Σάββατο 15 Μαρτίου 2014

ΑΧΕΛΩΟΣ Αγγελοκάστρου. ΑΛΟ ΕΝΑ ΒΗΜΑ ΜΑΚΡΙΑ ΑΠ’ ΤΑ ΜΠΑΡΑΖ.

Όταν προσπαθείς να κερδίσεις ένα πόλεμο, κάθε μάχη είναι σημαντική. Ορισμένες μονομαχίες όμως, έχουν «μεγάλο βάρος» καθώς το αποτέλεσμά τους έχει πολλαπλάσια επίδραση στην ομάδα. Η «μάχη» που θα πιστοποιήσει την αξία του ΑΧΕΛΩΟΥ να είναι στη μεγάλη κατηγορία κερδίζοντας και τη σωτηρία, είναι εκείνη απέναντι στον ΑΠΟΛΩΝΑ Δοκιμίου (εκτός έδρας) που και αυτός κυνηγάει την απευθείας σωτηρία. Καλώς ή κακώς, το θέμα επιβίωσης η όχι του ΑΧΕΛΩΟΥ περνάει την προτελευταία αγωνιστική μέσα απ’ το Δοκίμι. Αυτά ακριβώς έγραφα σε παλιότερο σχόλιο, κι αποδείχτηκε περίτρανα πόσο δίκιο είχα. Η μητέρα των μαχών λοιπόν το κυριακάτικο παιχνίδι μέσα στο Δοκίμι. Ενδεχόμενη νίκη θα εκτοξεύσει το ηθικό των ποδοσφαιριστών και θα σαλπίσει το άγγελμα της απευθείας σωτηρίας.
Αντίθετα, σε περίπτωση ήττας ο ΑΧΕΛΩΟΣ θα παραμείνει (ανεξαρτήτως άλλων αποτελεσμάτων) στη ζώνη του υποβιβασμού και τα μπαράζ το είπα και θα το ξαναπώ έχουν το χαρακτήρα ρωσικής ρουλέτας. Θα προκληθεί εκ νέου πανικός και θα αυξηθεί κατακόρυφα η πίεση προς τους ποδοσφαιριστές. Το κλίμα στα αποδυτήρια θα βαρύνει και οι γκρίνιες πάλι θα πληθύνουν. Με άλλα λόγια, θα ξεχαστεί η τελευταία ξέφρενη νικηφόρα πορεία της ομάδας και η κατάσταση θα γίνει ανεξέλεγκτη από ένα ατύχημα.
Και η ισοπαλία είναι ένα καλό σενάριο, το οποίο προσωπικά θα επέλεγα αν είχα τη δυνατότητα να μοιράσω τους βαθμούς. Θεωρώ, μάλιστα, πως αυτή θα πρέπει να είναι η πρωταρχική επιδίωξη του Τσιλίκα ώστε να αποφευχθούν τα χειρότερα και να διασφαλιστεί τουλάχιστον το μίνιμουμ. Η βελτιωμένη εικόνα των τελευταίων αγωνιστικών παραπέμπει σε αμυντικογενές οπισθοχωρημένο σχήμα, με έμφαση στις αντεπιθέσεις από τις πτέρυγες και την εκμετάλλευση των στημένων φάσεων. Είναι μία λύση δοκιμασμένη για επαγγελματικές νίκες και υπερπολύτιμες ισοπαλίες.
Όμως εγώ δεν είμαι προπονητής, σχόλιο γράφω, και λέω ότι η ομάδα οφείλει να αποδείξει πως οι τελευταίες νικηφόρες σερί εμφανίσεις δεν ήταν πυροτέχνημα. Για την ακρίβεια, είναι υποχρεωμένη να κρατήσει με νύχια και με δόντια το κέρδος των προηγούμενων αγωνιστικώΝ ώστε να «κρατηθεί ζωντανή» στη μάχη της σωτηρίας. Είναι επομένως απαραίτητο, να ζωστούν οι ποδοσφαιριστές με «ατσάλινες ασπίδες» και να αποτρέψουν την ήττα μέσα στο δοκίμι με κάθε τρόπο.
Καστρινός.

Δεν υπάρχουν σχόλια :