασης έντονων συναισθημάτων και ο πιο σημαντικός σύνδεσμος με τις παραδόσεις μας. Αλήθεια, ποιος Έλληνας δεν έχει πεταχτεί από την θέση του με τις πρώτες νότες της μουσικής, στους ξεσηκωτικούς σκοπούς της παραδοσιακής μας μουσικής. Γιατί οι ήχοι του κλαρίνου, κυλάνε μέσα στο αίμα της υπαίθρου και στο άκουσμά του ξυπνάει ο Έλληνας και ιδικά ο Αγγελοκαστρίτης.
Tο «Χορευτικό Τμήμα Γυναικών Αγγελοκάστρου» λοιπόν ανακοινώνει ότι ξεκίνησαν οι εγγραφές παλιών και νέων μελών στο τμήμα «Ελληνικών παραδοσιακών χορών» για φέτος, κι όποιοι ενδιαφέρονται να συμμετέχουν να προσέλθουν εγκαίρως, για να οριστούν τα τμήματα και οι ώρες διδασκαλίας.
Καλή επιτυχία και για φέτος ευχόμαστε εμείς, και «πάντα ν’ ανταμώνουμε και να ξεφαντώνουμε» που λέει και το τραγούδι, σε τούτους τους παλιόκαιρους που ζούμε.
Καστρινός.

Δεν υπάρχουν σχόλια :