Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2013

Ο ΚΑΧΥΠΟΠΤΟΣ.

Άρθρο του Καστρινού.
 Διάβασα ένα ωραίο που ’γραψε εκείνος ο αρχαίος ο Ηρόδοτος που είναι και πατέρας λένε της Ιστορίας. Κάποτε λέει εκείνο το καθήκι ο Περίανδρος που ήτανε και δικτακτορίσκος (τύραννος) της Κορίνθου ζήτησε απ’ το Θρασύβουλο άλλο τομάρι τύραννος της Μιλήτου αυτός, μια συμβουλή ώστε να μείνει για πολλά χρόνια στην καρέκλα και τη μάσα της εξουσίας. Έτσι έστειλε ένα «κολαούζο» της εποχής για να του μεταφέρει το μεγάλο μυστικό.
Ο Θρασύβουλος πήρε μαζί του τον «κολαούζο» σ’ ένα χωράφι με καλαμπόκι, κι έκοβε τα καλαμπόκια που ήταν πολύ πιο ψηλά από όλα τα’ άλλα. Γύρισε ο απεσταλμένος στη Κόρινθο, χωρίς κανένα μυστικό. Ο Περίανδρος όμως που ήτανε «κολοπετσομένος» το έπιασε το υπονοούμενο και άρχισε να κόβει αμέσως κεφάλια όσων είχαν συγκεντρώσει δύναμη ώστε να απειλήσουν την εξουσία του.
Κάτι παρόμοιο εφάρμοσε σήμερα και ο Σαμαράς. Χράτς έκοψε τα κεφάλα (όχι κυριολεκτικά εννοείται) αρκετών υψηλόβαθμων στην αστυνομία, με σκοπό όσοι τουλάχιστον απομείνουν να του είναι απολύτως πιστοί. Κι άρχισε ο μεγάλος χαβαλές. Το κατεστημένο με προεξάρχοντες μερικούς μεγαλοεκδότες και τα τσιράκια τους μεγαλοδημοσιογράφους, το έχει συνειδητοποιήσει από καιρό οτι ο εκλεκτός τους είναι μεν συνεργάσιμος άλλα συγχρόνως και αρκετά αυταρχικός. Κι αυτοί τα ψάχνουν όλα. Θέλουνε «και την πίττα σωστή και τον σκύλο δεμένο». Κι άρχισαν να ρίχνουν άδεια για να πιάσουν γεμάτα. Έτσι λέει πρέπει να φέρνεται μια σοβαρή και στιβαρή κυβέρνηση, και ότι οι εκλογές είναι καταστροφή για τον τόπο. Κι αυτά ώστε να προλάβουν να δημιουργήσουν κάτι καινούργιο, η κάποιον καινούργιο, αφού τον Σαμαρά δεν τον πάνε πια με τίποτε. Ο τελευταίος βέβαια κάτι κατάλαβε και πήγε έξω στα μεγάλα αφεντικά, να τραβήξουνε μερικά αφτιά.
Και τα μεγάλα αφεντικά και οι οφειλέτες, εδώ είναι σου λέει που λένε «μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα». Αν έχουμε ένα πολιτικό σύστημα υπό κατάρρευση τι γίνεται με τα λεφτά μας; Κι αν γίνουν εκλογές, κι αυτές θα βγάλουν σίγουρα ενισχυμένη μια αριστερά με ποσοστά που δεν θα ξέρει τι θα τα κάνει, εμείς τι κάνουμε; Κι αν στην απίθανη περίπτωση συμφωνήσουν μεταξύ τους οι «αριστερόκαυλοι» και κάνουνε Κυβέρνηση τι θα συζητήσουμε εμείς με τον Τσίπρα; Τα σημάδια σου λέει δεν είναι καθόλου καλά. Ο μόνος τρόπος τότε θα ήταν να γίνουνε Συρία, να επέμβουμε μετά εμείς, και να διασφαλίσουμε με σιγουριά τα κεκτημένα.
Αδέρφια όλα ετούτα εδώ, με τις Χρυσές Αυγές, τα φονικά, και ότι επακολουθήσει, εμένα κάτι μου μυρίζουνε. Μακάρι να είμαι εγώ πάλι ο καχύποπτος.
Καστρινός.

Δεν υπάρχουν σχόλια :