Δευτέρα 1 Σεπτεμβρίου 2008

Καποδίστριας 2. Ο δήμος Αγγελοκάστρου θα μεταφερθεί στο Μεσολλόγι??



Τους τελευταίους μήνες όλοι μίλανε για έναν Καποδίστρια 2 αλλά χώρις καμία επίσημη πρόταση. Πρίν λίγες μέρες το ινστιτούτο τοπικής αυτοδιοίκησης παρουσίασε την προτασή του για τον Καποδίστρια 2 στον νομό Αιτ/νίας.
Η πρόταση για τον δήμο Αγγελοκάστρου είναι να ενταχθεί σε έναν διευρυμένο δήμο Μεσολογγίου. Πολλοί σίγουρα δεν περίμεναν αυτό το σενάριο. Αλλά και τα σχόλια που ακούστηκαν στο χωριό τις τελευταίες μέρες δεν είναι αρνητικά.
Συγκεκριμένα στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 27-8 δεν ακούστηκε κανένα σχόλιο.
Αν αυτή η πρόταση πραγματοποιηθεί το Αγγελόκαστρο θα πρέπει να έχει φωνή δυνατή, να λειτουργούν ενωμένοι και να διεκδικούν περισσότερα από αυτά που τους ανήκουν.
Σίγουρα για όλους εμάς τους Αγγελοκαστρίτες η καλύτερη λύση θα ήταν ο δήμος να παραμείνει με την σημερινή του μορφή(αυτό μας έδειξε και η τελευταία ψηφοφορία που πραγματοποιήθηκε στο site).
Για την ώρα ας μήνουμε όμως στα τωρινά δεδομένα γιατί αυτή η ώρα της εφαρμογής του Καποδίστρια 2 μπορεί να αργήσει πολύ ακόμα.

Παρακάτω σας παρουσιάζουμε τις προτάσεις για όλους τους δήμους που δημοσιευθηκαν στις εφημερίδες.
Δήμος 1: Αμφιλοχίας, Ινάχου, Μενιδίου, Φυτειών
Δήμος 2:Ανακτορίου, Κεκροπίας
Δήμος 3:Αλυζίας, Αστακού, Μεδεώνος
Δήμος 4: Αντιρρίου, Ναυπάκτου, Χαλκείας
Δήμος 5:Αποδοτίας, Πλατάνου, Πυλλήνης
Δήμος 6: Αγρινίου, Θεστιέων, Νεάπολης, Παναιτωλικού, Παραβόλας, Παρακαμπυλίων, Στράτου
Δήμος 7: Αγγελοκάστρου, Αιτωλικού, Ι.Π. Μεσολογγίου, Οινιαδών.
Δήμος 8: Θέρμου, Μακρυνείας.
Δεν υπάρχει ο δήμος Αρακύνθου ο οποίος μάλλον θα πάει μαζί με το Θέρμο ή το Μεσολόγγι.

Ηλίας Π. Κοτούμπας

8 σχόλια :

Ανώνυμος είπε...

PAIDIA TOY AGGELOKASTROY THA EISTE EYPROSDEKTOI KAI ME ISXYRI FONI SE ENA DIEYRIMENO DIMO MESOLOGGIOY..PROSOXI MONO STIN YPOPTI POLITIKI TOY AGRINIOY POY THELOUN NA KAPELOSOYN OLI TIN AIT/NIA

Ανώνυμος είπε...

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΕΤΕ ΦΟΡΟΥΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΙΕΡΕΣ ΠΛΑΚΟΣΤΡΩΣΕΙΣ ΔΡΟΜΩΝ ΚΑΙ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΩΝ.
ΣΑΣ ΘΕΛΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΑΥΞΗΣΕΤΕ ΤΟ ΠΛΥΘΗΣΜΟ ΜΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΠΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΜΥΤΗ ΣΤΟΥΣ ΒΛΑΧΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΓΡΙΝΙΩΤΕΣ.ΠΑΛΙΑ ΣΑΣ ΛΕΓΑΜΕ ΚΑΙ ΣΑΣ ΒΛΑΧΟΥΣ ΑΛΛΑ ΤΩΡΑ ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΙΕΡΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ.

Ανώνυμος είπε...

Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΛΥΣΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ
ΣΤΟ ΑΓΡΙΝΙΟ ΘΑ ΓΙΝΕΤΤΑΙ ΜΠΑΧΑΛΟ ΜΕ ΤΟΣΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ..

Ανώνυμος είπε...

thn istoria tou aggelokastrou den tha th ftasete pote mesologgites!pote den thelame na enothoume me to dimo sas ki ayto epidiokoume akomh kai shmera!oso gia to sxolio enos ek twn treiwn anwnymwn gia tous vlaxous eseis eiste xiroteroi akomh kai sth nootropia!ena tei sas eftiaxas kai ayto sas to katastrefoun siga siga!oute kai sto agrinio anoikoume!o ΔΗΜΟΣ ΑΓΓΕΛΟΚΑΣΤΡΟΥ einai ikanos na ta kataferei kai monos tou giati exei poli isxira kai dunata atoma na to epitixoun opos exoun kanei ews twra!oso gia thn anwnymia sas einai ki aytos enas logas na mas dixete poso ypefthina atoma eiste!aytonomos ΔΗΜΟΣ ΑΓΓΕΛΟΚΑΣΤΡΟΥ.

ΑΓΓΕΛΟΚΑΣΤΡΟ είπε...

Συμφωνώ απόλυτα Αρη. O Δήμος Αγγελοκάστρου πρέπει να παραμείνει αυτόνομος.

panos tiligadas είπε...

wpaios,dose oso mpories emeis mia xapa eimastan monoi mas.

ΑΓΓΕΛΟΚΑΣΤΡΟ είπε...

Και βέβαια είμαστε μια χαρά φίλε μου Παναγιώτη.

Ανώνυμος είπε...

Για τον κύριο που γράφει απο το Μεσολόγγι λυπάμαι που θα τον στενοχωρήσω αλλά εμείς οι Αγγελοκαστρίτες πιστέυω οτι θα κάνουμε οτι είναι δυνατόν να μην δούμε το χωριό μας να μαραζώνει με την ενταξή του στον Δήμο Μεσολογγίου.Το Μεσολόγγι ειναι μια μικρή φτωχή πόλη που δυστηχώς ο κόσμος της αρκέστηκε μόνο στην επιχείρηση που λέγεται ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΤΕΙ.Τώρα που φεύγουν κι αυτοί βλεπουμε την πραγματική εικόνα του Ψαροχωριού Μεσολογγίου.Το Αγγελόκαστρο δεν έχει κανένα μέλον στο Μεσολόγγι.Εάν ο Δήμος μας δεν μέινει που απο οτι φαίνεται δεν θα μείνει εμείς θα πρέπει να κάνουμε τις ενεργειές μας ώστε να ενταχθούμε στον δήμο Αγρινίου,εκεί είναι η ανάπτυξη εκεί είναι το μέλον,υπάρχουν τρόποι να μην μας παραμελήσουν φτάνει να μάθουμε να διεκδικούμε.Το πρώτο και σημαντικότερο που πρέπει να διεκδικήσουμε είναι ο κάθετος άξονας που θα ενώσει το Αγρινιο με την Ιόνια οδό να περάσει απο το Αγγελόκαστρο και κεντρικός κόμβος εισόδου και εξόδου του Αγρινίου ν α είναι ο κόμβος Αγγελοκαστρου.Το Αγγελόκαστρο θα πρέπει να ενταχθεί στον Δημο του Αγρινίου και θα πρέπει να αποτελεί την κεντρική ΠΥΛΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΓΡΙΝΙΟΥ.

Ιωάννης Ε. Μήλας