Τρίτη 14 Οκτωβρίου 2014

ΟΙ ΣΥΝΩΜΟΤΕΣ.

Συνωμοσίας το ανάγνωσμα για άλλη μια φορά.                     
Ο «Συριζάρχης» τύπου, Σκουρλέτης σε πρωινή τηλεοπτική εκπομπή ανέφερε ότι υπάρχει δημοσίευμα Κυριακάτικης εφημερίδας, σύμφωνα με το οποίο επιχειρηματίες έφτιαξαν «ταμείο» για να εξαγοράσουν βουλευτές ώστε να γίνει κατορθωτή η εκλογή νέου «άβουλου τελετάρχη» απ’ αυτή τη βουλή.
Όντος στην εφημερίδα Κontranews, που διευθύνει ο Λιάτσος, πρίν κάνα μήνα δημοσιεύτηκαν, χωρίς να έχει αναφερθεί πηγή και παρουσιάζοντας τα ως "αποκλειστικότητα", τα ίδια που είχε δημοσιεύσει και το πολιτικό περιοδικό Unfollow, τον Αύγουστο που είναι παχιές οι μύγες.
Ο «Συριζάρχης» λοιπόν, έβαλε φωτιά στο μπαρούτι, επικαλούμενος το δημοσίευμα της φυλλάδας λέγοντας «Εγώ διάβασα σε μια κυριακάτικη εφημερίδα ότι υπάρχουν κάποιοι φίλοι σας επιχειρηματίες οι οποίοι έχουν βγάλει κουμπαρά υπέρ αυτού του σκοπού. Για να μαζέψουν τους 180. Έτσι διάβασα» 
Κάτσε ρε φίλε συνδικαλισταρά. Εσύ το διάβασες, εγώ όμως τι σου φταίω να βρεθώ πάλι πρωί- πρωί με την τσίμπλα στο μάτι, μ’ ένα καφέ νεροζούμι γιατί τελείωσε κι αυτός, μέσα σε αδυσώπητο σκυλοκαβγά;
Έχετε ξεπεράσει όλοι σας κατά πολύ τα όρια της παράνοιας. Μολύνετε το μυαλό, και επηρεάζετε τον τρόπο συμπεριφοράς των απλών ανθρώπων. Έχετε καταλήξει πλέον όλοι γραφικοί και γελοίοι, έχοντας χάσει κάθε δυνατότητα να προκαλέσετε τον παραμικρό προβληματισμό ή ανησυχία. Είναι η απίστευτη ευκολία με την οποία ο καθένας σας, μπορεί πια να κατασκευάζει μια δικής του έμπνευσης θεωρία συνωμοσίας, και στην ανόητη προσπάθειά σας να αναλύσετε και να ερμηνεύσετε το περιβάλλον που διαμορφώνεται. Περιχαρακωμένοι στα όρια της Αρχομανίας σας οι περισσότεροι, αδυνατείτε  να συνειδητοποιήσετε τη ζωώδη αποβλάκωσή σας.  
Κι από ποικιλία άλλο τίποτα! Και τι δεν έχουμε ακούσει! Συνωμοσία του παγκόσμιου κεφαλαίου, των επιχειρηματικών συμφερόντων, των σιωνιστών, των μονοπωλίων που ρυθμίζουν τα της παγκοσμιοποίησης, των τραπεζών, των εργατικών συνδικάτων και πάει λέγοντας! Κι εκείνο που λείπει βέβαια είναι οι συγκεκριμένες αναφορές και τα αποδεικτικά στοιχεία! Η άποψη περί συνωμοσιών είναι τόσο μα τόσο βολική που ελάχιστοι μπορούν να της αντισταθούν. Όλοι ή τουλάχιστον οι περισσότεροι δείχνουν να συμφωνούν στο απροσδιόριστο και χωρίς συγκεκριμένη ταυτότητα πρόσωπο της συνωμοσίας.
Η πορεία μας ως χώρα όμως εδώ που φτάσαμε, δεν μπορεί να εξαρτάται άλλο από τις αόρατες δυνάμεις του καλού και του κακού που αντιπαλεύουν ποιο θα επικρατήσει. Τη γλύψαμε αρκετά αυτή τη καραμέλα, έλειωσε πια. Οι αντοχές μας εξαντλήθηκαν. Και οι πολιτικοί που επιρρίπτουν καθετί στη διάθεση συνωμοσίας αόρατων εχθρών δεν είναι παρά άτομα ξεκάθαρα ανίκανα να αντιμετωπίσουν λογικά και πρακτικά τα προβλήματα που η «συντεχνία τους» συσσώρευσε και άρα δεν έχουν το παραμικρό δικαίωμα για να ζητάνε την εμπιστοσύνη μας!
Μπούτιβας Κώστας – Καστρινός.

Δεν υπάρχουν σχόλια :