Κυριακή 7 Σεπτεμβρίου 2008

Αυστηρή απάντηση δίνει ο δήμαρχος Αγγελοκάστρου στην πρόταση για τον δήμο μας σχετικά με τον Καποδίστρια 2


Μετά από την πρόταση του Ινστιτούτου Τοπικής Αυτοδιοίκησης για τον Καποδίστρια 2 και τις συνεννώσεις των δήμων ο Δήμαρχος Αγγελοκάστρου κ. Ρουσογιάννης απαντά σε ερώτηση δημοσιογράφου για την συγκεκριμένη πρόταση για τον δήμο μας..
"Δεν θα πάει κανένας να ψηφίσει στις εκλογές έτσι και μας βάλουν με το Μεσολόγγι"

Πιο κάτω σας αναφέρουμε ακριβώς το δημοσίευμα της εφημερίδας " Πολιτεία Αιτωλών και Ακαρνανών"
Συζητήσεις και αντιδράσεις
Βέβαια ασχέτως εάν κανείς δεν αποδέχεται τη μελέτη του ΙΤΑ εντούτοις αυτή πυροδότησε συζητήσεις και διεργασίες σε όλους τους δήμους. Με δημοτικά συμβούλια να έχουν πραγματοποιηθεί για συζήτηση επί του θέματος και άλλα να δρομολογούνται σύντομα. Αναφορικά με την περιοχή του Ξηρομέρου, το δημοτικό συμβούλιο Μεδεώνος συνεδρίασε και αποφάσισε να επιμείνει στην προοπτική δημιουργίας κεντρικού δήμου Ξηρομέρου με Φυτείες και Αλυζία. Έντονη είναι η αντίδραση και στις Φυτείες όπου απορρίπτουν το σενάριο συνένωσής τους με Ίναχο και Αμφιλοχία. Στο δήμο Θεστιέων η δημοτική αρχή πνέει μένεα κατά της πρότασης και επιμένει πως ο δήμος πρέπει να παραμείνει αυτόνομος ενώ ο δήμαρχος Παραβόλας προτείνει δημιουργία δήμου με τη συμμετοχή των δήμων Θεστιέων Παραβόλας, Παρακαμπυλίων, Παναιτωλικού και έδρα… την Παραβόλα. Έντονες είναι και οι αντιδράσεις στους δήμους Αρακύνθου και Μακρυνείας (προτιμούν να συνενωθούν και όχι να πάνε με Θέρμο και Μεσολόγγι αντίστοιχα), και Αγγελοκάστρου που βλέπει κυρίως προς Αγρίνιο και όχι προς Μεσολόγγι. Στο δήμο Χάλκειας οι κάτοικοι των δημοτικών διαμερισμάτων Γαλατά και Περιθωρίου θέλουν να ενσωματωθούν στο δήμο Μεσολογγίου και όχι στη Ναύπακτο όπως προτείνεται στη μελέτη.
Σε κάθε περίπτωση βρισκόμαστε πλέον σε ένα κομβικό σημείο με την κυβέρνηση να ανοίγει το ζήτημα και να επείγεται να το κλείσει μέχρι το Δεκέμβριο. Οι δημοτικοί παράγοντες βεβαιώνουν πως θα δώσουν το λόγο στις τοπικές κοινωνίες να αποφασίσουν ενώ ΤΕΔΚ και ΚΕΔΚΕ δεν πρόκειται ακόμη να τοποθετηθούν επί του θέματος. Δεν λείπουν όμως και οι αυστηρές προειδοποιήσεις. "Θα περάσουν πάνω από τα πτώματά μας" προειδοποιεί ο δήμαρχος Μακρυνείας Β. Καρακώστας, "δεν θα πάει να ψηφίσει κανένας στις εκλογές, έτσι και μας βάλουν με το Μεσολόγγι" λέει ο δήμαρχος Αγγελοκάστρου Σ.Ρουσογιάννης. Γενικότερη εκτίμηση πάντως είναι πως οι συνενώσεις θα περάσουν σχετικά "αναίμακτα". Ενδεικτική είναι εξάλλου η θέση του Γ. Αναγνωστόπουλου: "Υποκριτικά όλοι κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας, εφόσον όλοι έχουμε συμφωνήσει με τον <Καποδίστρια 2>.

Ηλίας Π. Κοτούμπας

7 σχόλια :

Ανώνυμος είπε...

Οι λεονταρισμοί δημάρχων που ο Δήμος τους έχει Ίδη τεθεί σε ημερομηνία λήξεως τύπου κ. Ρουσογιάννη δεν εγγίζουν κανέναν αγαπητέ μου. Να ζήσετε να τον θυμόσαστε τον πρώην Δήμο σας.

Ανώνυμος είπε...

o sygekrimenos dhmarxos k. anwnyme ta exei duo kai megala wste na antimetopizei tetoies katastaseis kai tetoia sxolia apo kati vlakes san ki esena.o ΔΗΜΟΣ ΑΓΓΕΛΟΚΑΣΤΡΟΥ einai kai tha einai autonomos kai olwn twn ΑΓΓΕΛΟΚΑΣΤΡΙΤΩΝ!

Ανώνυμος είπε...

tha mporouse o prwtos kyrios anwnymos na mas apokalipsei to pragmatiko tou onoma gia na xeroume ki emeis me ti aneythina atoma exoume na kanoume?h irwnia sto logo sas kyrie mou,mou fenete san na sas fovizei kati apo ta osa leei o k.Rousogiannhs kai prospathite na kryftite pisw apo tis lexeis!oso gia ton prwhn dhmo mas pou les,pou den to nomizw,tha itheles poly na eisai dhmoths tou alla emeis hmaste kai ypeythina atoma kai xwris fovous!

panos tiligadas είπε...

kala sas sta eipe o dimapxos kipie prwte avwvime,oso gia to sxolio sou gia ti den bazeis kai to onomataki sou sto telos,emeis exoume oloi mas diafopetikes apopseis gia to dimo mas kai poies einai oi euthines mas alla den to paizoume avwvimoi.

ΑΓΓΕΛΟΚΑΣΤΡΟ είπε...

Παιδιά μην ασχολειστέ.Αφήστε τους να γράφουν ότι θέλουν.
Απλά είναι τα πράγματα.
Οποιος γράφει ανώνυμα θα διαγράφω το σχολιό του.

Ανώνυμος είπε...

ΕΧΕΙ ΔΙΚΙΟ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΜΠΡΑΒΟ ΤΟΥ..
ΕΤΣΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ

Ανώνυμος είπε...

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ ΔΗΛΗΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΑΝΩΝΥΜΟΥ.
Δεν συνηθίζω ν’ απαντάω σε ανώνυμους, δεν είναι εξ’ άλλου στις αρχές μου. Σ’ εσένα όμως αλητήριε που απ’ την ανωνυμία καλυπτόμενος ήρθες να ρίξεις δηλητήριο, σ΄ εσένα ερπετό όποιος κι αν είσαι, ένα μονάχα θα σου πω. Εδώ και 4000 χιλιάδες χρόνια έχει επιβιώσει αυτός ο τόπος, κι ας πέρασαν χιλιάδες πάνω του αλλαγές. Γιατί το Αγγελόκαστρο λασποθρεμένε ούτε οι νόμοι το ανέδειξαν, ούτε τα κυβερνητικά τερτίπια εποχών. Το γέννησε η ίδια η ιστορία, από το αίμα ηρώων που ποτίσανε το χώμα του, και η απέραντη αγάπη των κατοίκων του, και που είναι αυτή που αιώνια θα το συντηρεί. Γιατί ο κάθε τόπος ανιστόρητε δεν είναι τα γραφεία του Δημαρχείου του, μα οι ανθρώπινες ψυχές που αποτελούν αυτόν. Και είναι το Αγγελόκαστρο μες τις ψυχές και τις καρδιές πολλών ανθρώπων, γι ‘αυτό δεν πρόκειται ποτέ για να χαθεί. Ούστ από δώ.
Κώστας Μπούτιβας.