Σάββατο, 6 Απριλίου 2013

ΟΝΕΙΡΟ ΗΤΑΝΕ ΚΑΙ ΠΑΕΙ.

Το χρονογράφημα του Σαββάτου.
Ο Πάνος από την κάτω γειτονιά ο εν στενό κύκλο επονομαζόμενος και Μάρξ από τα γενοφάσκια του «Αριστερός» ανακάθισε αλαφιασμένος και ιδρωμένος στο κρεβάτι του. Το βλέμμα του έπεσε στο παλιό εικονοστάσι όπου πίσω από ένα καντήλι έστεκαν οι εικόνες του Στάλιν του Μάρξ και του Άρη Βελουχιώτη. Πότε είχαν γίνει όλα αυτά τα κατακλυσμιαία γεγονότα που ο λαός ξεσηκώθηκε και με συνθήματα όπως «Έξω η τρόικα απ’ την Ελλάδα» και «στ άρματα στ άρματα εμπρός στον αγώνα » έριξε την άθλια τρικομματική κυβέρνηση, και το κόμμα της ενιαίας πια αριστερής αντιπολίτευσης του λαού, έλαβε το εκπληκτικό ποσοστό 79, 90%. Αυτό το ποσοστό ήταν που έδωσε στον Αλέξη το δικαίωμα όταν τον κάλεσε ο Πρόεδρος να του αναθέσει το σχηματισμό κυβέρνησης να αξιώσει την παραίτηση του Προέδρου γιατί από δω και πέρα θα κυβερνούσε ο λαός χωρίς Πρόεδρο, κόμματα και άλλα τέτοια απαρχαιωμένα τερτίπια.
Όπως ανακοινώθηκε ήταν ζήτημα ωρών πια η σύλληψη του γνωστού «χοντρού» υβριστή της αριστεράς για να περάσει Λαοδικείο στη πλατεία Κουμουνδούρου. Βέβαια ο Παπανδρέου ήταν ήδη φευγάτος από καιρού στην άλλη του πατρίδα την Αμερική κι έτσι θα γλύτωνε την σίγουρη καταδικαστική απόφαση του λαού. Ο κ. Σαμαράς με απόφαση επιφανών αριστερών γιατρών θα κρίνονταν ψυχοπαθής και θα οδηγείτο φρουρούμενος σε ένα δημόσιο ψυχιατρείο. Ο αρχιφασίστας της Χρυσής αυγής μαζί με Κασιδιάρη, Μπαρμπαρούση και λοιπούς θα στέλνονταν σιδηροδέσμιοι στην Μακρόνησο όπου θα τους φυλάγανε Πακιστανοί λαθρομετανάστες..
Ο κ. Καραμανλής που τελευταία είχε κάποια άτυπη σχέση ο Αρχηγός, αφέθηκε ελεύθερος να διαλέξει αν θα γίνει ψήστης σ’ ένα παλιό προσφιλή του χώρο στου Μπαιρακτάρη, ή εργάτης στα έργα του αγωγού Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολης.
Το αντίκτυπο στην παγκόσμιο κοινότητα ήταν τρομακτικό. Αμέσως συνεδρίασε το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ και στις Βρυξέλες στην Ε.Ο.Κ μέσα σε βαριά ατμόσφαιρα, κρέμασαν μαύρες σημαίες. Ο μόνιμος αντιπρόσωπος της Ελλάδας παραιτήθηκε και στη θέση του ακόμα αναμένουν άνθρωπο του κόμματος, δεδομένου ότι η απόφαση μας να φύγουμε από αυτή την σφηκοφωλιά των ιμπεριαλιστών είναι ακόμα συγκεχυμένη μεταξύ των συνιστωσών του νέου κυβερνητικού συνασπισμού. .
Ο Γάλος πρόεδρος και η Μέρκελ διεμήνυσαν στον Αλέξη ότι θα δώσουν νέα βοήθεια διακοσίων δισεκατομμυρίων (τα μισά δωρεά) αρκεί να μην καταλυθεί τελείως το δημοκρατικό - αστικό καθεστώς..
Δραματικά όμως ήταν τα πράγματα και στη Μέση Ανατολή. Ο Ισραηλινός έπαθε καρδιακό επεισόδιο, και όταν το ξεπέρασε ζήτησε από τον Αλέξη να μην φύγει από το ΝΑΤΟ και αυτός θ’ αποδώσει πίσω τα εδάφη στους Παλαιστινίους. .
Έντρομη η Τουρκία έδωσε πίσω Ίμβρο και Τένεδο και τη μισή κατεκτημένη Κύπρο, κι ο Σκοπιανός μόλις το έμαθε αυτομόλησε στη Βουλγαρία.
Τόσο εύκολο ήταν μονολόγησε ο Πάνος , τόσο εύκολο. . Μια απόφαση ενός περήφανου λαού που έστειλε στα τάρταρα το ευρώ και ήταν αρκετή να φέρει νέα ελπίδα στη χώρα, κι όραμα βάλσαμο στο αβέβαιο μέλλον της ανθρωπότητας.
Τρισευτυχισμένος απλώθηκε κι άνοιξε την τηλεόραση. Καιρός να απολαύσει και μια γνήσια σοσιαλιστική ενημέρωση.
-Τρικούβερτος καυγάς Κασιδιάρη- Βενιζέλου στην εξεταστική.
- Ξανά απ’ τη Δ.Ε.Η. η είσπραξη του χαρατσιού ακινήτων.
- Ξανά συνάντηση τρόικας- Στουρνάρα χωρίς καμία σύγκληση. Γουρούνια αγρίεψε ο Πάνος, εκμαυλιστές του λαού , λακέδες της πλουτοκρατίας….
Η οργή του δεν κράτησε πολύ . Στόλισε με μερικά κοσμητικά επίθετα το αστικό πολιτικό σύστημα έτσι για εκτόνωση κι αναστέναξε μονολογώντας. Αει στο διάολο κολοόνειρα.
Καστρινός.

Δεν υπάρχουν σχόλια :