Πέμπτη 2 Δεκεμβρίου 2010

ΤΑ ΚΟΥΒΑΔΑΚΙΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΔΙΜΙΚΟ.

Συνεδρίασε χθες Τετάρτη 1 Δεκεμβρίου το Νομαρχιακό συμβούλιο Αιτωλοακαρνανίας με θέματα ημερήσιας διάταξης. Ένα απ΄τα θέματα της συνεδρίασης ήταν όπως είχαμε προαναγγείλει με ανάρτησή μας στο blog στις 25 Νοεμβρίου και η « Γνωμοδότηση του Νομαρχιακού Συμβουλίου επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (Μ.Π.Ε.) του έργου με τίτλο: «Ανόρυξη υδρευτικής γεώτρησης στο Τοπικό Διαμέρισμα Αγγελοκάστρου του Δήμου Αγγελοκάστρου Νομού Αιτ/νίας » με Εισηγητή τον αντινομάρχη κ Καπώνη Δημοσθ.
Η νομαρχία σήμερα ανακοίνωσε με έγγραφό της τρείς αποφάσεις που πήρε για τα εξής έργα:
1ον Εγκρίθηκε ομόφωνα χθες (Τετάρτη 1 Δεκεμβρίου 2010) από το Νομαρχιακό Συμβούλιο η υπογραφή προγραμματικής σύμβασης του αρ. 22 του Ν. 3614/2007 ανάμεσα στη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Αιτωλοακαρνανίας και το Δήμο Αιτωλικού με τίτλο: «Ολοκλήρωση αποχετευτικών δικτύων Κεφαλοβρύσου- Αιτωλικού» συνολικού προϋπολογισμού ύψους 2.366.400,00 €.
Η Ν.Α. Αιτωλοακαρνανίας ως φορέας έχων διαχειριστική επάρκεια αναλαμβάνει την υλοποίηση του έργου.
2ον Εγκρίθηκε ομόφωνα και η υπογραφή προγραμματικής σύμβασης του αρ. 22 του Ν. 3614/2007 ανάμεσα στη Ν.Α. Αιτωλοακαρνανίας και το Δήμο Αλυζίας με τίτλο «Αποχέτευση ακαθάρτων και ΕΕΛ Δ.Δ. Μύτικα Δήμου Αλυζίας» συνολικού προϋπολογισμού ύψους 4.183.074 €.
Η Ν.Α. Αιτωλοακαρνανίας ως φορέας έχων διαχειριστική επάρκεια αναλαμβάνει την υλοποίηση του έργου.
Ακόμα το Νομαρχιακό Συμβούλιο Αιτωλοακαρνανίας αποφάσισε να εντάξει, με νέο κωδικό, στο χρηματοδοτούμενο από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους (Κ.Α.Π.) πρόγραμμα της Νομαρχίας με το αρχικό ποσό των 10.000 € χρηματοδότηση (για το 2010) το έργο με τίτλο: «Έρευνα και Μελέτη Αποκατάστασης των Αρχαίων Θεάτρων Πλευρώνας και Οινιαδών» συνολικού προϋπολογισμού 125.000 €.
Για τη γεώτρηση του Αγγελοκάστρου κανένας λόγος. Μάλλον συνοπτικά το έργο πήγε στις καλένδες. Ίσος να σκέφτηκαν και πρακτικά οι άνθρωποι. Τέτοια εποχή σου λέει εν μέσω κρίσεως θέλουνε κι έργα. Έχουν το Δίμικο αυτοί κοντά, ας πάρουν τους κουβάδες τους να φέρουνε νερό. Να ’ξεραν όμως πόσους αυτός ο Δίμικος έχει να πνίξει. Ξεκίνησε ίδη απ’ αυτές τις εκλογές. Έγινε ο τάφος ο εκλογικός για αρκετά του τόπου μας λαμόγια. Και τα ποτάμια δεν γυρίζουν πίσω, που λένε κι από τα μπαλκόνια οι πολιτικοί.
Εφημερίδα το ΚΑΣΤΡΟ. (Παραλειπόμενα) Κώστας Καστρινός.

2 σχόλια :

Ανώνυμος είπε...

4Δεκ 44 τιμη σαυτους που δεν αφησαν να γινουμε αλβανια βουλγαρια σκοπια ρουμανια χωρες παραδεισενιας ψευτοφασιστικης δημοκρατιας

Παιδιά μου, σήμερα ή αύριο θα αντιμετωπίσουμε πολυάριθμο, επικίνδυνο και καλά εξοπλισμένο εχθρό, φανατικό στην εγκληματική του ιδεολογία. Πρέπει να αγωνιστούμε όλοι μας με την ίδια αποφασιστικότητα και την ίδια πίστη που επέδειξε το σώμα της Χωροφυλακής από τα παλιά χρόνια μέχρι σήμερα Πιθανόν να υποχρεωθούμε να αμυνθούμε μέχρις εσχάτων, και πιθανόν να χρησιμοποιήσωμεν και την λόγχη, ακόμα και να έλθωμεν σώμα με σώμα με τους κομμουνιστές. Η θυσία για την πατρίδα πρέπει να μας εμπνέει και το υπέρτατο χρέος προς την τιμή των όπλων μας, πρέπει να μας οιστρηλατεί. Καμιά ανθρώπινη δύναμη στον κόσμο δεν είναι δυνατόν να μας λυγίσει και να μας υποτάξει, όταν έχουμε μπροστά μας το παράδειγμα των Σουλιωτών και των πολιορκημένων του Μεσολογγίου, που αναγκάστηκαν να τρέφονται και με φύλλα δένδρων ακόμα για να μην παραδοθούν. Η Ελληνική ιστορία είναι γεμάτη από δάκρυα και αίμα, ηρωισμούς και θυσίες. Γι’ αυτό συνεχίζει τον ένδοξο δρόμο της η αθάνατη αυτή φυλή που λάτρεψε την ανδρεία και θεοποίησε την παλικαριά. Δεν θα λογαριάσουμε τον αριθμό των αντιπάλων μας. Τον Οκτώβριο του 1940 το ίδιο πράξαμε. Η ανδρειωμένη ψυχή της φυλής μας δεν λογάριασε τα εκατομμύρια των λογχών του εχθρού, γιατί η παλικαριά δεν μετριέται με τον πήχη, ούτε ζυγίζεται. Δημιουργεί, εξυψώνει και επιτυγχάνει θαύματα. Ο εχθρός δεν πρέπει να καταλάβει το οχυρό μας.

«ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ»

Αυτό είναι το σύνθημα μας, αυτές οι λέξεις πρέπει να σας εμπνέουν και να σας καθοδηγούν.

«ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ»

Φώναξαν αμέσως οι Χωροφύλακες…

Ανώνυμος είπε...

o Σώκος για να καταλάβεται κανει την πολιτική του ..κατεβαίναι βουλευτής στις επομενες εκλογες και δίνει έργα σε νεους δημαρχους που στηρίζει κατσουλη κ.τ.λειναι τυχαιο που στα 2 τελευταία έργα εγκριθηακνα πολλα εργα στο ξηρομερο..θα μου πειτε ο εκλεγμενος ειναι δεξιος και εγώ απαντώ ...τον στηριξε αυτος που του δινειμ έργα αλλιως γιατί δεν εγκρίθηκαν νωριτερα;