Παρασκευή 21 Νοεμβρίου 2008

ΣΥΝΤΟΜΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΑΧΕΛΩΟΥ ΑΓΓΕΛΟΚΑΣΤΡΟΥ,ΠΡΟΣ ΣΕΒΑΣΜΟ, ΜΟΝΙΑΣΜΑ ΚΑΙ ΝΕΑ ΑΡΧΗ ΑΠ’ ΤΟΥΣ ΝΕΩΤΕΡΟΥΣ.

Οι φωτογραφίες είναι μια προσφορά του συγγραφέα Ευθ. Πριόβολου απ’ το βιβλίο του ΄΄ΤΟ ΑΓΓΕΛΟΚΑΣΤΡΟ ΤΗΣ ΑΙΤΩΛΙΑΣ΄΄ και τον ευχαριστούμε θερμά.
Μεταπολεμικά όταν στα γύρω χωριά το ποδόσφαιρο γινό­ταν τότε γνωστό, στο Αγγελόκαστρο υπήρχε ήδη από το 1942-43 συγκροτημέ­νη ομάδα. Αυτό καταμαρτυ­ρούν οι παλιότεροι και μια σπάνια φωτογραφία-ντοκουμέντο.
Βέβαια στην ανάπτυξη της ομάδας συνέβαλε και η τεχνι­κή εταιρεία "Χρυσόπουλος" με έδρα το χωριό μας, όπου πολλοί καλοί ποδοσφαιριστές από άλλες περιοχές βρέθη­καν εκεί και έπαιζαν τότε στην ομάδα του Αγγελοκάστρου με την επωνυμία "Παντο­κράτορας".
Η Ομάδα αυτή διαλύεται το 1948 σε δύσκολα μάλλον χρόνια για το χωριό για να ξαναεμφανισθεί το 1960 νεοϊδρυθείσα ομάδα στο χωριό με την ονομασία ΑΧΕΛΩΟΣ ΑΓΓΕΛΟΚΑΣΤΡΟΥ, με πρώτο πρόεδρο τον Χρήστο Κέφη, και συμβούλιο τους Μιλτο Δημάκη, Δημήτριο Γερασιμίδη, Νάσο Ευθυμίου και Γιάννη Πλαστήρα.
Ο Αχελώος επανιδρύεται με την σημερινή του πια μορφή το 1969 και από τότε με τα μπλε, άσπρα και κόκκινα χρώματα αγωνίζεται σε όλες τις ερασι­τεχνικές κατηγορίες του νομού μας, έχοντας σαν κυ­ριότερη κατάκτηση το Κύ­πελλο Ερασιτεχνών Αιτωλοακαρνανίας.
Αν όλα αυτά Τσογλαναράδες που σφετεριστήκατε τα τελευταία χρόνια και παίξατε τα παιχνίδια σας στο όνομα του ιστορικού Αχελώου δεν σας λένε τίποτα, τότε θα σας πει ο παπάς στ’ αυτί. Βγάλτε το σκασμό, σταματήστε τις ίντριγκες ,κόψτε τις αλληλοκατηγορίες, και κοιτάξτε τι θα γίνει με την ομάδα. Τις ανεύθυνες κουβέντες στις καφετέριες και στα καφενεία τις έχει πληρώσει κι άλλες φορές και σ’ άλλες εποχές η ομάδα. Κοιτάξτε βρέστετα, να ξεπεράσει και τούτη τη δύσκολη κατάσταση
η ομάδα, Πρίν ο εισαγγελέας σας βουτήξει απ’ το αυτί. Ξέρω τι λέω , υπάρχουνε στοιχεία, γι’ αυτό και ξεχειλίζει και η οργή.

Κώστας Μπούτιβας.






2 σχόλια :

Ανώνυμος είπε...

ΜΠΡΑΒΟ ΣΟΥ ΚΩΣΤΑ ΕΤΣΙ ΠΕΣΤΑΑΑΑ

panos tiligadas είπε...

DWSE KWSTA..
KAI EMEIS MAZI SOU